ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Τι μπορεί να σημαίνει το φτερούγισμα στην καρδιά

Το αίσθημα παλμών της καρδιάς (ταχυπαλμία ή “φτερούγισμα”) είναι η αίσθηση ότι η καρδιά σας χτυπάει αρκετά πιο γρήγορα και δυνατά. 

Το φτερούγισμα στην καρδιά μπορεί να προκληθεί από άγχος, άσκηση, φαρμακευτική αγωγή ή (σπανίως) από κάποια άλλη ιατρική κατάσταση.

Αν και η ταχυπαλμία της καρδιάς μπορεί να είναι τρομακτικό, κατά κανόνα δεν είναι κάτι σοβαρό. Υπάρχουν, εντούτοις, περιπτώσεις που το “φτερούγισμα” στην καρδιά μπορεί να είναι σύμπτωμα μιας πιο σοβαρής καρδιακής κατάστασης.

Το αίσθημα παλμών συνήθως διαρκεί μόνο λίγα λεπτά και δεν χρειάζεται να σας δει γιατρός. Εάν έχετε ιστορικό καρδιακών παθήσεων και έχετε ταχυπαλμία, που εμφανίζονται συχνά ή επιδεινώνεται, μιλήστε με τον γιατρό σας. Εκείνος μπορεί να σας προτείνει εξετάσεις για να εξακριβωθεί εάν αυτό το φτερούγισμα προκαλείται από ένα πιο σοβαρό καρδιακό πρόβλημα.

 
Προσοχή: Αναζητήστε επείγουσα ιατρική βοήθεια εάν η ταχυπαλμία συνοδεύεται από:
Δυσφορία ή πόνο στο στήθος
Λιποθυμία
Σοβαρή δύσπνοια
Σοβαρή ζάλη
Φτερούγισμα στην καρδιά: Πού μπορεί να οφείλεται
 
Συχνά δεν μπορεί να βρεθεί η αιτία της ταχυπαλμίας. Οι συνήθεις αιτίες περιλαμβάνουν:

Ισχυρές συναισθηματικές αντιδράσεις, όπως άγχος, ή κρίσεις πανικού
Κατάθλιψη
Έντονη σωματική άσκηση
Διεγερτικές ουσίες (όπως καφεΐνη, νικοτίνη, κοκαΐνη, αμφεταμίνες και φάρμακα για το κρυολόγημα και τον βήχα που περιέχουν ψευδοεφεδρίνη)
Πυρετός
Ορμονικές αλλαγές που σχετίζονται με την εμμηνόρροια, την εγκυμοσύνη ή την εμμηνόπαυση
Υπερβολικά πολύ ή λίγη ορμόνη του θυρεοειδούς
Περιστασιακά, η ταχυπαλμία μπορεί να αποτελεί ένδειξη σοβαρού προβλήματος, όπως υπερδραστηριότητα του θυρεοειδούς αδένα (υπερθυρεοειδισμός), ή ανώμαλος καρδιακός ρυθμός (αρρυθμία).

Οι μεταβολές του καρδιακού ρυθμού (αρρυθμίες) μπορεί να προκαλέσουν πολύ γρήγορο καρδιακό ρυθμό (ταχυκαρδία), ασυνήθιστα αργό καρδιακό ρυθμό (βραδυκαρδία), φυσιολογικό καρδιακό ρυθμό που ποικίλλει από τον συνηθισμένο καρδιακό ρυθμό ή συνδυασμό των τριών.

Φτερούγισμα στην καρδιά: Παράγοντες κινδύνου
Μπορεί να κινδυνεύετε να αναπτύξετε αίσθημα παλμών εάν:

Είστε πολύ στρεσαρισμένοι
Έχετε μια διαταραχή άγχους ή έχετε τακτικές κρίσεις πανικού
Είστε έγκυος
Πάρετε φάρμακα που περιέχουν διεγερτικές ουσίες
Έχετε υπερδραστήριο θυρεοειδή αδένα (υπερθυρεοειδισμός)
Έχετε άλλα καρδιακά προβλήματα, όπως αρρυθμία, καρδιακό ελάττωμα, προηγούμενη καρδιακή προσβολή, ή προηγούμενη καρδιοχειρουργική επέμβαση

Ταχυπαλμία: Ποιες είναι οι πιθανές σοβαρές επιπλοκές
Παρεκτός και αν κάποια καρδιακή πάθηση σας προκαλεί αίσθημα παλμών της καρδιάς, ο κίνδυνος επιπλοκών είναι μικρός. Εάν, ωστόσο, αυτό το φτερούγισμα στην καρδιά οφείλεται σε καρδιακή πάθηση, τότε οι πιθανές επιπλοκές περιλαμβάνουν:

Λιποθυμία: Εάν η καρδιά σας χτυπά γρήγορα, η αρτηριακή σας πίεση μπορεί να μειωθεί, προκαλώντας λιποθυμία. Αυτό μπορεί να είναι πιο πιθανό εάν έχετε καρδιακό πρόβλημα, όπως συγγενή καρδιακή νόσο, ή ορισμένα προβλήματα βαλβίδας.

Καρδιακό επεισόδιο: Σπάνια, η ταχυπαλμία μπορεί να προκληθεί από απειλητικές για τη ζωή αρρυθμίες και μπορεί να κάνει την καρδιά σας να σταματήσει να χτυπά αποτελεσματικά.

Εγκεφαλικό επεισόδιο: Εάν το αίσθημα παλμών οφείλεται σε μια κατάσταση στην οποία οι ανώτεροι θάλαμοι της καρδιάς τρέμουν αντί να κτυπούν σωστά (κολπική μαρμαρυγή), το αίμα μπορεί να συγκεντρωθεί και να προκαλέσει σχηματισμό θρόμβων. Εάν ένας θρόμβος διαλυθεί, μπορεί να μπλοκάρει μια εγκεφαλική αρτηρία, προκαλώντας εγκεφαλικό.

Καρδιακή συγκοπή: Αυτό μπορεί να προκύψει εάν η καρδιά σας αντλεί αναποτελεσματικά για παρατεταμένη περίοδο λόγω αρρυθμίας, όπως σε κολπική μαρμαρυγή.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Υγεία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video