ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Παγκόσμια Ημέρα Υγείας 2021: Το σημαντικό μήνυμα του ΠΟΥ μετά από έναν χρόνο πανδημίας

Παγκόσμια Ημέρα Υγείας 2021: Το σημαντικό μήνυμα του ΠΟΥ μετά από έναν χρόνο πανδημίας

Η 7η Απριλίου κάθε έτους σηματοδοτεί τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας.

Από την έναρξή της στην Πρώτη Συνέλευση Υγείας το 1948 και από τότε που τέθηκε σε ισχύ το 1950, η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας έχει ως στόχο να ευαισθητοποιήσει το κοινό σε συγκεκριμένα θέματα υγείας, για να επισημάνει έναν ξεχωριστό κάθε έτος τομέα προτεραιότητας για τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ).

Τα τελευταία 50 χρόνια, η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας έφερε στο φως σημαντικά ζητήματα, όπως η ψυχική υγεία, η φροντίδα των μητέρων και των παιδιών και η κλιματική αλλαγή. Ο εορτασμός χαρακτηρίζεται από δραστηριότητες που εκτείνονται πέρα από την ίδια την ημέρα και χρησιμεύει ως ευκαιρία να επικεντρωθεί η προσοχή παγκοσμίως σε αυτές τις σημαντικές πτυχές της παγκόσμιας υγείας.

Παγκόσμια Ημέρα Υγείας 2021: Χτίζοντας έναν πιο δίκαιο, υγιέστερο κόσμο για όλους

Αυτό είναι το βασικό μήνυμα του ΠΟΥ για το 2021: Να χτίσουμε ένα πιο υγιή και πιο δίκαιο κόσμο για όλους. Τα τελευταία χρόνια, χώρες του Δυτικού Ειρηνικού γνώρισαν ταχεία οικονομική ανάπτυξη, μετανάστευση και αστικοποίηση. Αυτό δημιούργησε ευκαιρίες για καλύτερη ζωή για πολλούς, αλλά άφησε άλλους πίσω. Η πανδημία COVID-19 έχει μειώσει τα πρόσφατα οφέλη για την υγεία, ώθησε περισσότερους ανθρώπους στη φτώχεια και την επισιτιστική ανασφάλεια και ενίσχυσε τις ανισότητες μεταξύ των φύλων, της κοινωνίας και της υγείας.

Την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας 2021 ο ΠΟΥ καλεί σε δράση για την εξάλειψη των ανισοτήτων στον τομέα της υγείας, στο πλαίσιο μιας παγκόσμιας εκστρατείας για να έρθουν οι άνθρωποι πιο κοντά και μαζί να χτίσουν έναν πιο δίκαιο, υγιέστερο κόσμο. Η εκστρατεία υπογραμμίζει τη συνταγματική αρχή του ΠΟΥ ότι “η απόλαυση του υψηλότερου επιτεύξιμου επιπέδου υγείας είναι ένα από τα θεμελιώδη δικαιώματα κάθε ανθρώπου χωρίς διάκριση φυλής, θρησκείας, πολιτικών πεποιθήσεων, οικονομικής ή κοινωνικής κατάστασης”.

Ο κόσμος εξακολουθεί να είναι άνισος. Τα μέρη όπου ζούμε, δουλεύουμε και παίζουμε μπορεί να δυσκολέψουν ορισμένους να είναι πλήρως υγιείς, την ώρα που άλλοι ευδοκιμούν. Οι ανισότητες στον τομέα της υγείας δεν είναι μόνο άδικες και άνισες, αλλά απειλούν επίσης την πρόοδο που έχει σημειωθεί μέχρι σήμερα, και έχουν τη δυνατότητα να διευρυνθούν παρά να περιοριστούν.

Ωστόσο, οι ανισότητες στον τομέα της υγείας μπορούν να προληφθούν με στρατηγικές που δίνουν μεγαλύτερη προσοχή στη βελτίωση της ισότητας στην υγεία, ειδικά για τις πιο ευάλωτες και περιθωριοποιημένες ομάδες. Η πανδημία COVID-19 έχει πλήξει σκληρά όλες τις χώρες, αλλά ο αντίκτυπός της ήταν πιο έντονος σε εκείνες τις κοινότητες που ήταν ήδη ευάλωτες, πιο εκτεθειμένες στην ασθένεια, έχουν λιγότερες πιθανότητες να έχουν πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης και πιο πιθανό να έχουν δυσμενείς συνέπειες ως αποτέλεσμα των μέτρων που εφαρμόστηκαν για τον περιορισμό της πανδημίας.

Γι’ αυτό ο ΠΟΥ καλεί φέτος τους ηγέτες να διασφαλίσουν ότι οι κοινότητες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων καθώς προχωράμε προς ένα νέο μέλλον και ότι όλοι έχουν συνθήκες διαβίωσης και εργασίας που συμβάλλουν στην καλή υγεία. Ταυτόχρονα, καλεί τους ηγέτες να παρακολουθούν τις ανισότητες στον τομέα της υγείας και να διασφαλίζουν ότι όλοι οι άνθρωποι έχουν πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας ανάλογα με τις ανάγκες και τις αξίες τους στις κοινότητές τους.

Παγκόσμια Ημέρα Υγείας 2021: Γεγονότα και αριθμοί

  • Για πρώτη φορά σε 20 χρόνια, τα επίπεδα της φτώχειας παγκοσμίως αναμένεται να αυξηθούν και να εμποδίσουν την πρόοδο προς τους στόχους της αειφόρου ανάπτυξης
  • Μέχρι και το 60% των ανθρώπων που ζουν σε ορισμένες χώρες δεν έχουν πρόσβαση σε βασικές υπηρεσίες υγείας
  • Περισσότεροι από 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι που ζουν σε άτυπους οικισμούς ή φτωχογειτονιές αντιμετωπίζουν αυξημένες προκλήσεις στην πρόληψη της μόλυνσης και της μετάδοσης του κορονοϊού
  • Η περιοχή Ασίας-Ειρηνικού στο σύνολό της αντιπροσωπεύει σχεδόν 82,5 εκατομμύρια ή το 32% των διεθνών μεταναστών του κόσμου
  • 5,9 εκατομμύρια παιδιά στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού κινδυνεύουν να μην επιστρέψουν στο σχολείο λόγω της διακοπής της εκπαίδευσης και των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας COVID-19
  • Το 52% του πληθυσμού Ασίας-Ειρηνικού παραμένει μη συνδεδεμένο με το Διαδίκτυο

Πηγή: https://www.who.intΠηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Υγεία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video