ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Περπατάτε όλο και πιο αργά; Γιατί πρέπει να ανησυχήσετε

Βλέπετε την ταχύτητα του βαδίσματός σας να μειώνεται όλο και περισσότερο όσο περνούν τα χρόνια; Αν ναι, το ίδιο μπορεί να συμβαίνει και με την υγεία του εγκεφάλου σας και τη γνωστική του ικανότητα, υποστηρίζουν οι επιστήμονες και προκαλούν ανησυχία

Η χαμηλότερη ταχύτητα βαδίσματος και η γνωστική εξασθένιση είναι πολύ πιθανό να σχετίζονται, σύμφωνα με μια νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Journal of Geriatric Psychiatry.

Οι επιστήμονες κατέγραψαν την ταχύτητα βαδίσματος και τη γνωστική υγεία 370 ανθρώπων που συμμετείχαν στην Μακροχρόνια Μελέτη για τη Γήρανση στο Σαν Αντόνιο (SALSA). Η γνωστική υγεία μετρήθηκε μέσω ενός τεστ αξιολόγησης του προσανατολισμού σε χρόνο και τόπο, την προσοχή, τη μνήμη, τη γλώσσα και άλλες πτυχές, ενώ η ταχύτητα βαδίσματος χρονομετρήθηκε σε μια απόσταση τριών μέτρων.

Επανεξετάζοντας τα στοιχεία και τους συμμετέχοντες σχεδόν 10 χρόνια μετά, οι επιστήμονες βρήκαν μια άμεση σύνδεση ανάμεσα στη χαμηλότερη ταχύτητα και τη χαμηλότερη βαθμολογία στη γνωστική υγεία.

Πιο αναλυτικά, όσοι από τους συμμετέχοντες είχαν και κακή γνωστική λειτουργία και αργό βάδισμα στην αρχή της μελέτης παρουσίασαν την πιο απότομη πτώση. Αντιθέτως, όσοι είχαν σταθερή ταχύτητα βαδίσματος στα χρόνια αυτά, πέτυχαν καλύτερη βαθμολογία και στα γνωστικά τεστ.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, η γνωστική λειτουργία και η ταχύτητα βαδίσματος μπορεί να τροποποιηθούν και από άλλους παρόμοιους παράγοντες, όπως η αθηροσκλήρωση και τα μη φυσιολογικά αποθέματα β-αμυλοειδούς και πρωτεΐνης tau στον εγκέφαλο, στοιχεία που σχετίζονται με τη νόσο Αλτσχάιμερ.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Υγεία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video