ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Κορωνοϊός: Πόσο κολλάει από τις επιφάνειες που ακουμπάμε - Νέες διαπιστώσεις του CDC

Κορωνοϊός: Πόσο κολλάει από τις επιφάνειες που ακουμπάμε - Νέες διαπιστώσεις του CDC

Ο κίνδυνος να κολλήσει κανείς τον νέο κορωνοϊό από επιφάνειες είναι χαμηλός, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) των ΗΠΑ.

Αυτό είναι το συμπέρασμα του CDC που ανακοινώθηκε αυτήν την εβδομάδα και είναι κάτι που ορισμένοι ειδικοί ισχυρίζονται ότι είναι μια πολύ καθυστερημένη ανακοίνωση.

Στην αρχή της πανδημίας COVID-19, υπήρχαν ευρείες προειδοποιήσεις ότι οι άνθρωποι θα μπορούσαν να μολυνθούν αγγίζοντας μολυσμένες επιφάνειες και έπειτα αγγίζοντας τα μάτια, την μύτη ή το στόμα τους.

Κορωνοϊός: Κάτω από 1 στις 10.000 η πιθανότητα να κολλήσετε από τις επιφάνειες

Αυτό οδήγησε πολλούς ανθρώπους και επιχειρήσεις να λάβουν έκτακτα μέτρα απολύμανσης και προφυλάξεων. Ωστόσο, στην τελευταία ενημέρωση σχετικά με τις οδηγίες καθαρισμού επιφανειών, το CDC αναφέρει ότι ο κίνδυνος μόλυνσης με κορωνοϊό από μολυσμένη επιφάνεια είναι μικρότερος από 1 στους 10.000.

«Υπάρχει μια πιθανότητα να κολλήσει κανείς τον κορωνοϊό που προκαλεί τη νόσο COVID-19 μέσω επαφής με μολυσμένες επιφάνειες και αντικείμενα», δήλωσε η Διευθύντρια του CDC, δρ. Rochelle Walensky, σε ενημέρωση του Λευκού Οίκου τη Δευτέρα. «Ωστόσο, τα στοιχεία δείχνουν ότι ο κίνδυνος αυτής της οδού μόλυνσης μετάδοσης είναι στην πραγματικότητα χαμηλός«.

«Επιτέλους!», λέει η δρ. Linsey Marr, εμπειρογνώμονας αερομεταδιδόμενων ιών στο Virginia Tech. «Το γνωρίζουμε εδώ και πολύ καιρό, και όμως οι άνθρωποι εξακολουθούν να εστιάζουν τόσο πολύ στον καθαρισμό των επιφανειών«. Η δρ. Marr πρόσθεσε ότι “δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι κάποιος έχει κολλήσει COVID-19 αγγίζοντας μια μολυσμένη επιφάνεια”.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, ο καθαρισμός με σαπούνι και νερό (πέρα από το πλύσιμο των χεριών και την χρήση μάσκας) αρκεί για να διατηρήσει τις πιθανότητες μετάδοσης από επιφάνειες χαμηλά, σύμφωνα με τις ενημερωμένες οδηγίες καθαρισμού από το CDC. Ωστόσο, οι ίδιες οδηγίες προτείνουν ότι εάν κάποιος που έχει COVID-19 έχει βρεθεί σε έναν συγκεκριμένο χώρο την τελευταία ημέρα, η περιοχή πρέπει να καθαριστεί και να απολυμανθεί.

Πηγές: https://ift.tt/32fwBbzΠηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Υγεία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video