ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Κορωνοϊός: Αυτό το μακροχρόνιο σύμπτωμα είναι συχνότερο στις γυναίκες

Κορωνοϊός: Αυτό το μακροχρόνιο σύμπτωμα είναι συχνότερο στις γυναίκες

Νέα ευρήματα για τα μακροχρόνια συμπτώματα που εκδηλώνουν οι ασθενείς. Στα πέντε συχνότερα συμπεριλαμβάνεται ένα για το οποίο σε άλλες περιπτώσεις άνδρες και γυναίκες αναζητούν εναγωνίως λύσεις.

Τελειωμό δεν φαίνεται να έχουν οι δυσάρεστες εκπλήξεις που μας επιφυλάσσει ο νέος κορωνοϊός. Λίγες μέρες μετά τη δημοσίευση μελέτης που έδειξε ότι τα μακροχρόνια συμπτώματά του μπορεί να επιμείνουν ακόμα και για 9 ολόκληρους μήνες, μια νέα μελέτη έρχεται να δείξει ότι υπάρχει ένα ενοχλητικό μακροχρόνιο σύμπτωμα το οποίο προσβάλλει συχνότερα τις γυναίκες.

Επιστήμονες από την Κίνα μελέτησαν 1.655 ασθενείς που είχαν νοσηλευθεί στο νοσοκομείο εξαιτίας του νέου κορωνοϊού. Οι 359 από αυτούς ή σχεδόν ένας στους τέσσερις είχαν το συγκεκριμένο σύμπτωμα.

Το σύμπτωμα αυτό είναι η τριχόπτωση και συμπεριλαμβάνεται στα πέντε συχνότερα, γράφουν οι ερευνητές στην ιατρική επιθεώρηση The Lancet. Άλλα συχνά μακροχρόνια συμπτώματα είναι κόπωση, η δύσπνοια, η ζάλη και ο πόνος στις αρθρώσεις

Όπως εξηγούν οι ερευνητές, ο κορωνοϊός έχει αποτελέσει αντικείμενο εκατοντάδων επισταμένων μελετών. Ωστόσο η επιστημονική κοινότητα εξακολουθεί να αγνοεί πολλά πράγματα γι’ αυτόν. Μεταξύ άλλων δεν γνωρίζει με ακρίβεια ποιες μπορεί να είναι οι μακροχρόνιες επιπτώσεις του στην υγεία.

Βασανίζεται το 76%!

Για να διερευνήσουν το θέμα, εξέτασαν ασθενείς που είχαν λάβει εξιτήριο από το νοσοκομείο Jin Yin-tan της πόλης Ουχάν (Wuhan) την περίοδο 7 Ιανουαρίου-29 Μαΐου 2020.

Έξι μήνες αργότερα οι αναρρώσαντες ασθενείς συμπλήρωσαν ερωτηματολόγια για την πορεία της υγείας τους. Σε αυτά κλήθηκαν να συμπληρώσουν τυχόν μακροχρόνια συμπτώματα που είχαν. Έκαναν επίσης αναλύσεις αίματος και ένα τεστ βαδίσεως διαρκείας 6 λεπτών. Όπως έδειξαν οι απαντήσεις τους, οι εθελοντές είχαν πολλά μακροχρόνια συμπτώματα:

  • Το 63% είχαν κόπωση ή μυϊκή αδυναμία,
  • Το 26% είχαν προβλήματα ύπνου
  • Το 23% είχαν αγχώδη διαταραχή ή κατάθλιψη
  • Το 22% είχαν τριχόπτωση

Η μελέτη έδειξε ακόμα ότι το 76% των ασθενών είχαν τουλάχιστον ένα μακροχρόνιο σύμπτωμα έξι μήνες μετά την οξεία λοίμωξη που προκάλεσε ο κορωνοϊός. Ωστόσο το ποσοστό αυτό ήταν υψηλότερο στις γυναίκες.

Ποια συμπτώματα είναι συχνότερα στις γυναίκες

Επιπλέον, οι ασθενείς που είχαν νοσήσει πιο βαριά από τον κορωνοϊό ήταν πιθανότερο να υποφέρουν από μυϊκή αδυναμία και κατάθλιψη.

Οι ερευνητές έκαναν και μια επιμέρους ανάλυση σε υποομάδα 538 αναρρωσάντων. Τους εθελοντές αυτούς εξέτασαν στους 3 μήνες από τη νόσηση, διαπιστώνοντας ότι, εκτός από την τριχόπτωση, δύο ακόμα μακροχρόνια συμπτώματα είναι πιο συχνά στις γυναίκες:

  • Η σωματική εξασθένηση ή κόπωση
  • Η πολύπνοια (γρήγορη αναπνοή ή λαχάνιασμα) μετά τη φυσική δραστηριότητα

Η μελέτη έδειξε ακόμα ότι μετά την ανάρρωσή τους από τη λοίμωξη που προκαλεί ο κορωνοϊός, μερικοί ασθενείς είχαν εκδηλώσει παθήσεις, όπως ο σακχαρώδης διαβήτης και η φλεβική θρομβοεμβολική νόσος.

πηγή: iatropedia.gr



Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Υγεία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video