ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Η Ελβετία άναψε «πράσινο» στο εμβόλιο της Moderna

Η Ελβετία έδωσε σήμερα την έγκρισή της για την κυκλοφορία ενός δεύτερου εμβολίου κατά της Covid, αυτού της αμερικανικής Moderna, μετά την έγκριση του εμβολίου των Pfizer-BioNTech που ήδη χορηγείται από τον Δεκέμβριο στη χώρα των Άλπεων.

Σχεδόν 200.000 δόσεις του νέου εμβολίου αναμένεται να φθάσουν στην χώρα από αύριο, Τετάρτη, δήλωσε η Νόρα Κρόνινγκ, υπεύθυνη της διεθνούς διεύθυνσης του υπουργείου Υγείας. Επί του παρόντος, η χώρα είναι σε θέση να "εμβολιάσει το 4% του ενήλικου πληθυσμού σε σχήμα δύο δόσεων", διευκρίνισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Η υπηρεσία φαρμάκων Swissmedic αποφάσισε ότι το εμβόλιο, που βασίζεται επίσης στον αγγελιοφόρο RNA, επέδειξε "υψηλή αποτελεσματικότητα" και ότι μπορεί να αναπτυχθεί αμέσως στο σχέδιο εμβολιασμού της χώρας.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έδωσε το πράσινο φως για το εμβόλιο αυτό την περασμένη Τετάρτη

Το εμβόλιο έδειξε ποσοστό αποτελεσματικότητας 94% δυο εβδομάδες μετά τη δεύτερη δόση, διευκρινίζει σε ανακοίνωση η Swissmedic. Σε αντίθεση με άλλες χώρες που αποφάσισαν να αναβάλουν τη δεύτερη δόση σε μια προσπάθεια να προστατεύσουν περισσότερο και γρηγορότερα, η ελβετική υπηρεσία συνιστά τη χορήγηση των δυο δόσεων σε διάστημα ενός μήνα μεταξύ τους.

Η Swissmedic υπογραμμίζει επίσης ότι δεν πιστεύει ότι είναι απαραίτητο να συνδυαστούν διαφορετικά εμβόλια, όπως προτείνεται σε άλλες χώρες.

560.750 δόσεις στις 18 Ιανουαρίου

Στις 18 Ιανουαρίου, η Ελβετία θα λάβει 560.750 δόσεις των εμβολίων Pfizer-BioNTech και της Moderna.

Παρότι ο αριθμός των θανάτων και των νοσοκομειακών νοσηλειών καταγράφει πτώση στη χώρα, οι αριθμοί της πανδημίας παραμένουν αρκετά κακοί, δήλωσε ο Πάτρικ Μάτις, υπεύθυνος της διαχείρισης κρίσης του υπουργείου Υγείας.

Το ποσοστό θετικότητας είναι ακόμη πολύ υψηλό, στο 16,4%.

Η παρουσία του νέου παραλλαγμένου στελέχους (του κορvνοϊού, πιο μεταδοτικού) μας ανησυχεί", πρόσθεσε στην ίδια συνέντευξη Τύπου.

Η Ελβετία ανέπτυξε τις δυνατότητες της αλληλουχίας για την ταχύτερη ανίχνευση του παραλλαγμένου στελέχους και επί του παρόντος έχει εντοπίσει 127 κρούσματα λοίμωξης που συνδέονται με ένα παραλλαγμένο στέλεχος του κορωνοϊού, 86 κρούσματα του παραλλαγμένου στελέχους που ανιχνεύθηκε στη Βρετανία και 5 κρούσματα του στελέχους που ανιχνεύθηκε στη Νότια Αφρική.

Για τα 36 εναπομείναντα κρούσματα, οι αρχές δεν είναι σε θέση να προσδιορίσουν τον τύπο του παραλλαγμένου στελέχους, καθώς ορισμένα τεστ βασίζονταν σε μια ταχύτερη μέθοδο αλλά λιγότερο ακριβή, ανέφερε ο Μάτις.

Ο ίδιος εκτιμά ότι ποσοστό 5 με 6% των θετικών τεστ στην Ελβετία συνδέονται σήμερα με αυτά τα παραλλαγμένα στελέχη, το αντίστοιχο ποσοστό ήταν μόλις 1,4% κατά την πρώτη εβδομάδα του 2021.

Δεκαήμερη καραντίνα σε ταξιδιώτες από Ιρλανδία

Παράλληλα, η Ελβετία επιβάλλει από σήμερα δεκαήμερη καραντίνα στους ταξιδιώτες που φθάνουν από την Ιρλανδία, την επομένη της προειδοποίησης του ΠΟΥ για "μαζική αύξηση" του αριθμού των κρουσμάτων της Covid-19 σε αυτή τη χώρα μέλος της ΕΕ. Οι ταξιδιώτες που προέρχονται επίσης από τη Βρετανία, τη Νότια Αφρική, τις ΗΠΑ και τη Σουηδία μπαίνουν ήδη σε καραντίνα, μέτρο που ισχύει εδώ και εβδομάδες.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Υγεία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video