ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Κορωνοϊός: Αν έχετε αυτά τα 2 συμπτώματα, πιθανότατα έχετε κολλήσει COVID-19

Κορωνοϊός: Αν έχετε αυτά τα 2 συμπτώματα, πιθανότατα έχετε κολλήσει COVID-19

Τα εμβόλια για τον κορωνοϊό έχουν μπει πλέον για τα καλά στη ζωή μας, και θα βοηθήσουν να τεθεί υπό έλεγχο η πανδημία. Στόχος, ασφαλώς, είναι να επιτρέψουμε σταδιακά στην κανονικότητα, αλλά αυτό θα συμβεί μόνο αφότου εμβολιαστεί τουλάχιστον το 70% του πληθυσμού, όπως επισημαίνουν οι ειδικοί.

Μέχρι τότε, οι περισσότεροι εξακολουθούν να διατρέχουν κίνδυνο μόλυνσης με COVID-19, ειδικά κατά τους μήνες που η θερμοκρασία παραμένει χαμηλή, καθώς ο κορωνοϊός συνεχίζει να εξαπλώνεται εκτός ελέγχου.

Ένα μεγάλο μέρος τους θα είναι ασυμπτωματικοί ασθενείς και εκείνοι που θα εμφανίσουν συμπτώματα, θα είναι ως γνωστόν μεταδοτικοί τις μέρες πριν από την εκδήλωση αυτών των συμπτωμάτων.

Ο μόνος τρόπος για ασφαλή διάγνωση της COVID-19 είναι το μοριακό τεστ (PCR). Ωστόσο, υπάρχει μια έγκαιρη προειδοποίηση ότι ενδέχεται να έχετε κολλήσει: σύμφωνα μια νέα μελέτη ένας συγκεκριμένος συνδυασμός συμπτωμάτων αποτελεί σχεδόν σίγουρη ένδειξη ότι έχετε COVID-19.

Ανοσμία και αγευσία: Σίγουροι “δείκτες” COVID-19

Από τις πρώτες μέρες της πανδημίας, οι γιατροί παρατήρησαν ότι οι ασθενείς με COVID-19 είχαν ξαφνική απώλεια μυρωδιάς (ανοσμία) και γεύσης (αγευσία). Αρκετές μελέτες έχουν εξηγήσει το γιατί συμβαίνει αυτό και τα δύο αυτά συμπτώματα αναφέρονται παντού στις οδηγίες. Όλοι γνωρίζουν πλέον ότι η COVID-19 μπορεί να προκαλέσει ξαφνική απώλεια μυρωδιάς και γεύσης. Τώρα υπάρχουν περισσότερα στοιχεία που υποστηρίζουν την ιδέα ότι η ανοσμία και η αγευσία είναι συχνά τα πρώτα σημάδια της COVID-19.

Στην Ιταλία, ομάδα γιατρών παρατήρησε ότι τα δύο τρίτα των ασθενών που εισήχθησαν σε νοσοκομείο τον Μάρτιο παρουσίασαν απώλεια μυρωδιάς και γεύσης, όπως έδειξε έρευνα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Neurology. Αλλά αυτό που είναι πιο ενδιαφέρον είναι ότι το 22% εκείνων που εμφάνισαν αυτά τα δύο συμπτώματα, τα παρουσίασαν πριν από οποιαδήποτε άλλα συμπτώματα.

Η μελέτη εξέτασε τις περιπτώσεις 93 ασθενών με μέσο όρο ηλικίας τα 63 έτη, οι οποίοι εισήχθησαν σε νοσοκομείο (όχι σε ΜΕΘ) με κορωνοϊό τον Μάρτιο. Βγήκαν θετικοί σε τεστ PCR ή παρουσίασαν σημάδια πνευμονικών προβλημάτων που είναι ενδεικτικά της COVID-19. Από αυτούς, οι 58 υπέστησαν ανοσμία και αγευσίαΣτους 13 από αυτούς τους 58, αυτά ήταν τα πρώτα τους συμπτώματα. Η μέση διάρκεια της ανοσμίας και αγευσία ήταν 25 έως 30 ημέρες.

“Η απώλεια μυρωδιάς και γεύσης είναι συχνή σε άτομα με COVID-19 και η μελέτη μας διαπίστωσε ότι αυτά τα συμπτώματα εμφανίζονται συχνά πριν από άλλα συμπτώματα, όπως πυρετός ή δύσπνοια”, δήλωσε ο δρ. Francesco Bax του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Santa Maria della Misericordia. “Γι’ αυτό, οι κλινικοί γιατροί πρέπει να θεωρούν την ανοσμία και την αγευσία ενός ασθενούς ως μια πρώιμη ένδειξη λοίμωξης, να τον παρακολουθούν στενά και να τον θέτουν σε καραντίνα, έως ότου μπορεί να γίνει οριστική διάγνωση».

COVID-19: Ανοσμία και αγευσία συνδέονται με μειωμένα λευκά αιμοσφαίρια

Οι ερευνητές εξέτασαν επίσης το αίμα ασθενών και πιστεύουν ότι βρήκαν συσχέτιση μεταξύ της ανοσμίας και της αγευσίας με άλλους δείκτες. Συγκεκριμένα, διαπίστωσαν ότι όσοι ασθενείς είχαν αυτά τα δύο συμπτώματα είχαν και μειωμένα λευκά αιμοσφαίρια (λευκοκύτταρα), ειδικά ένα υποσύνολο αυτών το οποίο ονομάζεται ουδετερόφιλα (neutrophils).

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι ερευνητές ανέλυσαν εξετάσεις αίματος για να βρουν δείκτες, οι οποίοι μπορεί να υποδηλώνουν λοίμωξη COVID-19. Είναι όμως η πρώτη φορά που συσχετίζουν μια συγκεκριμένη αλλαγή με την ξαφνική απώλεια μυρωδιάς και γεύσης.

“Απαιτείται περισσότερη έρευνα για να καθοριστεί εάν αυτή η μείωση στα λευκά αιμοσφαίρια που παρατηρήσαμε μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να βοηθήσει στον εντοπισμό ασθενών στα αρχικά στάδια της μόλυνσης με COVID-19”, δήλωσε ο δρ. Bax. “Για άτομα των οποίων τα πρώτα συμπτώματα ήταν η ανοσμία και η αγευσία, βρήκαμε ότι πολύ λίγοι είχαν ρινική συμφόρηση, οπότε πιστεύουμε ότι η απόφραξη των ρινικών διόδων είναι μια απίθανη αιτία αυτών των συμπτωμάτων. Ωστόσο, η σχέση μεταξύ της ανισορροπίας των κυττάρων του αίματος και αυτών των δύο συμπτωμάτων μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό των ασθενών που κινδυνεύουν».

Πηγές: https://bgr.comhttps://www.eurekalert.org

Μετάφραση: iatropedia.grΠηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Υγεία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video