ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Bloomberg για Sputnik V: Το περιφρονημένο εμβόλιο πρωταγωνιστής στην πανδημία..

Η ανακοίνωση του Ρώσου προέδρου Πούτιν τον περασμένο Αύγουστο ότι η Ρωσία δημιούργησε το πρώτο εμβόλιο για τον κορωνοϊό και έδωσε άδεια για χρήση πριν τις δοκιμές ασφαλείας προκάλεσε σκεπτικισμό παγκοσμίως.

 Όμως σήμερα οι χώρες μπαίνουν στην ουρά για να προμηθευτούν το εμβόλιο Sputnik V, μετά τη δημοσίευση της έρευνας στο ιατρικό περιοδικό The Lancet, που δείχνει πως προστατεύει εξίσου καλά με τα αμερικανικά και ευρωπαϊκά εμβόλια και πολύ καλύτερα από τα κινεζικά.

Τουλάχιστον 19 χώρες έχουν εγκρίνει τη χρήση του, συμπεριλαμβανομένης της Ουγγαρίας-μέλους της Ε.Ε., ενώ αγορές κλειδιά όπως η Βραζιλία και η Ινδία είναι κοντά στο να δώσουν έγκριση.

Τώρα, η Ρωσία προσανατολίζεται στην αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς η ένωση έχει προβλήματα με το πρόγραμμα εμβολιασμού, λόγω έλλειψης εμβολίων.

Σύμφωνα με τις δοκιμές σε 20 χιλ. συμμετέχοντες που παρουσιάστηκαν στο Lancet, το εμβόλιο έχει επιτυχία 91,6%.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η επιτυχία του Sputnik V δεν πρόκειται να αλλάξει την εχθρική στάση απέναντι στον Πούτιν από τις δυτικές κυβερνήσεις, ωστόσο θα μπορούσε να ενισχύσει τη γεωπολιτική επιρροή της Ρωσίας σε περιοχές όπως η Λατινική Αμερική, όπως αναφέρει η Οκσάνα Αντονένκο, επικεφαλής της συμβουλευτικής Control Risks.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι σε αντίθεση με τα εμβόλια της Pfizer/BioNTech, το  Sputnik V μπορεί να αποθηκευτεί σε ένα κοινό ψυγείο, κάτι που το καθιστά ευκολότερο στη μεταφορά και τη διανομή σε φτωχότερες και θερμότερες χωρες.

Με τιμή περίπου στα 20 δολάρια ανά δόση-για εμβολιασμό δύο δόσεων-είναι φτηνότερο από τα περισσότερα δυτικά εμβόλια.

Κι ενώ είναι ακριβότερο από εκείνο της AstraZeneca, το ρωσικό εμβόλιο έχει δείξει μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα από το βρετανικό.

Η ευρωπαϊκή έγκριση ίσως πάρει αρκετούς μήνες λόγω της ανάγκης για λεπτομερή στοιχεία, σημείωσε ο αρχισυντάκτης του Lancet, Ρίτσαρντ Χόρτον, μιλώντας στο Bloomberg.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Υγεία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video