ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Κορωνοϊός – Ανοσία: Για ποιους η μία δόση εμβολίου είναι αρκετή..

Νέα στοιχεία για mRNA εμβόλια φέρνει στο φως μελέτη από Ινστιτούτο Ανοσολογίας του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια, τα οποία θα μπορούσαν να συμβάλουν θετικά στις μελλοντικές εμβολιαστικές επιχειρήσεις ή και να οδηγήσουν σε αναθεώρηση των τρεχουσών.

Σύμφωνα με τα ευρήματα που δημοσιεύονται Science Immunology, μία δόση εμβολίου mRNA, όπως των Pfize/BioNTech και Moderna, αποδεικνύεται επαρκής για όσους έχουν νοσήσει ήδη από COVID-19 ώστε να αποκτήσουν ασφαλή ανοσολογική απόκριση τόσο άμεσα, μέσω υψηλού επιπέδου αντισωμάτων, όσο και μακροπρόθεσμα, μέσω Β-λεμφοκυττάρων μνήμης. Αυτό, εξηγούν ειδικοί, οφείλεται πιθανότατα στην αρχική ανοσολογική τους απόκριση κατά τη φυσική νόσηση.Αντίθετα, όσοι δεν έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊό SARS-CoV-2 χρειάστηκαν και τη δεύτερη δόση για να αναπτύξουν ισχυρή απόκριση και για τους δύο τύπους ανοσίας, υποδεικνύοντας την ανάγκη του πλήρους εμβολιασμού για τη συγκεκριμένη ομάδα (δύο δόσεις εμβολίου).

Στη μελέτη συμμετείχαν 44 υγιείς εθελοντές στους οποίους χορηγήθηκαν εμβόλια των BioNTech/Pfizer ή Moderna, στις δομές υγείας του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια, έντεκα εκ των οποίων είχαν νοσήσει παλαιότερα με COVID-19. Τέσσερις αιματοληψίες πραγματοποιήθηκαν για τους σχετικούς έλεγχους, πριν και μετά τη χορήγηση του εμβολίου.

Η μελέτη αναδεικνύει τη σημασία των Β-λεμφοκυττάρων μνήμης για τη μακροπρόθεσμη ανοσία μέσω αντισωμάτων, ιδιαίτερα αναφορικά με τις μεταλλάξεις και παραλλαγές του ιού, επεσήμανε ο επικεφαλής ερευνητής Δρ E. John Wherry, Ph.D., διευθυντής του Ινστιτούτου Ανοσολογίας της Ιατρικής Perelman του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια.

Συγκεκριμένατα αποτελέσματα της υψηλής ανοσοαπόκρισης μετά τη μία δόση εμβολίου για αναρρώσαντες από COVID-19 όπως και της ανάγκης πλήρους εμβολιασμού για όσους δεν είχαν μολυνθεί από κορωνοϊό, επαναλήφθηκαν και στην ανάλυση των αντισωμάτων έναντι της μετάλλαξης D614G και της παραλλαγής B.1.351, γνωστής ως νοτιοαφρικανικής.

Πώς επηρεάζουν οι ανεπιθύμητες ενέργειες την ανοσοαπόκριση

Τα εντονότερα συμπτώματα μετά τον εμβολιασμό -όπως πυρετό, ρίγη, πονοκέφαλο και κόπωση- για την ομάδα όσων δεν είχαν νοσήσει με COVID-19, συνδέθηκαν με ισχυρότερη ανοσοαπόκριση μέσω αντισωμάτων, χωρίς όμως να συμβαίνει το ίδιο και για τα Β-λεμφοκύτταρα μνήμης. Μια αρχική εκτίμηση των ειδικών, οι οποίοι τόνισαν την ανάγκη επιπλέον στοιχείων, είναι ότι η φλεγμονή και οι ανεπιθύμητες ενέργειες ενεργοποιούν ταχύτερα την τις ανοσολογικές αντιδράσεις.

«Όλοι ανταποκρίνονται καλά στα εμβόλια, τα οποία θα μας προφυλάξουν από την COVID-19. Όσον αφορά τους φόβους για πιθανές ανεπιθύμητες ενέργειες, αυτές δεν είναι απαραιτήτως κάτι κακό, αλλά ίσως και να αποτελούν ένδειξη καλύτερης αναοσοαπόκρισης», δήλωσε ο Δρ Wherry.

ygeiamou.g


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Υγεία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video