ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Kορωνοϊός – Παιδιά: Ποια είναι τα πέντε συχνότερα συμπτώματα

Kορωνοϊός – Παιδιά: Ποια είναι τα πέντε συχνότερα συμπτώματα

Ποια συμπτώματα κορωνοϊού εκδηλώνουν τα παιδιά και πόσο διαφέρουν από εκείνα των ενηλίκων; Βρετανοί και Αμερικανοί ειδικοί απαντούν

Ποια είναι τα πέντε συχνότερα συμπτώματα κορωνοϊού σε παιδιά και βρέφη; Και πόσο διαφέρουν, εάν διαφέρουν από αυτά των ενηλίκων; Οι ειδικοί του Εθνικού Συστήματος Υγείας της Βρετανίας (NHS) απαντούν.

Αρχικά επισημαίνουν ότι τα τρία κυριότερα συμπτώματα του κορωνοϊού στους ενήλικες περιλαμβάνουν τον επίμονο βήχα, τον υψηλό πυρετό και την απώλεια γεύσης και όσφρησης.

Τα παιδιά εκδηλώνουν ελαφρώς διαφορετικά συμπτώματα συγκριτικά με τους ενήλικες ή τα επικοινωνούν διαφορετικά γι’ αυτό και είναι σημαντικό οι γονείς να γνωρίζουν που να δώσουν προσοχή.

Στην κούραση. Στην Μεγάλη Βρετανία τα στοιχεία αποκαλύπτουν ότι η πλειοψηφία των παιδιών που βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό είχαν μεγάλη κόπωση σε ποσοστό 55%.

Πονοκέφαλος. Το δεύτερο συχνότερο σύμπτωμα στα παιδιά σε συχνότητα 53%. Είναι σημαντικό να παρακολουθείτε ένα παιδί με πονοκέφαλο και τη συμπεριφορά του, ιδιαίτερα αν είναι βρέφος ή νήπιο.

Πυρετός. Υπολογίζεται ότι το 49% των παιδιών που είναι θετικά στον κορωνοϊό έχουν πυρετό. Πρόκειται για το ίδιο σύμπτωμα που εκδηλώνουν και οι ενήλικες. Η ενυδάτωση είναι το κλειδί για την αντιμετώπιση του πυρετού – ακόμη και αν το παιδί δεν διψάει.

Πονόλαιμος. Εκτιμάται ότι το σύμπτωμα αυτό παρουσιάζεται στο 38% των παιδιών με Covid-19.

Απώλεια όρεξης. Δώστε προσοχή σε ένα παιδί που δεν θέλει να φάει καθώς αυτό μπορεί να αποτελεί σύμπτωμα νόσου. Τα δεδομένα της εφαρμογής ZOE στη Βρετανία απέδωσαν την ανορεξία ως σύμπτωμα στο 35% των παιδιών με κορωνοϊό.

Σύμφωνα με τη βρετανική μελέτη ένα ακόμη σύμπτωμα που παρουσίασε το 15% των παιδιών είναι δερματικό (εξάνθημα).

Εκτός του βρετανικού NHS και το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου Λοιμώξεων (CDC) καταγράφει τα συμπτώματα που μπορεί να παρουσιάσουν τα παιδιά: πυρετός,βήχας, καταρροή, ανοσμία και δυσγευσία, ερεθισμένος λαιμός, δύσπνοια, στομαχόπονος, κόπωση, πονοκέφαλος, μυικοί πόνοι, μειωμένη όρεξη.

πηγή: ygeiamou.grΠηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Υγεία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video