ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Κορωνοϊός: 7 σημάδια πως περάσατε τη νόσο COVID-19 χωρίς να το ξέρετε

Κορωνοϊός: 7 σημάδια πως περάσατε τη νόσο COVID-19 χωρίς να το ξέρετε

Τον περυσινό χειμώνα, πολλοί άνθρωποι μπορεί να πέρασαν τη λοίμωξη που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός χωρίς να το αντιληφθούν. Ποια είναι τα ύποπτα συμπτώματα που μπορεί να είχαν. Πως μπορούν να βεβαιωθούν.

Ο νέος κορωνοϊός έχει ήδη κλείσει ένα χρόνο στη ζωή μας, αλλά υπάρχουν ενδείξεις πως ίσως κυκλοφορούσε περισσότερο καιρό απ’ όσο αρχικά πίστευαν οι ειδικοί. Δεν αποκλείεται λοιπόν κάποιοι να νόσησαν από αυτόν χωρίς να το αντιληφθούν.

Η ιατρική έρευνα έχει δείξει πως υπάρχουν μερικά σημάδια που μπορεί να υποδηλώνουν κάτι τέτοιο. H εσωτερική παθολόγος Dr Neha Pathak, από την Ατλάντα, εξηγεί ποια είναι τα ύποπτα συμπτώματα.

Ένα άσχημο κρυολόγημα

Το κοινό κρυολόγημα («ίωση») μόνο σπάνιο δεν είναι τον χειμώνα. Αν όμως είχατε κάποιο στα τέλη του 2019 ή στις αρχές του 2020, μπορεί να το είχε προκαλέσει ο νέος κορωνοϊός.

Αυτό ισχύει κυρίως εάν είχε διαρκέσει πολύ (δύο εβδομάδες ή περισσότερο), δεδομένου ότι οι κοινές ιώσεις συνήθως διαρκούν λίγες μέρες. Μπορεί επίσης να συνοδευόταν από πυρετό και δυσκολία στην αναπνοή. Το κοινό κρυολόγημα δεν προκαλεί κανένα από αυτά τα συμπτώματα.

Δύσπνοια

Η δύσπνοια δεν είναι τυπικό σύμπτωμα της γρίπης ή του κρυολογήματος. Ωστόσο οι δυσκολίες στην αναπνοή είναι συχνές στους πάσχοντες από τη λοίμωξη που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός.

Όταν την εκδηλώσατε, μπορεί να νομίζατε ότι έχετε βρογχίτιδα, την οποία μπορεί να προκαλέσει η νόσος Covid-19. Ή μπορεί να νομίζατε πως έχετε κρίση άγχους ή πανικού. Ωστόσο στην περίπτωση του κορωνοϊού, η δύσπνοια δεν διαρκεί έως μία ώρα, όπως συμβαίνει με την κρίση πανικού. Επιπλέον, συνοδεύεται από συμπτώματα όμοια με αυτά της γρίπης, λέει η Dr. Pathak.

Επίμονος βήχας χωρίς φλέγματα

Αν είχατε ξηρό (μη παραγωγικό) βήχα που χρειάστηκε καιρό για να υποχωρήσει, ενδέχεται να ήταν σύμπτωμα της λοίμωξης που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός.

Σε τέτοια περίπτωση, ο βήχας σας θα ήταν διαφορετικός απ’ ό,τι συνήθως. Θα είχε αρχίσει ήπια, αλλά ύστερα θα επιδεινώθηκε για τις επόμενες 5-7 ημέρες.

Κόκκινα μάτια

Καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας, οι ειδικοί συνιστούν να μην αγγίζουμε το πρόσωπό μας, ιδίως με άπλυτα χέρια. Ένας λόγος γι’ αυτή τη σύσταση είναι ότι υπάρχει περίπτωση να μολύνει ο νέος κορωνοϊός τα μάτια.

