ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Κορωνοϊός: Αυτά είναι συνήθως τα πρώτα συμπτώματα που μπερδεύουμε με κάτι «αθώο»

Κορωνοϊός: Αυτά είναι συνήθως τα πρώτα συμπτώματα που μπερδεύουμε με κάτι «αθώο»

O κορωνοϊός μπορεί να εκδηλωθεί με πολλούς τρόπους, ωστόσο μια μελέτη από τα τέλη του περασμένου έτους αποκάλυψε ποιο είναι το πιο κοινό πρώτο σημάδι της COVID-19.

Οι ερευνητές βρήκαν ότι ο κορωνοϊός προκαλεί συνήθως κόπωση στα αρχικά στάδια της COVID-19. Η COVID Symptom Study, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο πέρυσι, διαπίστωσε ότι το 82% των ατόμων που βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό παρουσίασαν κόπωση ως πρώιμο σύμπτωμα. Το δεύτερο πιο συχνό σύμπτωμα που αναφέρθηκε ήταν ο πονοκέφαλος.

Κόπωση και πονοκέφαλος είναι συνήθως τα πρώτα σημάδια

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κόπωση και ο πονοκέφαλος από μόνα τους συνήθως ΔΕΝ είναι ενδεικτικά μιας λοίμωξης COVID-19. Συνήθως συνοδεύονται από πολλά άλλα συμπτώματα. Με άλλα λόγια, εάν αισθάνεστε λίγο καταβεβλημένοι, ή τυχαίνει να έχετε πονοκέφαλο, δεν υπάρχει λόγος να πανικοβληθείτε χωρίς να εμφανιστούν άλλα συμπτώματα. Μάλιστα, η μελέτη διαπίστωσε ότι μόλις το 3% των ατόμων με COVID-19 ανέφεραν ότι είχαν ως μοναδικά συμπτώματα την κόπωση ή/και τον πονοκέφαλο.

Ακολουθεί ο πυρετός

Ένα άλλο κοινό σύμπτωμα COVID-19 που πρέπει να γνωρίζετε είναι ο πυρετός. Η μελέτη διαπίστωσε ότι το 40% των ατόμων με κορωνοϊό ανέφεραν ότι ανέβασαν πυρετό μέσα στις πρώτες επτά ημέρες από την στιγμή που θεωρούν ότι μολύνθηκαν.

Κορωνοϊός: Τα πρώτα συμπτώματα ανάλογα με την ηλικία

Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες πτυχές της μελέτης επικεντρώθηκε στο πώς τα συμπτώματα του κορωνοϊού τείνουν να εκδηλώνονται διαφορετικά σε διάφορες ηλικιακές ομάδες.

Ο πονοκέφαλος, η απώλεια όσφρησης, ο επίμονος βήχας και ο πονόλαιμος αναφέρονται συχνότερα από ενήλικες (18-65 ετών) παρά από ηλικιωμένους ή παιδιά.

Οι ενήλικες (18-65 ετών) αναφέρουν συχνότερα απώλεια όσφρησης (55%) από τους ηλικιωμένους ή τα παιδιά (για 65 και άνω ετών: 26%, για κάτω των 18 ετών: 21%.). Αυτό δεν σημαίνει ότι η απώλεια όσφρησης δεν είναι σημαντική σε ηλικιωμένα άτομα ή παιδιά, αλλά πιθανώς σημαίνει ότι πρέπει να γίνουν ειδικά τεστ για αλλαγές στην όσφρηση, ειδικά εάν η αναφορά των συμπτωμάτων δεν γίνεται από τον ίδιο τον ασθενή (παιδί, ή ηλικιωμένος) αλλά από κάποιον άλλο (π.χ. γονέας).

Εκείνοι άνω των 65 ετών ανέφεραν την σύγχυση (θολή σκέψη), τον αποπροσανατολισμό και τη σοβαρή δύσπνοια συχνότερα από τις άλλες ηλικιακές ομάδες, ενώ συνολικά αυτά τα συμπτώματα είναι λιγότερο συχνά σε άτομα ηλικίας 18-65 ετών.

Για άτομα ηλικίας 17 ετών και κάτω, τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα COVID-19 βρέθηκαν να είναι:

 • πονοκέφαλος
 • κόπωση
 • πυρετός και
 • πονόλαιμος

Για άτομα ηλικίας 18 έως 65 ετών, τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα COVID-19 ήταν:

 • κόπωση
 • πονοκέφαλος
 • ξαφνική απώλεια γεύσης και όσφρησης και
 • βήχας

Και για άτομα άνω των 65 ετών, τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα COVID ήταν:

 • κόπωση
 • πονοκέφαλος
 • πυρετός
 • βήχας και
 • απώλεια όρεξης

Τα συμπτώματα που συνδέονται συχνότερα με την σοβαρή εξέλιξη της COVID-19

Παρεμπιπτόντως, ορισμένα συμπτώματα COVID-19 μπορεί μερικές φορές να προβλέψουν πότε κάποιος μπορεί να αντιμετωπίσει την σοβαρή της εκδοχή.

Πριν από περίπου τρεις μήνες, μια μελέτη σε Η.Π.Α., Ηνωμένο Βασίλειο και Σουηδία διαπίστωσε ότι τα άτομα που βιώνουν έναν συνεχιζόμενο πυρετό και απώλεια όρεξης διατρέχουν ιδιαίτερο κίνδυνο να αναπτύξουν μακρά COVID-19, μια κατάσταση όπου τα συμπτώματα του κορωνοϊού παραμένουν για μήνες μετά την αρχική διάγνωση.

Η μελέτη αναφέρει εν μέρει:

Εξετάσαμε εάν υπήρχαν διαφορετικοί τύποι συμπτωματολογίας στην μακρά COVID. Βρήκαμε δύο βασικά μοτίβα συμπτωμάτων:

 • Ασθενείς που αναφέρουν αποκλειστικά κόπωση, πονοκέφαλο και ανώτερα αναπνευστικά προβλήματα (δύσπνοια, πονόλαιμος, επίμονος βήχας και απώλεια όσφρησης) και
 • Ασθενείς που αναφέρουν παράπονα σε πολλαπλά συστήματα, όπως συνεχιζόμενο πυρετό σε συνδυασμό με γαστρεντερολογικά συμπτώματα.

Σε άτομα με μεγάλη διάρκεια συμπτωμάτων, ο συνεχιζόμενος πυρετός και η μειωμένη όρεξη ήταν ισχυροί προγνωστικοί παράγοντες μιας επόμενης επίσκεψης στο νοσοκομείο.

Τέλος, υπάρχουν μερικά προειδοποιητικά συμπτώματα COVID-19 που απαιτούν άμεση ιατρική φροντίδα:

 • δυσκολία στην αναπνοή
 • πόνος στο στήθος
 • νέα σύγχυση
 • έντονη υπνηλία και
 • ερυθρότητα σε χείλη ή πρόσωπο

Πηγή: https://ift.tt/39X6oTx

Μετάφραση: iatropedia.grΠηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Υγεία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video