ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Κορωνοϊός: Το ανησυχητικό σύμπτωμα που μπερδεύει τους ασθενείς

Ακτινολόγοι από το Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης παρατήρησαν μια αύξηση στους ασθενείς που παρουσίαζαν οίδημα στους λεμφαδένες της μασχάλης, κάτω από το μπράτσο όπου έχει γίνει πρόσφατα εμβόλιο κατά του κορωνοϊού καθώς έκαναν κλασικές μαστογραφίες, γι’αυτό και εφάρμοσαν μια προσέγγιση ώστε να αποτρέψουν τυχόν καθυστερήσεις τόσο στους εμβολιασμούς όσο και στους ελέγχους για καρκίνο του μαστού.

Όταν εντοπίζονται στις μαστογραφίες, αυτοί οι πρησμένοι από το εμβόλιο λεμφαδένες μπορούν εύκολα να παρερμηνευθούν ως καρκίνος του μαστού, οδηγώντας σε βιοψία, τονίζουν οι επιστήμονες στην αναφορά τους στο American Journal of Roentgenology.

 

«Είχαμε αρχίσει να παρατηρούμε ότι περισσότερες ασθενείς που προσέρχονταν στην κλινική απεικόνισης μαστού είχαν πρησμένους λεμφαδένες στη μαστογραφία, τους υπερήχους και τη μαγνητική τομογραφία. Και προσέξαμε ότι οι γυναίκες απευθύνονταν σε εμάς μετά από πρόσφατο εμβολιασμό κατά της COVID-19», αναφέρει η επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης και διευθύντρια τομέα του Γενικού Νοσοκομείου στη Βοστώνη, Δρ. Constance Lehman και προσθέτει:

«Συζητήσαμε με τους συναδέλφους στην πρωτοβάθμια φροντίδα και τις εξειδικευμένες κλινικές καρκίνου του μαστού και συνειδητοποιήσαμε ότι χρειαζόμαστε ένα ξεκάθαρο πλάνο διαχείρισης».

Η προσέγγιση της ομάδας βασίστηκε σε τρεις θεωρίες: Η πρώτη είναι η ενθάρρυνση του εμβολιασμού για την COVID-19. Η δεύτερη είναι η μείωση ή ελαχιστοποίηση των καθυστερήσεων, των ακυρώσεων και των επαναπρογραμματισμών των εξετάσεων μαστού και η τρίτη αφορά στην αποφυγή των περιττών επιπλέον εξετάσεων ή βιοψιών σε λεμφαδένες που παρουσιάζουν οίδημα μετά από πρόσφατο εμβολιασμό.

«Δεν χρειάζονται επιπλέον εξετάσεις στους πρησμένες λεμφαδένες μετά από πρόσφατο εμβολιασμό, παρά μόνο εάν το οίδημα επιμένει ή η ασθενής έχει και άλλα προβλήματα υγείας. Το μήνυμα αυτό θα πρέπει να το επικοινωνήσουμε τόσο στους επαγγελματίες υγείας, όσο και στους ασθενείς», τονίζουν οι ειδικοί,

Το μήνυμα που πρέπει να διαβάζουν οι ασθενείς, σύμφωνα με τους επιστήμονες είναι το εξής:

«Οι λεμφαδένες στην περιοχή κάτω από το μπράτσο όπου έγινε ο πρόσφατος εμβολιασμός κατά της COVID-19 φάνηκαν μεγαλύτεροι κατά τη μαστογραφία. Οι πρησμένοι λεμφαδένες είναι συχνό φαινόμενο μετά το εμβόλιοκαι αποτελούν μια φυσιολογική αντίδραση του σώματος στον εμβολιασμό. Αν, όμως νιώθετε ότι το πρήξιμο στον λεμφαδένα διαρκεί περισσότερο από έξι εβδομάδες μετά τον εμβολιασμό, θα πρέπει να ενημερώσετε άμεσα τον πάροχο υγείας σας».

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, οι μαστογραφίες και οι διαγνώσεις καρκίνου του μαστού μειώθηκαν απότομα σε πολλά ινστιτούτα υγείας, σύμφωνα με τη Δρ. Lehman, η οποία θεωρεί ότι ίσως αυτό να έχει αποτέλεσμα αφενός την αύξηση των καρκίνων που διαγιγνώσκονται σε προχωρημένα στάδια, όταν και είναι πιο δύσκολο να θεραπευθούν και αφετέρου την αυξημένη ζήτηση για διαδικασίες προσυμπτωματικού ελέγχου του καρκίνου, καθώς οι καθυστερημένοι έλεγχοι επαναπρογραμματίζονται.

«Πιστεύουμε ότι το μοντέλο μας μπορεί να συμβάλει ώστε να αποφύγουμε τη μείωση ή την καθυστέρηση των εμβολιασμών και περαιτέρω μειωμένες ή καθυστερημένες διαγνώσεις καρκίνου του μαστού που βασίζονται σε σύγχυση μεταξύ των ασθενών και των παρόχων υγείας», καταλήγουν οι επιστήμονες.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Υγεία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video