ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Κορωνοϊός: Η έλλειψη συγκεκριμένης βιταμίνης συνδέεται με σοβαρή COVID-19

Κορωνοϊός: Η έλλειψη συγκεκριμένης βιταμίνης συνδέεται με σοβαρή COVID-19

Η αποτελεσματική προστασία του εαυτού σας από τον κορωνοϊό απαιτεί απλά και βασικά πράγματα: να φοράτε μάσκα προσώπου, να πλένετε τα χέρια σας και να τηρείτε τις κοινωνικές αποστάσεις σε δημόσιους χώρους.

Αλλά σε αυτό το σημείο της πανδημίας που προκάλεσε ο κορονοϊός, οι ερευνητές έχουν καταφέρει επίσης να προσδιορίσουν και άλλες παραμέτρους στην προστασία από την COVID-19. Μία από αυτές είναι η διατροφή και συγκεκριμένα οι βιταμίνες και τα ανόργανα συστατικά που παίρνουμε καθημερινά.

Κορωνοϊός: “Κλειδί” η βιταμίνη Κ στην εξέλιξη της COVID-19

Χάρη σε μια νέα μελέτη, φαίνεται ότι η έλλειψη βιταμίνης Κ μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο για σοβαρή COVID-19. Αυτό σημαίνει ότι η βιταμίνη Κ προστίθεται στον αυξανόμενο κατάλογο συμπληρωμάτων, που μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της νόσου.

Η πρόσφατη έρευνα διεξήχθη στη Δανία, αλλά προς το παρόν έχει απλά προδημοσιευθεί στην επιστημονική πλατφόρμα medrvix. Οι ερευνητές συνέκριναν τα επίπεδα βιταμίνης Κ σε 138 ασθενείς που νοσηλεύτηκαν με COVID-19 με εκείνα από 140 υγιείς ανθρώπους. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι εκείνοι που νοσηλεύτηκαν με COVID-19 είχαν επίπεδα βιταμίνης Κ που ήταν κατά μέσο όρο στο ήμισυ των αντιστοίχων της υγιούς ομάδας. Επιπλέον, 43 συμμετέχοντες που πέθαναν από τον κορωνοϊό είχαν επίπεδα βιταμίνης Κ που ήταν ακόμη χαμηλότερα.

Οι ερευνητές αναγκάστηκαν να δοκιμάσουν τη θεωρία τους με βάση προηγούμενες μελέτες που έχουν δείξει ότι η βιταμίνη Κ μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση σοβαρών περιστατικών COVID-19. Επισημαίνουν ότι η βιταμίνη Κ βοηθά το σώμα να διατηρεί υγιή αιμοφόρα αγγεία. Επίσης ενεργοποιεί ένζυμα που βοηθούν στην προστασία του πνευμονικού ιστού. Ως γνωστόν, οι πνεύμονες επηρεάζονται σοβαρά από την COVID-19.

Κορωνοϊός: Η βιταμίνη Κ παίζει ρόλο στην σοβαρότητα, αλλά όχι στην πρόληψή της COVID-19

«Όταν αυτά τα ένζυμα δεν ενεργοποιούνται, οι πνεύμονες δυσλειτουργούν και αυτό ίσως εξηγεί το γιατί οι ασθενείς με COVID-19 με χαμηλά επίπεδα βιταμινών πλήττονται σκληρά από την ασθένεια» ανέφερε σε τηλεοπτική συνέντευξη ο δρ. Allan Linneberg, ερευνητής στο Κέντρο Κλινικής Έρευνας και Πρόληψης στο νοσοκομείο Frederiksberg. Ο δρ. Linneberg επεσήμανε επίσης ότι τα ευρήματα της μελέτης ήταν μεν ενδεικτικά για το πώς η βιταμίνη Κ επηρεάζει τους ασθενείς που αναρρώνουν από λοίμωξη, αλλά δεν προστατεύει το άτομο από το να κολλήσει κορωνοϊό εξαρχής.

Οι συγγραφείς της μελέτης συστήνουν επίσης την κατανάλωση τροφών πλούσιων σε βιταμίνη Κ και όχι την λήψη συμπληρωμάτων. Τα συμπληρώματα οδηγούν συχνά σε υπερβολική κατανάλωση κάποιου συστατικού.

Βασικές πηγές για βιταμίνη Κ μέσω της διατροφής είναι:

  • πράσινα φυλλώδη λαχανικά, όπως μαρούλι, λάχανο και σπανάκι
  • φυτικά έλαια, όπως canola και σόγια

Πηγές: https://bestlifeonline.com, https://www.webmd.comΠηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Υγεία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video