ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Τα φρούτα που ομορφαίνουν το δέρμα και ρίχνουν την πίεση

Τα φρούτα που ομορφαίνουν το δέρμα και ρίχνουν την πίεση

Δημοφιλή λόγω της γλυκιάς γεύσης τους, των διαφορετικών ειδών και των πολλών τρόπων κατανάλωσής τους τα φρούτα αυτά αποτελούν ιδανική επιλογή για υγιές και λαμπερό δέρμα αλλά και αποφυγή αρκετών σοβαρών παθήσεων – Δείτε ποια είναι και εντάξτε τα σήμερα στη διατροφή σας!

Τα πορτοκάλια ανήκουν στην κατηγορία των εσπεριδοειδών και είναι γνωστά για την υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C. Διαθέτουν, όμως, και μια ποικιλία άλλων φυτικών ενώσεων και αντιοξειδωτικών που μπορούν να μειώσουν τη φλεγμονή και να καταπολεμήσουν διάφορες ασθένειες.

Παρακάτω θα βρείτε κάποια από τα οφέλη που προσφέρουν στην υγεία.

Έλεγχος της αρτηριακής πίεσης
Τα πορτοκάλια δεν περιέχουν  νάτριο, πράγμα που σημαίνει ότι η κατανάλωσή τους δεν συμβάλλει στην υπέρβαση των συνιστώμενων ημερήσιων ορίων πρόσληψης νατρίου. Αντιθέτως, ένα ποτήρι χυμού πορτοκάλι μπορεί να ενισχύσει την ημερήσια πρόσληψη καλίου κατά 14%.

Η διατήρηση της χαμηλής πρόσληψης νατρίου είναι εξαιρετικά σημαντική για τη μείωση της αρτηριακής πίεσης, πράγμα που ισχύει και για την αυξημένη πρόσληψη καλίου, το οποίο βοηθά στη χαλάρωση και διάνοιξη των αιμοφόρων αγγείων. Σύμφωνα με τις επίσημες διατροφικές οδηγίες, η αυξημένη πρόσληψη καλίου μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο υπέρτασης και εγκεφαλικού επεισοδίου.

Καρδιακή υγεία
Καλές πηγές φυτικών ινών και καλίου, τα πορτοκάλια συμβάλλουν στην υποστήριξη της καρδιακής υγείας. Σύμφωνα με επανεξέταση προηγούμενης μετα-ανάλυσης το 2017, η κατανάλωση επαρκών φυτικών ινών μπορεί να μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, είτε όσον αφορά στην ανάπτυξή τους είτε στον θάνατο από αυτές. Η επανεξέταση συνδέει την επίδραση αυτή με την ικανότητα του φρούτου να μειώνει τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα.

Τα πορτοκάλια περιέχουν, επίσης, χολίνη και ζεαξανθίνη. Η πρώτη είναι ένα σημαντικό θρεπτικό συστατικό που συμβάλλει στην απορρόφηση του λίπους και μειώνει τη χρόνια φλεγμονή, ενώ η δεύτερη είναι ένα είδος αντιοξειδωτικού καροτενοειδούς που επίσης μειώνει τη φλεγμονή.

Διαβήτης
Ένα μεσαίο πορτοκάλι 131γρ. προσφέρει 3,14γρ. φυτικών ινών, ποσότητα που αντιστοιχεί σε σχεδόν 10% των ημερήσιων αναγκών ενός ενήλικα. Διάφορες μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι οι φυτικές ίνες μπορούν να βελτιώσουν κάποιους παράγοντες που συντελούν στην ανάπτυξη και εξέλιξη του διαβήτη.

Για παράδειγμα, μελέτη του 2019 βρήκε ότι η κατανάλωση 4γρ. διατροφικών φυτικών ινών ημερησίως δεν μείωνε την γλυκόζη αίματος αλλά βελτίωνε τον τρόπο απόκρισης του σώματος στην ινσουλίνη. Σημειώνεται ότι η χαμηλή ευαισθησία στην ινσουλίνη μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη διαβήτη τύπου 2.

Ο έλεγχος του βάρους είναι, επίσης, σημαντικός για τη μείωση του κινδύνου διαβήτη, καθώς η παχυσαρκία και το υπερβολικό βάρος αποτελούν παράγοντες ανάπτυξής του. Το σώμα επεξεργάζεται τις φυτικές ίνες βραδύτερα από ό,τι άλλα θρεπτικά συστατικά, γι’αυτό και βοηθούν έναν άνθρωπο να νιώθει χορτάτος για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και μειώνουν την ανάγκη του για διάφορα σνακ κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Μια διατροφή που περιέχει υψηλή αναλογία σε φρούτα και λαχανικά μπορεί, λοιπόν, να υποστηρίξει τον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα και να μειώσει τον κίνδυνο διαβήτη τύπου 2 και εξέλιξης της νόσου.

Ενισχύει την υγεία του δέρματος
Η κατανάλωση επαρκούς ποσότητας βιταμίνης C μπορεί να βοηθήσει έναν άνθρωπο να διατηρήσει την υγεία και την καλή όψη του δέρματός του. Η βιταμίνη C ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου, το οποίο υποστηρίζει το δέρμα, προωθεί την επούλωση των πληγών και βελτιώνει τη δύναμη του δέρματος.

Τα αποτέλεσμα μιας επανεξέτασης μελετών το 2015 υποδεικνύει ότι η πρόσληψη βιταμίνη C μέσω της διατροφής βελτίωνε τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι έβλεπαν το δέρμα τους και το πόσο υγιές ήταν αυτό, δηλαδή την όψη του, τις ρυτίδες, την ελαστικότητα και τη σκληρότητά του.

Πηγή: ygeiamou.grΠηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Υγεία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video