ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Δυο παθήσεις αυξάνουν σημαντικά τον κίνδυνο μόλυνσης από τον κορωνοϊό

Όσο η πανδημία της COVID-19 εξακολουθεί να δείχνει τις απειλητικές τις διαθέσεις, η επιστημονική κοινότητα δεν παύει να ανακαλύπτει σημαντικά στοιχεία για την πρόληψη και βελτίωση των ασθενών με τη νόσο. Έτσι, τα τελευταία δεδομένα κρούουν ξανά τον κώδωνα του κινδύνου στα άτομα με παχυσαρκία και διαβήτη τύπου 2, καθώς πέρα από μεγαλύτερες πιθανότητες για νοσηλεία ή επικίνδυνες επιπλοκές, διατρέχουν και υψηλότερο κίνδυνο συμπτωματικής νόσου.

Για τη μελέτη που δημοσιεύεται στο PLoS ONE, οι ερευνητές από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ αξιοποίησαν στοιχεία 500.000 Βρετανών εθελοντών άνω των 40 ετών από τη βάση δεδομένων της Βιοτράπεζας του Ηνωμένου Βασιλείου, αναφορικά με διαφορές στη συνολική υγεία μεταξύ εκείνων που διαγνώστηκαν θετικοί και αρνητικοί στον νέο κορονοϊό.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι παχύσαρκοι ασθενείς ή με διαβήτη τύπου 2 αποτελούσαν την πλειονότητα των θετικών ελέγχων. Το προφίλ των αρνητικών, αντιθέτως, συμπεριλάμβανε υψηλά επίπεδα (καλής) HDL χοληστερόλης και ένα υγιές βάρος με φυσιολογικό Δείκτη Μάζας Σώματος (ΔΜΣ).

Το υγιές βάρος και η HDL χοληστερόλη αποδεικνύονται ισχυροί σύμμαχοι έναντι του ιού, ανέφερε ο Δρ Charles Hong, MD, Ph.D., καθηγητής Ιατρικής και Διευθυντής του Καρδιολογικού Κέντρου της Ιατρικής Σχολής, και έδωσε πολύτιμες συμβουλές για την επίτευξη υψηλών επιπέδων της δεύτερης μέσα από την τακτική γυμναστική και μια διατροφή με μεγάλη περιεκτικότητα σε μονοακόρεστα λιπαρά με τροφές όπως το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και το αβοκάντο.

«Φαίνεται ότι κάποιοι βασικοί καρδιομεταβολικοί παράγοντες προφυλάσσουν από τη μόλυνση και σοβαρή λοίμωξη με COVID-19, ενώ άλλοι καθιστούν τα άτομα πιο ευάλωτα. Στόχος της προκείμενη μελέτης δεν ήταν να αναδείξει τους παράγοντες αυξημένου κινδύνου αλλά στατιστικές συσχετίσεις που επισημαίνουν τη σημασία ενός ισχυρού ανοσοποιητικού συστήματος για την πρόληψη από πιθανή μόλυνση», κατέληξε ο Δρ Hong για την έρευνα που, σύμφωνα με τον ίδιο και τους συνεργάτες του, δεν διέφυγε κάποιων περιορισμών όπως το κοινωνικοοικονομικό στάτους των συμμετεχόντων, η ηλικία, το φύλο και η εθνικότητα.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Υγεία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video