ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Κορωνοϊός: Οι δύο τρόποι που κάνουν πιο αποτελεσματικές τις μάσκες

Κορωνοϊός: Οι δύο τρόποι που κάνουν πιο αποτελεσματικές τις μάσκες

Τι αποκάλυψαν νέα πειράματα του αμερικανικού κέντρου λοιμώξεων. Τι κερδίζουμε τελικά όταν φοράμε δύο-δύο τις μάσκες. Πώς μπορούμε να κάνουμε πιο αποτελεσματικές τις χειρουργικές.

Αν ο κορωνοϊός και η πορεία του στη χώρα μας σας ανησυχούν και θέλετε να αυξήσετε στο μέγιστο δυνατό βαθμό την προστασία που σας παρέχουν οι μάσκες προσώπου, μπορείτε να ακολουθήσετε δύο μεθόδους, σύμφωνα με νέα ευρήματα.

Και οι δύο μέθοδοι μπορεί να μειώσουν την έκθεσή σας στα αιωρούμενα μολυσμένα σταγονίδια κατά περισσότερο από 80%. Το ποσοστό αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό εάν αναλογιστούμε ότι μεμονωμένες οι χειρουργικές και οι υφασμάτινες μάσκες παρέχουν προστασία κάτω από 50%.

Τις σχετικές ανακοινώσεις έκαναν αξιωματούχοι από τα αμερικανικά ομοσπονδιακά Κέντρα Ελέγχου & Προλήψεως των Ασθενειών (CDC) στην Ατλάντα. Οι ειδικοί πραγματοποίησαν τον Ιανουάριο σειρά πειραμάτων στα οποία εξέτασαν πόση προστασία αποκομίζουμε:

Όταν φοράμε μία υφασμάτινη μάσκα πάνω από μία χειρουργική τριών στρωμάτων (είναι η κλασική χειρουργική μάσκα)
Όταν δένουμε τα λάστιχα μιας χειρουργικής μάσκας, ώστε το ύφασμα να ταιριάζει καλύτερα στο πρόσωπό μας

Δύο-δύο οι μάσκες

Τα σχετικά πειράματα έγιναν με δύο τεχνητά κεφάλια, τοποθετημένα σε απόσταση 2 μέτρων το ένα από το άλλο. Το ένα εξέπεμπε σταγονίδια και το άλλο τα εισέπνεε. Οι ερευνητές των CDC δοκίμασαν διάφορους τρόπους χρήσης των χειρουργικών και των υφασμάτινων μασκών για να βρουν πόσο αποτελεσματικοί ήταν στην προστασία από τα σταγονίδια.

Όπως διαπίστωσαν, μόνες τους οι υφασμάτινες και οι χειρουργικές μάσκες που φοριούνται χαλαρά στο πρόσωπο, δεσμεύουν το 42-44% των σταγονιδίων. Όταν όμως τοποθετούσαν μία χαλαρή υφασμάτινη μάσκα πάνω από μία χειρουργική στο κεφάλι που εξέπεμπε σταγονίδια, δεσμευόταν το 82% των σταγονιδίων. Όταν, δε, τοποθετούσαν αυτές τις διπλές μάσκες και στα δύο κεφάλια, δεσμευόταν περισσότερο από το 96% των σταγονιδίων.

Δεμένα λάστιχα

Τα πειράματα έδειξαν επίσης πως οι μεμονωμένες χειρουργικές μάσκες γίνονται πιο αποτελεσματικές όταν τοποθετούνται πιο κοντά στο πρόσωπο. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί αν κάνουμε ένα κόμπο στο σημείο όπου το λάστιχο ενώνεται με το ύφασμα. Όταν τις τοποθετήσουμε και «ανοίξουμε» το πρόσθετο ύφασμα που θα έχει δημιουργηθεί, θα έχει μειωθεί το κενό στα πλάγιά τους.

Τα πειράματα έδειξαν πως όταν γινόταν η τροποποίηση στις χειρουργικές μάσκες που φορούσαν και τα δύο κεφάλια, δεσμευόταν το σχεδόν 96% των σταγονιδίων που εξέπεμπε το ένα.

Τα ευρήματα αυτά «υπογραμμίζουν τη σημασία που έχει να φοράμε σωστά τις μάσκες αν θέλουμε να αποφύγουμε τον νέο κορωνοϊό», δήλωσε στους δημοσιογράφους η νέα διευθύντρια των CDC Dr. Rochelle Walensky. «Αυτό προϋποθέτει ότι η μάσκα θα ταιριάζει καλά στο πρόσωπό μας, χωρίς να αφήνει κενά. Και φυσικά πρέπει να καλύπτει τη μύτη ΚΑΙ το στόμα».

Τα νέα ευρήματα αποκτούν ακόμα μεγαλύτερη σημασία καθώς εξαπλώνονται τα νέα, πιο μεταδοτικά στελέχη του νέου κορωνοϊού. «Όσο πιο σωστά τηρήσουμε τα μέτρα προστασίας, τόσο πιο σύντομα θα τελειώσει η πανδημία που έχει προκαλέσει ο κορωνοϊός», τόνισε ο επιδημιολόγος των CDC Dr. John Brooks.

Πηγή: iatropedia.grΠηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Υγεία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video