ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Οι 5 ασθένειες που μπορείς να αποφύγεις μόνο με το περπάτημα

Κάποιοι τη χαρακτηρίζουν η τέλεια άσκηση, κάποιοι την αμφισβητούν. Το περπάτημα τα τελευταία χρόνια είναι μια λέξη που βγαίνει συχνά από το στόμα των ιατρών καθώς έχει αποδειχθεί ότι έχει ευεργετική επίδραση στον οργανισμό μας, και μας θωρακίζει απέναντι σε ασθένειες που μας καιροφυλαχτούν.

Η νέα έρευνα από το Χάρβαρντ έρχεται να σου δώσει 5 λόγους για να εντάξεις το περπάτημα στο πρόγραμμά σου σε καθημερινή βάση.

Παχυσαρκία

Με ποσοστό των ανθρώπων που κινδυνεύουν από παχυσαρκία να αυξάνεται με ρυθμούς πανδημίας, οι ερευνητές του πανεπιστημίου απέδειξαν ότι όσοι περπατάνε μία ώρα την ημέρα έχουν 50% λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν παχυσαρκία και υψηλό σωματικό λίπος.

Μειώνει την επιθυμία για ζάχαρη

15 λεπτά περπάτημα ήταν αρκετό για ανθρώπους εθισμένους στη ζάχαρη και τη σοκολάτα ώστε να την περιορίσουν, ακόμα και να την κόψουν εντελώς.

Μειώνει τον κίνδυνο για καρκίνο του μαστού

Κάθε σωματική άσκηση έχει ευεργετική επίδραση στην άμυνα μας απέναντι στους καρκίνους. Συγκεκριμένα το περπάτημα 7 ημέρες την εβδομάδα μείωσε 14% τις πιθανότητες να εμφανίσουν οι γυναίκες καρκίνο του μαστού.

Μειώνει τον πόνο στις αρθρώσεις

8 χλμ την εβδομάδα ήταν αρκετά για να μειωθεί ο πόνος σε ασθενείς με πόνους στα γόνατα και τη μέση. Ευεργετικά αποτελέσματα εμφανίστηκαν ακόμα και σε ασθενείς με οστεοαρθρίτιδα.

Αυξάνεται η άμυνα μας στις ιώσεις

40% λιγότερες πιθανότητες να νοσήσετε σοβαρά από ιώσεις θα έχετε αν περπατάτε 40 λεπτά ημερησίως. Η έρευνα απέδειξε ότι ακόμα και άτομα που νόσησαν, αν καθημερινώς περπατούσαν, τα συμπτώματα κράτησαν αισθητά λιγότερο από ότι στους ασθενείς που ζούσαν μια καθιστική ζωή.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Υγεία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video