ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Γιαμαρέλλου: Δεν αληθεύει ότι η βρετανική μετάλλαξη πλήττει περισσότερο τα παιδιά

Για την πορεία του κορωνοϊού μετά και τις δύο μεταλλάξεις που έχουν παρατηρηθεί μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» η Καθηγήτρια Παθολογίας Λοιμώξεων του ΕΚΠΑ και πρόεδρος της Ελληνικής εταιρείας Χημειοθεραπείας, Ελένη Γιαμαρέλλου.

Σύμφωνα με την καθηγήτρια, η μικροδιασπορά που έχει σημειωθεί στα σχολεία πρέπει να εξεταστεί και να διευκρινιστεί αν πρόκειται για κάποια από τις μεταλλάξεις του κοροναϊού. Με βάση τα σημερινά και τα αυριανά κρούσματα, αλλά και την έκθεση των λοιμωξιολόγων θα αξιολογηθεί η κατάσταση και θα κριθεί η ανάγκη ή όχι περαιτέρω μέτρων. Ένα πιθανό lockdown, πάντως, δεν σημαίνει ότι θα συμπεριλάβει και τα σχολεία, σχολίασε.

Για το βρετανικό στέλεχος του ιού, επεσήμανε πως η πεποίθηση ότι αγαπάει περισσότερες τις μικρές ηλικίες ή ότι είναι πιο τοξικό, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητά. Ο αριθμός των παιδιών που χρειάζονται νοσηλεία σε ΜΕΘ είναι πάρα πολύ μικρός, γι’ αυτό και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Τόνισε ότι σε κάθε περίπτωση, πρέπει να φοράμε σωστά τη μάσκα, να τηρούμε τις αποστάσεις και να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί.

Για τα εμβόλια, υποστήριξε πως καλύπτουν στο 100% τόσο τη βρετανική μετάλλαξη όσο και εκείνη που προέρχεται από τη νότιο Αφρική και πως πρέπει να τα εμπιστευόμαστε.

«Τα εμβόλια και τα αντιβιοτικά είναι ό,τι πολυτιμότερο έχουμε», είπε χαρακτηριστικά.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Υγεία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video