ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Θρομβώσεις: Τι πρέπει να προσέξετε – Τα προειδοποιητικά σημάδια

Καρδιακή προσβολή, εγκεφαλικό επεισόδιο, πνευμονική εμβολή… και οι τρεις ιατρικές καταστάσεις έκτακτης ανάγκης συμβαίνουν σε διαφορετικά μέρη του σώματος, αλλά έχουν κάτι κοινό: Μπορούν όλα να προκληθούν από θρομβώσεις στο αίμα.

Γιατί είναι τόσο επικίνδυνες οι θρομβώσεις;
Σύμφωνα με το National Blood Clot Alliance (NBCA), οι θρομβώσεις είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες, καθώς μπορεί να εμποδίζουν την ροή του αίματος σε ζωτικά όργανα του σώματος, λέει η δρ. Amita Avadhani, αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Advance Practice Division, School of Nursing at Rutgers, The State University of New Jersey.

«Τα ζωτικά όργανα μας όπως ο εγκέφαλος, οι πνεύμονες και η καρδιά χρειάζονται οξυγόνο για να λειτουργήσουν. Χωρίς οξυγόνο, τα εγκεφαλικά κύτταρα αρχίζουν να πεθαίνουν μετά από τέσσερα λεπτά, προκαλώντας μόνιμη βλάβη στα όργανα και τη λειτουργικότητά τους καθώς εξελίσσεται ο χρόνος» επισημαίνει.

Ωστόσο, δεν δημιουργούνται όλοι οι θρόμβοι αίματος το ίδιο. Μπορεί να κυμαίνονται από ελαφρώς συμπτωματικούς έως και θανατηφόρους» εξηγεί ο δρ. Elad I. Levy, MD, καθηγητής και πρόεδρος νευροχειρουργικής στο Πανεπιστήμιο του Buffalo.

Αρτηριακή θρόμβωση
Αυτός ο τύπος θρόμβωσης, γνωστός ως αρτηριακή εμβολή, συνήθως συμβαίνει στα πόδια και διακόπτει τη ροή του αίματος σε άλλα μέρη του σώματος. Τα συμπτώματα εμφανίζονται γρήγορα ή αργά, ανάλογα με το μέγεθος του θρόμβου και πόσο εμποδίζει τη ροή του αίματος.

Τα συμπτώματα ενός αρτηριακού θρόμβου ή εμβολής στα πόδια ή τα χέρια περιλαμβάνουν:

  • Κρύο χέρι ή πόδι.
  • Μειωμένος ή καθόλου παλμός στο χέρι ή στο πόδι.
  • Έλλειψη κίνησης στο χέρι ή στο πόδι.
  • Πόνος στην πληγείσα περιοχή.
  • Μούδιασμα και μυρμήγκιασμα στο χέρι ή στο πόδι.
  • Χλωμό χρώμα του χεριού ή του ποδιού.

Εάν εμφανιστεί αρτηριακός θρόμβος σε ένα όργανο, τα συμπτώματα εξαρτώνται από το προσβεβλημένο όργανο. Ένας αρτηριακός θρόμβος που εμφανίζεται στον εγκέφαλο μπορεί να οδηγήσει σε εγκεφαλικό επεισόδιο και αυτός που σχηματίζεται στην καρδιά μπορεί να οδηγήσει σε καρδιακή προσβολή.

Φλεβική θρόμβωση
Ένας φλεβικός θρόμβος σχηματίζεται στις φλέβες και μπορεί να συσσωρεύεται με την πάροδο του χρόνου.

Η πιο σοβαρή μορφή φλεβικού θρόμβου είναι η εν τω βάθει φλεβική θρόμβωση (DTV) μια κατάσταση που συμβαίνει όταν ένας θρόμβος αίματος σχηματίζεται σε μια βαθιά φλέβα, σε αντίθεση με τις πιο επιφανειακές φλέβες που είναι πιο κοντά στην επιφάνεια του σώματος, σύμφωνα με το αμερικάνικο Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).

Αυτοί οι θρόμβοι συνήθως αναπτύσσονται στο κάτω μέρος του ποδιού, του μηρού ή της λεκάνης, αλλά μπορούν επίσης να εμφανιστούν στον βραχίονα. Τα συμπτώματα του DVT μπορεί να περιλαμβάνουν:

  • Πρήξιμο.
  • Πόνος.
  • Τρυφερότητα.
  • Ερυθρότητα του δέρματος.

Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Υγεία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video