ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Πώς η χοληστερόλη συνδέεται με τον συχνό πόνο στο πίσω μέρος του κεφαλιού; - Τι πρέπει να ξέρετε

Η χοληστερόλη παράγεται από το ήπαρ και μοιάζει με κηρώδη λιπαρή ουσία.

Παίζει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη των κυτταρικών μεμβρανών, της βιταμίνης D και διαφόρων ορμονών.

Δεδομένου ότι δεν διαλύεται στο νερό, μπορεί να ταξιδέψει ελεύθερα σε όλο το σώμα. Δύο σημαντικές μορφές λιποπρωτεϊνών βοηθούν στην μεταφορά χοληστερόλης μέσω της κυκλοφορίας του αίματος. Αυτή είναι η λιποπρωτεΐνη χαμηλής πυκνότητας (LDL) και η λιποπρωτεΐνη υψηλής πυκνότητας (HDL).

Χοληστερόλη: LDL και HDL

Η LDL είναι επίσης γνωστή ως η “κακή” χοληστερόλη, που πρέπει να μην αυξάνεται πολύ στο αίμα μας. Μπορεί να συσσωρευτεί στις αρτηρίες, κάτι που οδηγεί σε σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως καρδιακή προσβολή και εγκεφαλικό επεισόδιο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η υπερβολική κατανάλωση τροφίμων με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά δεν συνιστάται. Αυξάνει την LDL στο σώμα, γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει σε υπερχοληστερολαιμία ή υπερλιπιδαιμία.

Εν τω μεταξύ, η HDL είναι το αντίθετο της LDL, καθώς ονομάζεται και “καλή” χοληστερόλη. Βοηθά στην επιστροφή της LDL στο ήπαρ, προκειμένου από εκεί αυτή να αποβληθεί.

Εάν η LDL χοληστερόλη είναι πολύ υψηλή και η HDL χοληστερόλη είναι πολύ χαμηλή, οι λιπαρές εναποθέσεις θα μπορούσαν να συσσωρευτούν στα αιμοφόρα αγγεία. Αυτό δυσκολεύει τη ροή του αίματος μέσω των αρτηριών, προκαλώντας ασθένειες που επηρεάζουν την καρδιά και τον εγκέφαλο. Το χειρότερο σενάριο είναι ότι θα μπορούσε να προκαλέσει θάνατο!

Πώς η χοληστερόλη συνδέεται με τον συχνό πόνο στο πίσω μέρος του κεφαλιού

Ο συχνός πονοκέφαλος στο πίσω μέρος του κεφαλιού θα μπορούσε να είναι ένδειξη υψηλής χοληστερόλης.

Η απόφραξη των αιμοφόρων αγγείων στην περιοχή γύρω από το κεφάλι προκαλεί πονοκέφαλο στο πίσω μέρος του κεφαλιού. Αυτό συμβαίνει όταν τα αιμοφόρα αγγεία φράσσονται από την πλάκα χοληστερόλης. Εάν αυτό δεν αντιμετωπιστεί, τα αιμοφόρα αγγεία μπορεί να σπάσουν και να προκαλέσουν εγκεφαλικό επεισόδιο.

Ο μοναδικός τρόπος για να γνωρίζουμε με βεβαιότητα εάν η LDL χοληστερόλη είναι πολύ υψηλή, είναι με εξετάσεις αίματος από έναν επαγγελματία υγείας.

Ο πόνος στο πίσω μέρος του κεφαλιού δεν είναι το μοναδικό σημάδι υψηλής LDL χοληστερόλης. Πρέπει επίσης να προσέχετε τον πόνο στα χέρια και τα πόδια, καθώς και το συχνό “μυρμήγκιασμα” στα άκρα.

Η συσσώρευση LDL χοληστερόλης μπορεί να φράξει τα αιμοφόρα αγγεία στα χέρια και τα πόδια. Αυτό φυσικά προκαλεί πόνους. Το μυρμήγκιασμα προκύπτει επειδή τα υψηλά επίπεδα χοληστερόλης επηρεάζουν τη ροή του αίματος.

Ασθένειες που σχετίζονται με την υψηλή χοληστερόλη

Τα υψηλά επίπεδα LDL χοληστερόλης θα μπορούσαν να προκαλέσουν ασθένειες που σχετίζονται με την καρδιά και τον εγκέφαλο. Μία τέτοια είναι η στεφανιαία νόσος. Τα συμπτώματά της περιλαμβάνουν πόνο στο στήθος, ναυτία, ακραία κόπωση, δύσπνοια, πόνο στο λαιμό, τη γνάθο και την πλάτη, καθώς και μούδιασμα στα κάτω άκρα.

Επιπλέον, άλλες ασθένειες που σχετίζονται με την υψηλή LDL χοληστερόλη είναι το εγκεφαλικό επεισόδιο, η καρδιακή προσβολή και περιφερική αρτηριακή νόσος.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Υγεία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video