ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Όσοι έχουν εμβολιαστεί και έρθουν σε επαφή με κρούσμα δεν χρειάζεται να κάτσουν καραντίνα

Όσοι έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά του κορωνοϊού - δηλαδή έχουν κάνει και τις δόσεις των εμβολίων των Pfizer / BioNTech ή της Moderna - μπορούν να παραλείψουν την καραντίνα εάν έχουν έρθει σε επαφή με κάποιον που έχει μολυνθεί από τον ιό, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).

Υπογραμμίζεται, ωστόσο, ότι αυτό δεν σημαίνει ότι τα άτομα αυτά πρέπει να σταματήσουν να λαμβάνουν προφυλάξεις. Απλά δεν είναι απαραίτητη να καραντίνα, όπως μεταδίδει το CNN επικαλούμενο τις σχετικές οδηγίες.

«Πλήρως εμβολιασμένα άτομα που πληρούν τα κριτήρια δεν θα απαιτείται πλέον να τεθούν σε καραντίνα μετά από έκθεση σε κάποιον που έχει μολυνθεί με COVID-19», γράφει το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) στην ιστοσελίδα του με τις οδηγίες σχετικά με τον εμβολιασμό.

«Τα εμβολιασμένα άτομα που έχουν εκτεθεί σε κάποιο ύποπτο ή επιβεβαιωμένο κρούσμα COVID-19 δεν υποχρεούνται να μπουν καραντίνα εάν πληρούν όλα τα ακόλουθα κριτήρια», εξηγεί το «CDC».

Ποια είνα τα κριτήρια: Θα πρέπει να έχουν πλήρως εμβολιαστεί, δηλαδή να έχουν κάνει και τις δόσεις του εμβολίου όπως επίσης και να έχουν περάσει τουλάχιστον δύο εβδομάδες από τη δεύτερη δόση.

 

Αυτό συμβαίνει επειδή χρειάζονται 15 ημέρες για να αναπτυχθεί πλήρης ανοσία μετά τη δεύτερη δόση εμβολίου.

Αλλά το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) επισημαίνει ότι η προστασία μπορεί να εξασθενίσει μετά από τρεις μήνες.

«Κατά συνέπεια, όσοι έκαναν την τελευταία τους δόση πριν από τρεις μήνες ή περισσότερο, θα πρέπει να μπουν σε καραντίνα εάν εκτεθούν σε ύποπτο ή επιβεβαιωμένο κρούσμα.

 

Θα πρέπει επίσης να μπουν σε καραντίνα εάν εμφανίσουν συμπτώματα», όπως διευκρινίζεται στη σχετική ανακοίνωση.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Υγεία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video