ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Η επικίνδυνη νόσος που οι 60ρηδες αγνοούν ότι τους απειλεί

Ολοένα και περισσότεροι είναι τα τελευταία χρόνια οι μεγαλύτεροι σε ηλικία άνθρωποι που δεν γνωρίζουν ότι πάσχουν από υπέρταση – Τι δείχνουν τα ερευνητικά στοιχεία και τι συμβουλεύουν οι ειδικοί τους ασθενείς

Πόσοι από τους σύγχρονους ανθρώπους άνω των 60 ετών έχουν αντιληφθεί ότι πάσχουν από υπέρταση (υψηλή αρτηριακή πίεση) και πόσοι από αυτούς που το γνωρίζουν την αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά; Τα ευρήματα μίας νέας επιστημονικής μελέτης που δημοσιεύθηκε στο JAMA δείχνουν ότι τόσο η επαγρύπνηση και ο έλεγχος των πολιτών για την αρτηριακή τους πίεση έχουν μειωθεί τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα ανάμεσα στους γηραιότερους ενήλικες.

Η μελέτη συγκέντρωσε δεδομένα από την Εθνική Έρευνα Υγείας και Διατροφής των ΗΠΑ και διαπίστωσε ότι ο αριθμός των ανθρώπων που γνώριζαν ότι έπασχαν από υπέρταση μειώθηκε κατά 8% μεταξύ των ετών 2013-2018. Επιπλέον, ανάμεσα σε εκείνους που είχαν επίγνωση της κατάστασής τους, οι περισσότεροι από τους μισούς δεν την αντιμετώπιζαν επαρκώς.

Συγκεκριμένα, οι ενήλικες άνω των 60 ετών ήταν λιγότερο πιθανό να ελέγχουν την υψηλή αρτηριακή τους πίεση σε σχέση με τους νεότερους, φαινόμενο το οποίο ενδεχομένως θα μπορούσε να οφείλεται στην έλλειψη δέσμευσης από την πλευρά των ανθρώπων αυτών. Οι ερευνητές τονίζουν, επίσης, ότι από τους ανθρώπους που δεν είχαν επισκεφθεί τον γιατρό τους μέσα στο προηγούμενο έτος, λιγότερο από το 10% είχε ελέγξει αποτελεσματικά την αρτηριακή του πίεση.

Ένα τμήμα της μελέτης διεξήχθη χρησιμοποιώντας τους παλιότερους ορισμούς της υψηλής αρτηριακής πίεσης –συστολική αρτηριακή πίεση (μεγάλη) άνω του 140 mmHG και διαστολική αρτηριακή πίεση (μικρή) άνω του 90 mmHG. Οι νέες οδηγίες που εκδόθηκαν το 2017 συνιστούν στους πάσχοντες από υπέρταση να διατηρούν την αρτηριακή τους πίεση σε επίπεδα κάτω του 130/80 mm HG. Το γεγονός αυτό υποδεικνύει ότι στις μέρες μας είναι ακόμα περισσότεροι οι ενήλικοι που πιθανότατα δεν αντιλαμβάνονται ότι έχουν υψηλή αρτηριακή πίεση.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Υγεία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video