ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου: Στρατηγικές ανακούφισης και συμβουλές

Εάν υπάρχει ένα πράγμα σίγουρο για το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου είναι ότι τα συμπτώματά του συχνά δυσκολεύουν την καθημερινότητά μας. Εκτός από την αντιμετώπιση της δυσφορίας, μπορεί συχνά να αντιμετωπίζετε απρόβλεπτα επεισόδια ή ακόμα και να αλλάζετε διαρκώς πώς και τι θα φάτε, προκειμένου να μην επιδεινώσετε τα συμπτώματα.

Πώς θα διαχειριστείτε το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου
Ακριβώς επειδή το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου εκτός της σωματικής, μπορεί να προκαλέσει και συναισθηματική εξάντληση, είναι σημαντικό να υιοθετήσετε στρατηγικές που θα σας βοηθήσουν να διαχειριστείτε τόσο τον σωματικό πόνο όσο και την ψυχική δυσφορία. Αυτές περιλαμβάνουν:

Ανακούφιση από τον πόνο
Οι συχνοί κολικοί πόνοι αποτελούν ένα από τα πιο συχνά συμπτώματα. Η συνεργασία με το γιατρό σας για ένα συνολικό πρόγραμμα θεραπείας αποτελεί μια καλή αρχή, ωστόσο, όταν αντιμετωπίζετε έντονους πόνους μπορείτε να δοκιμάσετε: 

  • Τοποθετήστε ένα μπουκάλι με ζεστό νερό ή μια ζεστή θερμοφόρα στην κοιλιά σας, πάνω από τα ρούχα σας.
  • Πιείτε ένα χαλαρωτικό τσάι βοτάνων φιλικό στο σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου.
  • Χρησιμοποιήστε ασκήσεις χαλάρωσης, όπως προοδευτική χαλάρωση των μυών, βαθιές ανάσες για να καταπραΰνετε το νευρικό σας σύστημα και να μειώσετε το αίσθημα του πόνου.

Διαχείριση συμπτωμάτων

Όταν αντιμετωπίζετε σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου ένα φαγητό μπορεί να μην αποτελέσει λόγος δυσφορίας την μία ημέρα ενώ την επόμενη μπορεί να πυροδοτήσει κάποιο από τα συμπτώματα. Από αυτήν την άποψη, οι αλλαγές στη διατροφή σας αποτελούν τόσο σημαντική στρατηγική όσο και μια στρατηγική θεραπείας.

Εάν η δυσκοιλιότητα είναι το κυρίαρχο ζήτημά σας, προσπαθήστε να διατηρήσετε ένα τακτικό πρόγραμμα γευμάτων για να διατηρήσετε το έντερό σας σε κίνηση. Μπορεί να διαπιστώσετε ότι το να τρώτε ένα μεγάλο πρωινό, με ένα ζεστό ρόφημα και μερικά υγιεινά λιπαρά μπορεί να χρησιμεύσει ως έναυσμα για την εντερική κίνηση.

Εάν η αντιμετώπιση των συχνών κινήσεων του εντέρου της διάρροιας είναι η μεγαλύτερη πρόκληση για εσάς, τότε θα ήταν καλύτερο να εστιάσετε σε δραστηριότητες που θα κρατήσουν το σύστημά σας ήρεμο. Αυτό σημαίνει να τρώτε μικρά γεύματα κάθε λίγες ώρες, χρησιμοποιώντας τεχνικές διαχείρισης του στρες.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Υγεία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video