ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Στο μικροσκόπιο του ΕΜΑ δυο εμβόλια για την πρόκληση παρενεργειών..

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ανακοίνωσε τα βασικά σημεία συνάντησης από την Επιτροπή Αξιολόγησης Κινδύνων Φαρμακοεπαγρύπνησης (PRAC) το διάστημα 6-9 Απριλίου του 2021

 

Η επιτροπή ασφάλειας του EMA (PRAC) κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι ασυνήθιστοι θρόμβοι αίματος με χαμηλά αιμοπετάλια πρέπει να αναφέρονται ως πολύ σπάνιες ανεπιθύμητες ενέργειες του εμβολίου COVID της  AstraZeneca

Κατά την ολοκλήρωσή της συνάντησης, η επιτροπή έλαβε υπόψη όλα τα διαθέσιμα στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων των συμβουλών μιας ειδικής ομάδας εμπειρογνωμόνων. Ο EMA υπενθυμίζει στους επαγγελματίες του τομέα της υγείας και σε άτομα που λαμβάνουν το εμβόλιο να γνωρίζουν την πιθανότητα θρόμβων αίματος σε συνδυασμό με χαμηλά επίπεδα αιμοπεταλίων που εμφανίζονται πολύ σπάνια εντός 2 εβδομάδων από τον εμβολιασμό.Η επιτροπη φαρμακοεπαγρύπνησης του ΕΜΑ (PRAC) κατέληξε ότι οι ασυνήθιστοι θρόμβοι αίματος με χαμηλά αιμοπετάλια θα πρέπει να συμπεριλφθούν στις πολύ σπάνιες παρενέργειες του εμβολίου της AstraZeneca. 

H PRAC αναθεωρεί το σήμα ασφάλειας για το σύνδρομο διαφυγής τριχοειδών με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Η PRAC ξεκίνησε μια ανασκόπηση ενός σήματος ασφαλείας για να αξιολογήσει τις αναφορές για σύνδρομο διαφυγής τριχοειδών ε άτομα που εμβολιάστηκαν με το εμβόλιο της ΑΖ. 5 περιπτώσεις αυτής της πολύ σπάνιας διαταραχής, που χαρακτηρίζονται από διαρροή υγρού από αιμοφόρα αγγεία που προκαλούν πρήξιμο ιστών και πτώση της αρτηριακής πίεσης, αναφέρθηκαν στη βάση δεδομένων EudraVigilance.

Σε αυτό το στάδιο, δεν είναι ακόμη σαφές εάν υπάρχει αιτιώδης συσχέτιση μεταξύ του εμβολιασμού και των αναφορών του συνδρόμου τριχοειδούς διαρροής. Αυτές οι αναφορές δείχνουν ένα «σήμα ασφαλείας» - πληροφορίες σχετικά με νέες ή τροποποιημένες ανεπιθύμητες ενέργειες που ενδεχομένως σχετίζονται με ένα φάρμακο και που απαιτούν περαιτέρω διερεύνηση.

 Το PRAC θα αξιολογήσει όλα τα διαθέσιμα δεδομένα για να αποφασίσει εάν μια αιτιώδης σχέση επιβεβαιώνεται ή όχι. Σε περιπτώσεις όπου μια αιτιώδης σχέση επιβεβαιώνεται ή θεωρείται πιθανή, απαιτείται κανονιστική δράση για την ελαχιστοποίηση του κινδύνου. Αυτό συνήθως λαμβάνει τη μορφή ενημέρωσης της περίληψης των χαρακτηριστικών του προϊόντος και του φύλλου οδηγιών. Ο EMA θα επικοινωνήσει περαιτέρω για το αποτέλεσμα της αναθεώρησης της PRAC.

Το PRAC διερευνά θρομβοεμβολικά συμβάντα μετά τον εμβολιασμό με το εμβόλιο COVID-19 Janssen

Η PRAC ξεκίνησε μια ανασκόπηση ενός σήματος ασφαλείας για την αξιολόγηση αναφορών θρομβοεμβολικών συμβάντων (σχηματισμός θρόμβων αίματος, με αποτέλεσμα την απόφραξη ενός αγγείου) σε άτομα που έλαβαν το εμβόλιο της Johnson & Johnson.

4 σοβαρά περιστατικά ασυνήθιστων θρόμβων αίματος με χαμηλά αιμοπετάλια έχουν αναφερθεί μετά τον εμβολιασμό με το εμβόλιο COVID της Janssen. Ένα περιστατικό εμφανίστηκε σε κλινική δοκιμή και τρία περιστατικά σημειώθηκαν κατά τη διάθεση του εμβολίου στις ΗΠΑ. Ένα από αυτά ήταν θανατηφόρο.

Το COVID-19 Vaccine Janssen χρησιμοποιείται προς το παρόν μόνο στις ΗΠΑ, με άδεια έκτακτης ανάγκης. Το εμβόλιο COVID-19 της Johnson & Johnson εγκρίθηκε στην ΕΕ στις 11 Μαρτίου 2021. Η διάθεση του εμβολίου δεν έχει ξεκινήσει ακόμη σε κανένα κράτος μέλος της ΕΕ, αλλά αναμένεται τις επόμενες εβδομάδες. Αυτές οι αναφορές δείχνουν ένα «σήμα ασφαλείας», αλλά προς το παρόν δεν είναι σαφές εάν υπάρχει αιτιώδης συσχέτιση μεταξύ εμβολιασμού με το εμβόλιο COVID-19 Janssen και αυτών των καταστάσεων. Η PRAC διερευνά αυτές τις περιπτώσεις και θα αποφασίσει εάν ενδέχεται να απαιτείται κανονιστική ενέργεια, η οποία συνήθως συνίσταται σε ενημέρωση των πληροφοριών προϊόντος.

Ο EMA θα επικοινωνήσει περαιτέρω μόλις ολοκληρωθεί η αξιολόγηση.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Υγεία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video