ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

FDA: Ασφαλές και αποτελεσματικό το εμβόλιο μίας δόσης της Johnson & Johnson

Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) συστήνει το εμβόλιο μιας δόσης της Johnson & Johnson για επείγουσα χρήση, εκτριμώντας ότι είναι ασφαλές και αποτελεσματικό, σύμφωνα με έγγραφα που δημοσιεύτηκαν την Τετάρτη (24/2).

Σύμφωνα με το cnbc.com, η παραπάνω εκτίμηση ανοίγει τον δρόμο για την έγκρισή του στη χώρα την Παρασκευή, οπότε συνεδριάζει επιτροπή ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων της FDA για τα εμβόλια, προκειμένου να εγκρίνει το εμβόλιο στις ΗΠΑ.

Aν και η επιτροπή δεν είναι υποχρεωμένη να ακολουθήσει τις συμβουλές των εμπειρογνωμόνων της, η FDA αναμένεται να τις υιοθετήσει, όπως έκανε με τα εμβόλια των Pfizer και Moderna. Έτσι το εμβόλιο της J&J θα γίνει το τρίτο εμβόλιο για τον κορονοϊό που θα χορηγείται στη χώρα.

Υπενθυμίζεται πως το εμβόλιο της J&J ήταν 66% αποτελεσματικό στην πρόληψη της COVID-19, σε παγκόσμια δοκιμή, η οποία πραγματοποιήθηκε σε, σχεδόν, 44.000 άτομα.

Τα επίπεδα προστασίας διέφεραν ανά περιοχή, σύμφωνα με την J&J, με τη αποτελεσματικότητα να κυμαίνεται στο 72% στις ΗΠΑ, στο 66% στη Λατινική Αμερική και 57% στη νότια Αφρική, όπου η νοτιοαφρικάνικη μετάλλαξη μεταδίδεται ραγδαία.

Στις δοκιμές δεν υπήρχαν αναφορές για αναφυλαξία, ενώ η FDA ανέφερε ότι η πιο συχνή παρενέργεια είναι ο πονοκέφαλος και η κούραση, με τους μυικούς πόνους, την ναυτία και τον πυρετό να ακολουθούν.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Υγεία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video