ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Κορωνοϊός: Πιθανή η μόλυνση με έναν εντελώς νέο τρόπο – Τι πρέπει να ξέρετε

Η εμφάνιση του ιού SARS-CoV-2, ο οποίος προκαλεί τη νόσο COVID-19, έχει φέρει τα πάνω-κάτω στον κόσμο με τρόπους που δεν θα μπορούσαμε ποτέ να φανταστούμε.

Ακόμα και τώρα, έναν χρόνο αργότερα, ο νέος κορωνοϊός εξακολουθεί να μεταλλάσσεται και να αποτελεί έκπληξη και πρόκληση για την παγκόσμια ιατρική κοινότητα.

Επί του παρόντος, νέα στελέχη του κορονοϊού έχουν εμφανιστεί σε διάφορες περιοχές του πλανήτη. Οι πιο ανησυχητικές μεταλλάξεις εντοπίζονται στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Νότια Αφρική και τη Βραζιλία. Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι ο μεταλλαγμένος κορονοϊός είναι περίπου 50% πιο μεταδοτικός από το αρχικό κυρίαρχο στέλεχος και, σε ορισμένες περιπτώσεις, ξεπερνάει την αποτελεσματικότητα των εμβολίων.

Τώρα, οι ερευνητές ανακάλυψαν μια άλλη ανησυχητική εξέλιξη της COVID-19: οι ασθενείς μπορεί να μολυνθούν ταυτόχρονα με δύο διαφορετικά στελέχη του ιού!

Κορονοϊός: Βραζιλιάνοι ερευνητές βρήκαν δύο ασθενείς που βρέθηκαν θετικοί σε δύο διαφορετικά στελέχη του ιού ταυτόχρονα.

Ερευνητές στη νότια Βραζιλία ανακάλυψαν δύο κρούσματα COVID-19 όπου οι ασθενείς είχαν μολυνθεί ταυτόχρονα με δύο διαφορετικά στελέχη του ιού. Οι δύο ασθενείς, και οι δύο στα 30 τους, μολύνθηκαν με μια πρόσφατα αναγνωρισμένη παραλλαγή που εξαπλώνεται γύρω από το Ρίο ντε Τζανέιρο.

Σύμφωνα με την μελέτη τους, η οποία προ-δημοσιεύθηκε στην πλατφόρμα medRxiv, και οι δύο ασθενείς είχαν ήπια συμπτωματολογία και δεν νοσηλεύθηκαν. Εκδήλωσαν μόνο πονοκέφαλο, βήχα και πονόλαιμο. Μόλις δημοσιευθεί επίσημα, αυτή η μελέτη θα είναι η πρώτη που θα επιβεβαιώσει την πιθανότητα ταυτόχρονης μόλυνσης με πολλαπλά στελέχη του SARS-CoV-2, ανέφεραν οι ερευνητές.

Κορονοϊός: Η ταυτόχρονη μόλυνση με διαφορετικά στελέχη μπορεί να συμβεί όταν κυκλοφορούν περισσότερες από μία μεταλλάξεις

Ο δρ. Fernando Spilki, επικεφαλής ερευνητής της μελέτης και ιολόγος στο πανεπιστήμιο Feevale στο Rio Grande do Sul, δήλωσε στο Reuters ότι αυτά τα κρούσματα συν-μόλυνσης σημαίνουν ότι πολλές παραλλαγές του ιού πρέπει να κυκλοφορούν ευρέως στη Βραζιλία, καθώς η συν-μόλυνση μπορεί μόνο συμβαίνει όταν μεταδίδονται διαφορετικά στελέχη στην κοινότητα σε μεγάλες ποσότητες, είπε.

Κορονοϊός: Η ταυτόχρονη μόλυνση μπορεί να οδηγήσει σε περισσότερα κρούσματα και περισσότερους θανάτους

Αν και τα δύο κρούσματα συν-μόλυνσης που αναφέρθηκαν στη Βραζιλία ήταν ήπιες περιπτώσεις, ο δρ. Spilki λέει ότι οι αρνητικές συνέπειες των συν-λοιμώξεων θα μπορούσαν να προκαλέσουν μεγαλύτερο πρόβλημα σε μεγάλη κλίμακα.

«Αυτές οι συν-λοιμώξεις μπορούν να δημιουργήσουν συνδυασμούς και να δημιουργήσουν νέες παραλλαγές ακόμη πιο γρήγορα από ό, τι συνέβαινε μέχρι τώρα. Θα ήταν μια ακόμα εξελικτική πορεία για τον κορονοϊό», εξήγησε ο δρ. Spilki.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Υγεία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video