ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Κορωνοϊός – Ομάδα αίματος: Τελικά πόσο επηρεάζει τη βαρύτητα της νόσου

 

Η ομάδα αίματος δεν έχει καμία σχέση με τον κίνδυνο που διατρέχει ένας άνθρωπος να νοσήσει σοβαρά από COVID-19, καταλήγει νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο JAMA Network Open.Τον πρώτο καιρό της πανδημίας, κάποιες αναφορές υποδείκνυαν ότι οι άνθρωποι με ομάδα αίματος Α ήταν πιο ευάλωτοι στον κορωνοϊό, ενώ εκείνοι με ομάδα αίματος 0 ήταν πιο ασφαλείς.

 Μια επανεξέταση σχεδόν 108.000 ασθενών από τρεις πολιτείες των ΗΠΑ, όμως, βρήκε τώρα ότι δεν υπάρχει καμία σύνδεση ανάμεσα στην ομάδα αίματος και τον κίνδυνο για COVID-19.

«Από την αρχή της πανδημίας, έχουν υπάρξει συσχετίσεις ανάμεσα στην ομάδα αίματος και την ευαλωτότητα στη νόσο. Από αυτή την εκτενή μελέτη φαίνεται ότι στην πραγματικότητα δεν υπάρχει τέτοια σχέση, αλλά υπάρχουν άλλες πιθανές εξηγήσεις», αναφέρει ο Δρ. Amesh Adalja από το Κέντρο Υγειονομικής Ασφάλειας του Πανεπιστημίου Johns Hopkins.

Πρώιμη αναφορά από την Κίνα υπέδειξε ότι η ομάδα αίματος μπορεί να επηρεάζει τον κίνδυνο για COVID-19 και επακόλουθες μελέτες από την Ιταλία και την Ισπανία υποστήριξαν αυτή την θεωρία. Μελέτες από τη Δανία και τις ΗΠΑ, όμως, παρείχαν μεικτά και αντικρουόμενα αποτελέσματα.

Για να διασαφηνίσουν τα πράγματα, ερευνητές με επικεφαλής τον Δρ. Jeffrey Anderson από το Ιατρικό Κέντρο της Intermountain της Utah ανέλυσαν δεδομένα δεκάδων χιλιάδων ασθενών από τα 24 νοσοκομεία και τις 215 κλινικές του Κέντρου.

Από την ανάλυση αυτή, σχεδόν 11.500 ασθενείς διαγνώσθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, ενώ οι υπόλοιπο ήταν αρνητικοί. Στη σχετική δημοσίευσή τουςλοιπόν, οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι η ομάδα αίματος δεν έπαιξε σημαντικό ρόλο στον κίνδυνο των ανθρώπων για μόλυνση από τον SARS-CoV-2.

«Πάντα έλεγα ότι το όλο ζήτημα για τις ομάδες αίματος είναι πολύ κακό για το τίποτα. Δεν αποτελούσε ποτέ αρκετά σημαντικό θέμα που να πρέπει να τρομοκρατεί τους ανθρώπους με κάποια συγκεκριμένη ομάδα αίματος ή να καθησυχάζει εκείνους με κάποια άλλη. Ουσιαστικά, δεν είχε πρακτική διαφορά», επισημαίνει ο Δρ. Aaron Glatt, επικεφαλής του τμήματος ιατρικής και νοσηλευτικής επιδημιολογίας στο Νοσοκομείο Mount Sinai South Nassau.

Οι ειδικοί αναφέρουν ότι τα ευρήματα από προηγούμενες μελέτες δείχνουν τους λόγους που ο συσχετισμός δεν είναι το ίδιο με την αιτιώδη συνάφεια. Με άλλα λόγια, γιατί το να δείχνεις ότι δύο πράγματα συνδέονται στατιστικά δεν είναι το ίδιο με το να αποδεικνύεις ότι το ένα προκαλεί το άλλο.

«Αν εξετάσουμε ενδελεχώς τα πράγματα, θα βρούμε κάποια τυχαία περιστασιακά ευρήματα που μπορεί να έχουν κάποια σημασία, ή και όχι. Οι επιστήμονες έχουν εξετάσει κατά καιρούς πολλές διαφορετικές μεταβλητές και μία από αυτές ήταν και η ομάδα αίματος. Είδαν, λοιπόν, ότι κάποιοι άνθρωποι με συγκεκριμένη ομάδα αίματος ήταν σε χειρότερη κατάσταση, αλλά οι μελέτες ήταν αντικρουόμενες, πράγμα λογικό, εφόσον είναι τυχαίες. Ως εκ τούτου, το ζήτημα θεωρείται λήξαν και δεν θα πρέπει να ανοίξει ξανά», καταλήγουν χαρακτηριστικά οι επιστήμονες.

Ygeiamou.gr


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Υγεία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video