ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Πόσο αποτελεσματικά και αξιόπιστα είναι τα Self tests;

Στα οφέλη από τη χρήση των self test αναφέρθηκαν η καθηγήτρια Παιδιατρικής, Βάνα Παπαευαγγέλου και ο καθηγητής Επιδημιολογίας, Γκίκας Μαγιορκίνης. Ειδικότερα, πρόσφατα δεδομένα από τη χρήση του self test σε σχολεία 2 φορές την εβδομάδα στην Αυστρία και στο Ηνωμένο Βασίλειο έδειξαν ότι η έγκαιρη διάγνωση ασυμπτωματικών κρουσμάτων είχε σαν αποτέλεσμα τη μείωση της διασποράς ακόμα και σε περιβάλλον των μεταλλαγμένων στελεχών. Με βάση αυτά η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων εισηγήθηκε την καθολική εφαρμογή των self test 2 φορές την εβδομάδα από τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.

Επίσης, πρόσφατη μελέτη στις ΗΠΑ υπολόγισε ότι ακόμα και το 50% του πληθυσμού αν διενεργεί σε τακτά χρονικά διαστήματα το ατομικό τεστ, το όφελος στον περιορισμό των νέων κρουσμάτων θα είναι σημαντικό.

«Αν λάβουμε υπόψιν ότι συχνά οι έφηβοι είναι ασυμπτωματικοί, η καθολική χρήση του τεστ θα συμβάλλει σημαντικά στη διάγνωση των κρουσμάτων έγκαιρα και πριν μεταδώσουν την λοίμωξη στο οικογενειακό και φιλικό τους περιβάλλον. Συνεπώς θα μειώσει σημαντικά τη διασπορά του ιού στην κοινότητα» ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Παπευαγγέλου.

Υπογράμμισε ότι σε περίπτωση θετικού self test οι έφηβοι θα πρέπει να μπαίνουν σε καραντίνα ενώ θα περιμένουν το αποτέλεσμα του επιβεβαιωτικού τεστ. Παράλληλα, σε όλες τις περιπτώσεις νέων κρουσμάτων θα πρέπει να γίνεται ιχνηλάτηση των επαφών των κρουσμάτων.

 Η κ. Παπαευαγγέλου σημείωσε ότι στόχος είναι η επέκτασης της χρήσης τους και στους εργασιακούς χώρους. 
 
Μαγιορκίνης: Το λάθος που δεν πρέπει να κάνεις σε περίπτωση αρνητικού τεστ

Ο καθηγητής Επιδημιολογίας, υποστήριξε ότι το δωρεάν self test που διανέμεται από το κράτος είναι ένα «συμπληρωματικό» εργαλείο που δίνει τη δυνατότητα σε κάθε πολίτη να συμμετέχει στην τεράστια προσπάθεια να επανεκκινήσουμε την κανονικότητα

«Για τη διαδικασία της αυτοδειγματοληψίας από την εφαρμογή της σε άλλες χώρες, γνωρίζουμε ότι μπορεί να είναι εξαιρετικά ακριβής» συμπλήρωσε.

Η ικανοποιητική ακρίβεια τους σε συνδυασμό με το μεγάλο αριθμό εξετάσεων που μπορούν να διενεργηθούν συγχρόνως καθώς και με το μικρό χρονικό διάστημα που απαιτείται για την ολοκλήρωσή τους, καθιστούν τα self test ένα επιπλέον εργαλείο για την καταπολέμηση της πανδημίας.

«Ωστόσο, να επισημάνουμε ότι όπως όλα τα τεστ - και τα μοριακά - δε μπορούμε να αποκλείσουμε τη νόσο σε ποσοστό 100%. Συνεπώς είναι εξαιρετικά σημαντικό να ΜΗΝ χρησιμοποιούμε το αρνητικό τεστ για να αλλάξουμε τη συμπεριφορά μας. Τουλάχιστον προς το παρόν. Είναι σημαντικό να χρησιμοποιούνται οι μάσκες και οι αποστάσεις μέχρι να επιτευχθεί ένα ικανοποιητικός έλεγχος της πανδημίας» επισήμανε.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Υγεία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video