Αν είχατε επιπεφυκίτιδα, που σας προκαλούσε κόκκινα μάτια και δακρύρροια, σε συνδυασμό με πυρετό ή επίμονο βήχα, ενδέχεται να είχατε μολυνθεί από το νέο κορωνοϊό.

Αιφνίδια απώλεια της γεύσης ή/και της όσφρησης

Η Βρετανική Εταιρεία Ωτορινολαρυγγολογίας (BAO) αναφέρει ότι η αιφνίδια απώλεια αυτών των αισθήσεων μπορεί να αποτελεί ένδειξη λοίμωξης από τον νέο κορωνοϊό.

Εάν υπήρξε κάποια περίοδος που νιώθατε ότι τα τρόφιμα και τα ροφήματα είχαν διαφορετική γεύση απ’ ό,τι συνήθως, ίσως είχατε νοσήσει. Το ίδιο και αν δεν είχαν καμία γεύση. Μπορεί πάλι να αδυνατούσατε για εβδομάδες να ξεχωρίσετε τις διάφορες μυρωδιές.

Μελέτες έχουν δείξει ότι το σχεδόν 80% όσων βρίσκονται θετικοί στον νέο ιό, παρουσιάζουν αυτές τις εκδηλώσεις. Τα συμπτώματα αυτά εκδηλώνονται στις ήπιες μορφές της λοίμωξης που προκαλεί ο κορωνοϊός.

Ανεξήγητη κόπωση

Η κόπωση είναι ένα πολύ συχνό σύμπτωμα της λοίμωξης Covid-19. Ωστόσο οι πάσχοντες παρατηρούνται πως συχνά είναι ακραία. Μερικοί δεν έχουν δυνάμεις ούτε για να σηκωθούν από το κρεβάτι τους. Επιπλέον, η κούρασή τους δεν υποχωρεί, όσες ώρες κι αν κοιμηθούν.

Μάλιστα η ανεξήγητη, ακραία κόπωση μπορεί να επιμείνει για ημέρες ή ακόμα και για εβδομάδες. Μπορεί επίσης να υποχωρήσει για λίγο και ύστερα να επανεμφανιστεί. Το μοτίβο αυτό είναι ύποπτο ότι μπορεί να σας είχε μολύνει ο κορωνοϊός.

Γαστρεντερικά προβλήματα

Τα επίμονα γαστρεντερικά ενοχλήματα, όπως η ξαφνική διάρροια, μπορεί εύκολα να αποδοθούν σε διάφορες αιτίες. Ωστόσο μελέτη που δημοσιεύθηκε στην ιατρική επιθεώρηση American Journal of Gastroenterology, συσχέτισε ορισμένα από αυτά με την λοίμωξη Covid-19.

Όπως έδειξε η μελέτη αυτή, οι μισοί ασθενείς από την επαρχία Hubei στην Κίνα, απ’ όπου ξεκίνησε η πανδημία, είχαν ανορεξία. Επιπλέον, ο ένας στους τρεις είχε οξεία διάρροια. Επομένως, είναι πολύ ύποπτο εάν είχατε τέτοιου είδους συμπτώματα για μερικές μέρες, σε συνδυασμό με συμπτώματα από το αναπνευστικό.

Πώς να βεβαιωθείτε

Ένα τεστ αντισωμάτων είναι ο μοναδικός τρόπος για να μάθετε με βεβαιότητα, εάν τα ύποπτα συμπτώματά σας οφείλονταν στον κορωνοϊό. Το τεστ γίνεται με εξέταση αίματος, η οποία ανιχνεύει τα αντισώματα που παράγει ο οργανισμός για να καταπολεμά τον εκάστοτε ιό ή βακτήριο. Μελέτες έχουν δείξει πως όσοι φέρουν αντισώματα κατά του νέου κορωνοϊού, διατρέχουν μειωμένο κίνδυνο να νοσήσουν ξανά.

πηγή: iatropedia.grΠηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Υγεία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video