ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Bloomberg: Οι πιο εύπορες χώρες εμβολιάζονται 25 φορές γρηγορότερα από τις φτωχότερες

Με δεδομένο ότι έχουν διατεθεί εμβόλια για τον πλήρη εμβολιασμό του 5% του παγκόσμιου πληθυσμού τα περισσότερα εξ αυτών πηγαίνουν στις πλουσιότερες χώρες του πλανήτη, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το Bloomberg.

Μέχρι την περασμένη Τρίτη, το 40% των εμβολίων κατά της COVID-19 του παραπάνω 5% το έχουν λάβει άνθρωποι σε 27 πλούσιες χώρες.

Οι αναπτυσσόμενες χώρες έχουν λάβει μόλις το 1,6% των χορηγηθέντων εμβολίων μέχρι στιγμής, σύμφωνα με ανάλυση δεδομένων από το Bloomberg Vaccine Tracker. Αυτό σημαίνει ότι οι χώρες με τα υψηλότερα εισοδήματα εμβολιάζουν 25 φορές γρηγορότερα από εκείνες με τα χαμηλότερα.

Με βάση τα στοιχεία του Bloomberg, έχουν χορηγηθεί 726 εκατομμύρια δόσεις σε 154 χώρες. 

Οι ΗΠΑ έχουν χορηγήσει το 24% των εμβολίων παγκοσμίως αλλά αντιπροσωπεύουν μόλις το 4,3% του πληθυσμού, την ώρα που το Πακιστάν έχει 0,1% εμβολιαστική κάλυψη για το 2,7% του παγκόσμιου πληθυσμού, το οποίο αντιπροσωπεύει.

Η ισχυρότερη οικονομία του πλανήτη βρίσκεται σε δρόμο για να καλύψει το 75% του πληθυσμού κατά τους επόμενους τρεις μήνες.

Στο μεταξύ, περίπου οι μισές χώρες του κόσμου δεν έχουν καλύψει εμβολιαστικά ούτε το 1% των κατοίκων τους.

Οι υπολογισμοί αυτών των αποκλίσεων δεν συμπεριλαμβάνουν περισσότερες από σαράντα χώρες, κυρίως τις φτωχότερες παγκοσμίως, οι οποίες δεν διαθέτουν ακόμη στοιχεία σχετικά με τους εμβολιασμούς. Αυτές οι χώρες αντιπροσωπεύουν το 8% του παγκόσμιου πληθυσμού.

Στις ΗΠΑ, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση είναι που αποφασίζει πού θα σταλούν τα εμβόλια. Μέχρι στιγμής, κάθε πολιτεία έχει λάβει αριθμό εμβολίων ανάλογο με τον πληθυσμό της. 

Η Κίνα για παράδειγμα έχει εμβολιάσει τον πληθυσμό της με ρυθμό που λίγο πολύ ευθυγραμμίζεται με τον παγκόσμιο μέσο όρο, χορηγώντας δηλαδή το 20% των παγκόσμιων εμβολιασμών στο 18% του παγκόσμιου πληθυσμού.

Επιπλέον, έχει προχωρήσει στην εξαγωγή εμβολίων σε λιγότερο πλούσιες χώρες, μερικές φορές χωρίς κόστος.

Η λιγότερο πλούσια ήπειρος του κόσμου, η Αφρική, είναι επίσης και αυτή με τη μικρότερη εμβολιαστική κάλυψη.

Από τις 54 χώρες, μόνο οι τρεις έχουν εμβολιάσει περισσότερο από το 1% των πληθυσμών τους.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Υγεία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video