ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Κορωνοϊός: ΜΗΝ πάρετε κάτι τέτοιο πριν κάνετε το εμβόλιο COVID-19, λένε οι ειδικοί

Τα εμβόλια COVID-19 από την Pfizer-BioNTech και τη Moderna προσφέρονται σε ολοένα και περισσότερα άτομα κάθε μέρα. Όσοι τα κάνουν εμφανίζουν συνήθως κάποιες ελάχιστες παρενέργειες.

Οι πιο συχνές παρενέργειες στο εμβόλιο COVID-19 (νέος κορωνοϊός) είναι:

προσωρινός πόνος και πρήξιμο στο σημείο της ένεσης

πυρετός

ρίγη

κόπωση

μυϊκοί πόνοι και

πονοκέφαλος

Εμβόλιο COVID-19: ΜΗΝ παίρνετε παυσίπονα “προληπτικά” για να μειώσετε τυχόν παρενέργειες

Αν και αυτές οι ανεπιθύμητες ενέργειες είναι γενικά μια μικρή ενόχληση για τους περισσότερους ανθρώπους, ορισμένοι προσπαθούν να τις αποτρέψουν λαμβάνοντας κοινά παυσίπονα όπως ακεταμινοφαίνη, ή ιβουπροφαίνη εκ των προτέρων.

Ωστόσο, οι ειδικοί αναφέρουν ότι αυτά τα παυσίπονα μπορεί να μην περιορίζουν μόνο τον πόνο, αλλά μπορούν να εμποδίσουν και το ίδιο το εμβόλιο από να λειτουργήσει πλήρως στον οργανισμό.

“Δεν συνιστούμε προ-φαρμακευτική αγωγή με ιβουπροφαίνη ή ακεταμινοφαίνη πριν από το εμβόλιο COVID-19, λόγω της έλλειψης δεδομένων σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο επηρεάζει τις αντιδράσεις των αντισωμάτων που προκαλούνται από το εμβόλιο”, δήλωσε στο ABC News ο δρ. Simone Wildes, ειδικός σε μολυσματικές ασθένειες στο Ιατρικό Κέντρο South Shore και μέλος της συμβουλευτικής ομάδας για το εμβόλιο COVID-19 στην Μασαχουσέτη.

Οι ανεπιθύμητες ενέργειες των εμβολίων προκαλούνται από την ενεργοποίηση του ανοσοποιητικού συστήματος. Αυτό σημαίνει ότι το ανοσοποιητικό σύστημα λειτουργεί και αρχίζει να δημιουργεί ανοσία στην COVID-19. Αυτός είναι και ο στόχος!

Αυτά τα παυσίπονα μπορεί να αποτρέψουν την λειτουργία τμημάτων του ανοσοποιητικού συστήματος και να επιβραδύνουν την ανοσοαπόκριση. Υπάρχει μια θεωρία ότι η λήψη αυτών των φαρμάκων πριν από την ανοσοποίηση μπορεί να μειώσει την αποτελεσματικότητά τους.

Μια μελέτη από το πανεπιστήμιο Duke διαπίστωσε ότι τα παιδιά που έπαιρναν παυσίπονα πριν κάνουν εμβόλια στην παιδική τους ηλικία είχαν λιγότερα αντισώματα από εκείνα που δεν έπαιρναν τέτοια φάρμακα. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει λιγότερη προστασία. Ωστόσο, υπήρχαν ακόμη προστατευτικά επίπεδα αντισωμάτων, έστω και σε χαμηλότερα επίπεδα.

“Όλοι θέλουμε τη βέλτιστη ανταπόκριση στο εμβόλιο COVID-19”, δήλωσε ο δρ. William Schaffner, ειδικός για τις μολυσματικές ασθένειες και καθηγητής προληπτικής ιατρικής στο Ιατρικό Κέντρο του πανεπιστημίου Vanderbilt.

“Συνιστούμε, παρ’ εκτός κι εάν οι άνθρωποι έχουν έντονη αντίδραση στην πρώτη δόση του εμβολίου, να ΜΗΝ παίρνουν παυσίπονα πριν το κάνουν”.

«Η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων έχει λίγο πόνο στο χέρι», δήλωσε ο δρ. Schaffner, «αλλά κατά τ’ άλλα, αισθάνονται αρκετά καλά».

Αν και οι ειδικοί προτείνουν να μην παίρνετε παυσίπονα πριν κάνετε το εμβόλιο COVID-19, εντούτοις λένε, ότι θα πρέπει να συνεχίσετε να τα παίρνετε εάν το κάνετε ήδη για άλλη ιατρική πάθηση. Ο δρ. Schaffner προειδοποίησε ότι η διακοπή αυτών των φαρμάκων μπορεί να προκαλέσει ανεπιθύμητα προβλήματα και να αποδειχτεί πιο επιβλαβής παρά ευεργετική.

Τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) συνιστούν ότι μετά το εμβόλιο COVID-19, θα πρέπει να παρακολουθείτε τις παρενέργειες. Καθώς τα ανακουφιστικά και τα μειωτικά του πυρετού δεν προορίζονται για χρήση προτού εμφανιστούν τα συμπτώματα, μιλήστε με τον γιατρό σας πριν από τον εμβολιασμό, για να αποφασίσετε εάν θα πρέπει να πάρετε κάποια παυσίπονα ΜΕΤΑ το εμβόλιο.

Άλλοι, πιο φυσικοί τρόποι για την μείωση του πόνου και της ταλαιπωρίας περιλαμβάνουν:

την εφαρμογή ενός καθαρού, δροσερού, υγρού πανιού στο σημείο της ένεσης και

την κίνηση ή την άσκηση του χεριού σας

για τον πυρετό, πίνετε άφθονα υγρά και να ντύνεστε ελαφρά

“Εάν αναπτυχθεί πυρετός, ρίγη, πονοκέφαλος μετά το εμβόλιο COVID-19, χρησιμοποιήστε ανακουφιστικά για να μειώσετε τα συμπτώματά σας, αλλά όχι προτού αυτά αναπτυχθούν και αναφέρετε σημαντικές παρενέργειες στον γιατρό σας”, δήλωσε ο δρ. Wildes.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Υγεία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video