ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Χοληστερίνη: Ποια τυριά πρέπει να αποφεύγετε

Το τυρί και άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα συγκαταλέγονται στα τρόφιμα που είναι πιθανό να αυξήσουν το επίπεδο χοληστερόλης ενός ατόμου.

Το πόσο τα τυριά αυξάνουν την χοληστερίνη εξαρτάται από το είδος του τυριού. Ωστόσο, τα τυριά προσφέρουν, επίσης, κάποια διατροφικά οφέλη καθώς περιέχουν ασβέστιο και βιταμίνες. Επιλέγοντας τυριά χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά και περιορίζοντάς τα σε μέτριες ποσότητες, μπορείτε να συνεχίσετε να τρώτε τυριά ως μέρος μιας υγιεινής διατροφής.

Σε αυτό το άρθρο, εξετάζουμε το πώς η κατανάλωση τυριού μπορεί να επηρεάσει τα επίπεδα χοληστερόλης ενός ατόμου και ποια είδη τυριών είναι τα καλύτερα.

Πόση χοληστερόλη έχουν τα τυριά;

Όπως και άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα και πολλά ζωικά τρόφιμα, οι περισσότεροι τύποι τυριών έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε χοληστερόλη και κορεσμένα λιπαρά. Η περιεκτικότητα σε χοληστερόλη και κορεσμένα λιπαρά ποικίλει ανάλογα με το είδος του τυριού.

Ο ακόλουθος πίνακας παρέχει τις συνολικές ποσότητες κορεσμένων λιπαρών και χοληστερόλης που περιέχουν συγκεκριμένα τυριά, σύμφωνα με τον κυβερνητικό αμερικανικό οργανισμό USDA Food Composition Database:

Όποιος ανησυχεί για το επίπεδο χοληστερόλης στο αίμα του θα πρέπει να ελέγχει τις διατροφικές ετικέτες πριν αγοράσει τρόφιμα, καθώς το διατροφικό περιεχόμενο θα διαφέρει μεταξύ προϊόντων και εμπορικών σημάτων.

Είναι σημαντικό να έχετε επίγνωση του μεγέθους της μερίδας, δεδομένου ότι η κατανάλωση περισσότερης ποσότητας από εκείνη που αναγράφεται στην ετικέτα θα αυξήσει την πρόσληψη κάθε θρεπτικής ουσίας, συμπεριλαμβανομένων των κορεσμένων λιπαρών.

Αυξάνουν τα τυριά την χοληστερίνη;

Σύμφωνα με το αμερικανικό Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου, το τυρί είναι η #1 διατροφική αιτία για την αύξηση της χοληστερόλης στην αμερικανική διατροφή.

Τα τυριά περιέχουν πολύ χοληστερόλη, αλλά σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες του USDA, δεν υπάρχει σαφής σύνδεση μεταξύ των τροφών πλούσιων σε χοληστερόλη που τρώει ένα άτομο και των επιπέδων χοληστερόλης στο αίμα.

Αυτό που σίγουρα ισχύει είναι ότι το κορεσμένο λίπος στο τυρί είναι υπεύθυνο για την αύξηση των επιπέδων χοληστερόλης.

Ωστόσο, η επιστημονική έρευνα επάνω στο θέμα είναι ανάμεικτη. Μια μελέτη από το 2015 δεν έδειξε καμία σχέση μεταξύ κατανάλωσης γαλακτοκομικών προϊόντων και καρδιακών παθήσεων μετά την ηλικία των 55 ετών. Μάλιστα, η εν λόγω μελέτη έδειξε ότι εκείνοι που καταναλώνουν γαλακτοκομικά προϊόντα με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά είναι λιγότερο πιθανό να πεθάνουν από ένα εγκεφαλικό επεισόδιο.

Μια άλλη μικρής κλίμακας μελέτη του 2015 συνέκρινε τους ανθρώπους που κατανάλωναν τυριά χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά με ομάδα ελέγχου που απλά περιόρισε την κατανάλωση τυριών για δύο μήνες. Στο τέλος, οι ερευνητές δεν διαπίστωσαν καμία διαφορά μεταξύ των επιπέδων χοληστερόλης στο αίμα των ομάδων.

Μια μελέτη του 2017 βρήκε μια περίπλοκη σχέση μεταξύ της κατανάλωσης γαλακτοκομικών προϊόντων και των παραγόντων κινδύνου για την υγεία.

Αν και το τυρί μπορεί να παίξει ρόλο στην αύξηση των επιπέδων χοληστερόλης, όταν καταναλώνεται με μετριοπάθεια μπορεί να συμπεριληφθεί ως μέρος μιας ποικίλης και υγιεινής διατροφής.

Σε κάθε περίπτωση, είναι σώφρον να μιλήσετε πρώτα με τον γιατρό σας και με έναν διατροφολόγο για ενδεχόμενες αλλαγές στην διατροφή σας και για το πώς οι διαιτητικές σας επιλογές μπορεί να επηρεάσουν τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα σας.

Πρέπει να αποφεύγετε τα τυριά εάν έχετε αυξημένη χοληστερίνη;

Επειδή η έρευνα έχει ανάμεικτα αποτελέσματα, δεν είναι δυνατόν να γίνει μια γενική σύσταση ότι τα άτομα με υψηλή χοληστερίνη θα πρέπει να αποφεύγουν να τρώνε τυριά.

Το σημαντικό είναι να εξετάσουμε τη διατροφή ενός ατόμου στο σύνολό της. Υπάρχουν διάφορες τροφές που μπορούν είτε να μειώσουν είτε να αυξήσουν την χοληστερίνη.

Για παράδειγμα, μια υψηλής περιεκτικότητας διατροφή σε υδατάνθρακες μπορεί να αυξήσει τους καρδιαγγειακούς παράγοντες κινδύνου, συμπεριλαμβανομένης της χοληστερόλης, σε άτομα που καταναλώνουν λιπαρά γαλακτοκομικά προϊόντα, όπως τυριά.

Η χοληστερόλη δεν είναι ο μοναδικός παράγοντας που πρέπει να λαμβάνεται υπόψη, όσον αφορά τα τυριά. Τα περισσότερα τυριά έχουν, επίσης, υψηλή περιεκτικότητα σε νάτριο, το οποίο μπορεί να αυξήσει την αρτηριακή πίεση.

Ωστόσο, τα τυριά μπορούν να αποτελέσουν μέρος μιας φιλικής προς την καρδιά διατροφής, ακόμη και για τα άτομα με καρδιακές παθήσεις, εάν η διατροφή αυτή αποτελείται κυρίως από τρόφιμα χαμηλών θερμίδων, συμπεριλαμβανομένης ποικιλίας φρούτων και λαχανικών.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Υγεία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video