ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Εγκεφαλικό: Αθόρυβο VS μίνι – Πώς θα τα αναγνωρίσετε

Αν και ακούγονται παρόμοια, υπάρχουν αρκετές διαφορές, καθώς κάθε εγκεφαλικό μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τον τύπο του, όπως είναι το αθόρυβο και το μικροεγκεφαλικό.

Τα ερευνητικά δεδομένα για το εγκεφαλικό

Το εγκεφαλικό επεισόδιο αποτελεί μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης που συμβαίνει όταν η παροχή αίματος σε ένα μέρος του εγκεφάλου μειώνεται ή διακόπτεται.

Μόλις συμβεί αυτό, η πληγείσα περιοχή δεν μπορεί να πάρει αίμα, οξυγόνο και τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται κι έτσι τα εγκεφαλικά κύτταρα πεθαίνουν. Ο εγκέφαλος είναι ένα εξαιρετικά σύνθετο όργανο που ελέγχει διάφορες λειτουργίες του σώματος.

Εάν εμφανιστεί εγκεφαλικό επεισόδιο και η ροή του αίματος δεν μπορεί να φτάσει στην περιοχή που ελέγχει μια συγκεκριμένη λειτουργία του σώματος, αυτή η λειτουργία δεν θα λειτουργήσει όπως θα έπρεπε φυσιολογικά.

Παράγοντες κινδύνου

Μερικοί από τους παράγοντες κινδύνου για εγκεφαλικό επεισόδιο περιλαμβάνουν:

  • Ηλικία: Η πιθανότητα εμφάνισης εγκεφαλικού επεισοδίου διπλασιάζεται για κάθε δεκαετία ζωής μετά την ηλικία των 55 ετών. Ενώ το εγκεφαλικό είναι συχνό στους ηλικιωμένους, πολλά άτομα κάτω των 65 ετών μπορεί να εκδηλώσουν εγκεφαλικά.
  • Κληρονομικότητα (οικογενειακό ιστορικό): Ο κίνδυνος εγκεφαλικού επεισοδίου μπορεί να είναι μεγαλύτερος εάν ένας γονέας, παππούς και γιαγιά, αδελφή ή αδελφός είχε εγκεφαλικό.
  • Φύλο: Κάθε χρόνο, οι γυναίκες έχουν περισσότερα εγκεφαλικά από τους άνδρες. Η χρήση χαπιών αντισύλληψης, η εγκυμοσύνη, το ιστορικό προεκλαμψίας / εκλαμψίας ή διαβήτη κύησης, η από του στόματος αντισυλληπτική χρήση, το κάπνισμα και η θεραπεία ορμονών μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου για τις γυναίκες.

 

Όταν κάποιος βιώνει σιωπηλό εγκεφαλικό επεισόδιο, πιθανότατα να μην το συνειδητοποιήσει καν. Συνήθως, ένα σιωπηλό εγκεφαλικό επεισόδιο παρατηρείται τυχαία σε μαγνητική τομογραφία του εγκεφάλου.

Σύμφωνα μάλιστα, με μελέτη μέχρι την ηλικία των 69, περίπου 10% έως 11% των ανθρώπων που θεωρούν ότι δεν έχουν εγκεφαλικό επεισόδιο έχουν υποστεί τουλάχιστον ένα εγκεφαλικό επεισόδιο που μπορεί να παρατηρηθεί στη μαγνητική τομογραφία.

Τα σιωπηλά εγκεφαλικά επεισόδια δεν προκαλούν προφανή λειτουργικά προβλήματα, επειδή άλλες περιοχές του εγκεφάλου μπορούν να αντισταθμίσουν τη ζημιά. Ωστόσο, είναι ένας ισχυρός παράγοντας κινδύνου για ένα πιο σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο αργότερα.

Μικροεγκεφαλικό

Ένα μικροεγκεφαλικό, από την άλλη, είναι ένα σύντομο, αλλά διακριτικό κλινικό γεγονός, στο οποίο ένα άτομο αναπτύσσει τα συμπτώματα ενός εγκεφαλικού επεισοδίου για λίγα λεπτά έως μερικές ώρες.

Εξ ορισμού, τα συμπτώματα ενός μίνι εγκεφαλικού επεισοδίου εξαφανίζονται σε λιγότερο από 24 ώρες. Τα μίνι εγκεφαλικά επεισόδια αναφέρονται επίσης ως παροδικές ισχαιμικές επιθέσεις. Θεωρούνται ως προειδοποιητικά εγκεφαλικά επεισόδια, που προκαλούν συμπτώματα τύπου εγκεφαλικού επεισοδίου αλλά χωρίς διαρκή βλάβη.

Είναι ισχυροί προγνωστικοί παράγοντες του εγκεφαλικού επεισοδίου, με την αναγνώριση και την θεραπεία τους να μειώνουν τον κίνδυνο ενός σοβαρού εγκεφαλικού επεισοδίου.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Υγεία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video