ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Τι πρέπει να ξέρετε για τον μεταβολισμό σας

Ο μεταβολισμός είναι ένας βιολογικός όρος που αναφέρεται σε όλες τις χημικές αντιδράσεις που απαιτούνται για τη διατήρηση της ζωής σε έναν οργανισμό.

Ο βασικός μεταβολικός ρυθμός είναι η ελάχιστη ποσότητα θερμίδων που απαιτείται για βασικές λειτουργίες σε κατάσταση ηρεμίας. Η ενεργειακή δαπάνη ανάπαυσης είναι η ποσότητα των θερμίδων που χρησιμοποιείτε ενώ ξεκουράζεστε ή κοιμάστε -περίπου 60-65% της συνολικής ενεργειακής σας δαπάνης. Δεν λαμβάνει υπόψη τις θερμίδες που θα χρειαστείτε για να τροφοδοτήσετε όλα τα άλλα που κάνετε -μετακίνηση (25-30%), σκέψη, ή πέψη τροφίμων (5-10%). Έτσι, οι συνολικές σας ενεργειακές δαπάνες συνδυάζουν τα δύο: την ενεργειακή σας ανάπαυση συν τις ενεργειακές σας δαπάνες για άλλες δραστηριότητες.

Οι απαιτήσεις του μεταβολικού ποσοστού και των θερμίδων ποικίλλουν από άτομο σε άτομο ανάλογα με παράγοντες όπως η γενετική, το φύλο, η ηλικία, η σύνθεση του σώματος και η ποσότητα άσκησης που κάνετε.

Ένας ρυθμιστής του μεταβολισμού είναι ο θυρεοειδής αδένας, που βρίσκεται στο μπροστινό μέρος του λαιμού ακριβώς κάτω από το μήλο του Αδάμ. Όσο περισσότερη θυροξίνη παράγει ένας θυρεοειδής αδένας ενός ατόμου, τόσο υψηλότερος είναι ο βασικός μεταβολικός ρυθμός αυτού του ατόμου.

Ο πυρετός μπορεί επίσης να επηρεάσει το βασικό μεταβολικό ρυθμό ενός ατόμου. Μια αύξηση 0,5 βαθμών Κελσίου στην εσωτερική θερμοκρασία του σώματος αντιστοιχεί σε αύξηση του βασικού μεταβολισμού κατά περίπου 7%.

Ένας άλλος σημαντικός παράγοντας για το μεταβολισμό είναι η σύνθεση του σώματος. Ο μυϊκός ιστός είναι πιο μεταβολικά ενεργός από τον λιπώδη ιστό στο σώμα. Για παράδειγμα, μια υπέρβαρη γυναίκα με σωματική σύνθεση 40% σωματικού λίπους και 34 κιλά μυών θα κάψει λιγότερες θερμίδες ενώ ξεκουράζεται από μια γυναίκα με 30% σωματικού λίπους και 50 κιλά μυϊκής μάζας.

Ο βασικός μεταβολικός ρυθμός μειώνεται με την ηλικία γιατί μειώνεται η μυική μάζα. Καθώς οι άνθρωποι γερνούν, συνήθως χάνουν μυϊκή μάζα και κερδίζουν λιπώδη ιστό -που ισοδυναμεί με μείωση του βασικού μεταβολικού ρυθμού περίπου 1% έως 2% ανά δεκαετία.

Εάν θέλετε πραγματικά να δώσετε μια ώθηση στο μεταβολισμό σας, ο ευκολότερος τρόπος είναι να αυξήσετε τη μυϊκή σας μάζα και το επίπεδο δραστηριότητας. 


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Υγεία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video