ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Πόσο μειώνει το εμβόλιο τις διασωληνώσεις στην αληθινή ζωή. Το παράδειγμα του Ισραήλ

Σε ποια ηλικία παρατηρείται πλέον δραματική μείωση των διασωληνώσεων. Σε ποια ηλικία αυξάνονται αργά αλλά σταθερά. Πόσα είναι τα ποσοστά του εμβολιασμού.

Κατακόρυφη μείωση παρουσιάζουν οι διασωληνώσεις ασθενών στο Ισραήλ, αλλά μόνο σε όσους έχουν κάνει το εμβόλιο εναντίον της λοίμωξης που προκαλεί ο νέος κορονοϊός. Μάλιστα, οι αριθμοί είναι συντριπτικοί για τα τεράστια οφέλη που προσφέρει το εμβόλιο στην υγεία μας.

Αυτό αποκαλύπτει μια νέα μελέτη, στην οποία συγκρίθηκαν οι διασωληνώσεις των ασθενών με Covid-19:

Ηλικίας 70 ετών και άνω, που έχουν το μεγαλύτερο ποσοστό πλήρους εμβολιασμού (και με τις δύο δόσεις) στη χώρα αυτή
Ηλικίας κάτω των 50 ετών που έχουν το μικρότερο ποσοστό πλήρους εμβολιασμού
Το Ισραήλ έχει συνολικά 9 εκατομμύρια κατοίκους, εκ των οποίων τα περίπου 7 εκατομμύρια θα εμβολιαστούν εναντίον του κορωνοϊού. Μέχρι τις 9 Φεβρουαρίου 2021 είχε καταγράψει περισσότερα από 700.000 κρούσματα της λοίμωξης που προκαλεί ο νέος κορονοϊός. Περισσότεροι από 5.200 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους. 

Στις 20 Δεκεμβρίου 2020 άρχισε πρόγραμμα μαζικού εμβολιασμού με το εμβόλιο Pfizer/BioNTech, με πρώτη προτεραιότητα:

Τα άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών
Τους υγειονομικούς
Τους πάσχοντες από χρόνια νοσήματα
Ταυτοχρόνως, η ισραηλινή κυβέρνηση επέβαλε αυστηρό περιορισμό των μετακινήσεων, που άρχισε να χαλαρώνει τον περασμένο μήνα.

Σύμφωνα με τη μελέτη, έως τις 9 Φεβρουαρίου 2021, περισσότερα από 3,6 εκατομμύρια Ισραηλινοί είχαν κάνει τουλάχιστον μία δόση από το εμβόλιο. Ανά ηλικία τα ποσοστά πλήρους εμβολιασμού (δύο δόσεις) ήταν:

Ηλικίες 70 ετών και πάνω: 84,3%
60-69 ετών: 69%
50-59 ετών: 50,2%
Κάτω από 50 ετών: 9,9%

Τα ευρήματα
Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Μπεν Γκουριόν του Ισραήλ, κατέληξαν στα συμπεράσματά τους εξετάζοντας τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Υγείας της χώρας τους. Εκτός από τους εμβολιασμούς, εξέτασαν και τις διασωληνώσεις μεταξύ 2 Οκτωβρίου 2020 και 9 Φεβρουαρίου 2021.

Όπως διαπίστωσαν, ο αριθμός των ασθενών ηλικίας 70 ετών και άνω που χρειάζονται διασωλήνωση είναι πλέον χάρη στο εμβόλιο συγκρίσιμος με εκείνον των ατόμων κάτω των 50 ετών!

Ειδικότερα, ο μέσος αριθμός των διασωληνώσεων που γινόταν καθημερινά ήταν τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο:

15 για τις ηλικίες κάτω των 50 ετών
84 για τις ηλικίες 70 ετών και άνω
Ωστόσο μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου, που άρχισαν οι εμβολιασμοί, η αναλογία των διασωληνώσεων ήταν 1 προς 5,8 στις δύο ηλικιακές ομάδες. Δηλαδή οι διασωληνώσεις στους ηλικιωμένους ήταν σχεδόν εξαπλάσιες απ’ ό,τι στα άτομα κάτω των 50 ετών.

Την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου, όμως, η κατάσταση είχε αλλάξει άρδην. Οι διασωληνώσεις μεταξύ των ηλικιωμένων είχαν μειωθεί κατακόρυφα και η αναλογία ήταν πια 1 προς 1,9. Με άλλα λόγια, οι διασωληνώσεις στους ηλικιωμένους δεν ήταν πια ούτε διπλάσιες σε σύγκριση με εκείνες στους νεότερους ασθενείς.

Μείωση 67%
Σε απόλυτους αριθμούς, οι διασωληνώσεις στις ηλικίες άνω των 70 ετών είχαν ήδη μειωθεί κατά 67%. Αντιθέτως, στους νέους εξακολουθούσαν να αυξάνονται.

Τα ευρήματα αυτά υποδηλώνουν ότι το εμβόλιο κατά της λοίμωξης που προκαλεί ο κορονοϊός είναι σωτήριο. Όχι, όμως, μόνο επειδή μειώνει τις διασωληνώσεις. Αλλά και επειδή όσο λιγότερο βαριά αρρωστήσει κάποιος, τόσο μειώνεται ο κίνδυνος να υποστεί βαριές, ανήκεστες βλάβες στην υγεία του, τονίζουν οι ερευνητές.

Η νέα μελέτη δημοσιεύθηκε στην ιατρική επιθεώρηση Morbidity and Mortality Weekly Report, την οποία εκδίδει το αμερικανικό κέντρο λοιμώξεων (CDC).


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Υγεία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video