ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Το φρούτο που αναζωογονεί το μυαλό και το νευρικό σύστημα

Το φρούτο που αναζωογονεί το μυαλό και το νευρικό σύστημα

Είναι από τα πιο αγαπημένα και δημοφιλή φρούτα και τώρα οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι η κατανάλωσή τους προάγει την αναγέννηση των νευρώνων και την αναζωογόνηση του νου. Δείτε ποιο φρούτο δεν πρέπει να λείπει από το διαιτολόγιο σας.

Η κερκετίνη και το 3,5-διυδροξυβενζοϊκό οξύ (DHBA), τα φυτοθρεπτικά συστατικά που εμπεριέχονται στα μήλα, είναι πιθανό να βοηθούν στην ενίσχυση της παραγωγής νέων εγκεφαλικών κυττάρων, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Stem Cell Reports.

Πιο συγκεκριμένα, ο Δρ. Gerd Kempermann από το Πολυτεχνείο της Δρέσδης και το Κέντρο Νευροεκφυλιστικών Παθήσεων της Γερμανίας διαπίστωσαν ότι οι υψηλές συγκεντρώσεις κερκετίνης ή DHBA ενεργοποιούν την παραγωγή νέων νευρώνων, τη διαδικασία που επιστημονικά λέγεται νευρογένεση.

«Επειδή τα μήλα είναι ένα από τα φρούτα που καταναλώνονται περισσότερο σε όλο τον κόσμο, διερευνήσαμε αν περιέχουν ουσίες που διατηρούν ή ενισχύουν τη νευρογένεση στον ιππόκαμπο των ενηλίκων», αναφέρουν οι επιστήμονες και προσθέτουν:

«Πραγματοποιήσαμε μια διπλή προσέγγιση, μελετώντας πρώτα την κερκετίνη, το φλαβονοειδές που βρίσκεται σε μεγαλύτερη αφθονία στον φλοιό των μήλων και στη συνέχεια εκτείναμε την έρευνά μας για να εντοπίσουμε πρόσθετους προπαρασκευαστικούς παράγοντες για τη παραγωγή νέων εγκεφαλικών κυττάρων που ενδεχομένως υπάρχουν στο φρούτο».

Οι ερευνητές βρήκαν ότι τα εργαστηριακά ανεπτυγμένα βλαστοκύτταρα από τον εγκέφαλο ενήλικων ποντικιών παρήγαγαν περισσότερους νευρώνες και ήταν πιο προστατευμένα από τον κυτταρικό θάνατο, όταν η κερκετίνη ή το DHBA προστίθεντο στις εργαστηριακές κυτταρικές καλλιέργειες. Τα τεστ που ακολούθησαν στα ποντίκια έδειξαν ότι οι ξεχωριστές δομές στους εγκεφάλους των ενήλικων τρωκτικών σχετίστηκαν με τη μάθηση και τη μνήμη, ενώ τα βλαστοκύτταρα πολλαπλασιάστηκαν και παρήγαγαν περισσότερους νευρώνες, όταν τα ποντίκια λάμβαναν υψηλότερες δόσεις κερκετίνης ή DHBA.

Μάλιστα, οι επιδράσεις της νευρογένεσης ήταν συγκρίσιμες με αυτές που παρατηρούνται έπειτα από την σωματική άσκηση, ένα γνωστό παράγοντα πρόκλησης νευρογένεσης.

«Διαπιστώσαμε ότι η κερκετίνη, το φλαβονοειδές που βρίσκεται σε μεγαλύτερη αφθονία στη φλούδα του μήλου, απέτρεπε τον πολλαπλασιασμό των βλαστοκυττάρων όταν βρισκόταν σε υψηλές συγκεντρώσεις, αλλά στις χαμηλές συγκεντρώσεις είχε προ-νευρογενετικές επιδράσεις. Αυτό επιβεβαιώθηκε in vivo, με την κερκετίνη να χορηγείται ενδοπεριτοναϊκά και να προάγει την επιβίωση και τη νευρωνική διαφοροποίηση, χωρίς να επηρεάζει τον πολλαπλασιασμό. Βρήκαμε, τέλος, ότι το DHBA αύξησε σημαντικά τον πολλαπλασιασμό των πρόδρομων νευρικών κυττάρων και τη νευρογένεση» καταλήγουν οι επιστήμονες.

Συμπερασματικά, η εργασία αυτή δείχνει ότι τόσο τα φλαβονοειδή όσο και το DHBA είναι προπαρασκευαστικά της νευρογένεσης, όχι μόνο επειδή ενεργοποιούν τον πολλαπλασιασμό των πρόδρομων κυττάρων αλλά και επειδή προάγουν την επιβίωση των κυττάρων και την διαφοροποίηση των νευρώνων.

Πηγή: ygeiamou.grΠηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Υγεία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video