ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Κορωνοϊός: Η αγενής συνήθεια που αυξάνει κατακόρυφα τον κίνδυνο από COVID-19

Κορωνοϊός: Η αγενής συνήθεια που αυξάνει κατακόρυφα τον κίνδυνο από COVID-19

Η ζωή στην εποχή της πανδημίας του κορονοϊού μάς έχει διδάξει πολλές νέες συνήθειες που συμβάλλουν στην ασφάλεια της ατομικής υγείας και κατ’ επέκταση της δημόσιας υγείας, όπως το πλύσιμο των χεριών και η κοινωνική απόσταση.

Αλλά ακόμα κι αν φοράτε μάσκα και κάνετε τα παραπάνω, ο κορωνοϊός εξακολουθεί να είναι επικίνδυνος αν εξασκείτε ορισμένες κακές ατομικές συνήθειες.

Υπάρχουν δύο τέτοιες συνήθειες που ίσως να μην συνειδητοποιείτε ότι αυξάνουν κατακόρυφα την πιθανότητα να ασθενήσετε με COVID-19…

Κορωνοϊός: Αυξημένος κίνδυνος αν σκαλίζεις την μύτη σου

Είναι μια κακή και αγενής συνήθεια. Και δεν αποτελεί είδηση το γεγονός ότι με το να σκαλίζει κανείς την μύτη του μπορεί να διευκολύνει τη διάδοση βακτηρίων και μικροβίων από τα χέρια στη ρινική οδό. Έτσι, αυτό που ίσως δεν συνειδητοποιείτε είναι ότι με το να σκαλίζετε την μύτη σας εισάγετε ουσιαστικά μικρόβια από τα δάχτυλά σας μέσα στην μύτη σας. Δηλαδή κάνετε ακριβώς το αντίθετο από αυτό που απαιτούν οι περιστάσεις της ατομικής υγιεινής, ειδικά εν καιρώ πανδημίας, δήλωσε στο CNN ο δρ. Paul Pottinger, καθηγητής επί μολυσματικών ασθενειών στην ιατρική σχολή του πανεπιστημίου Washington στο Σιάτλ.

Η μύτη αποτελεί μια ιδιαίτερα εύκολη οδό για να μολύνετε κατά λάθος τον εαυτό σας. Αιτία είναι το πόσο ευαίσθητο είναι το δέρμα μέσα στη μύτη. Όταν σκαλίζετε την μύτη σας, προκαλείτε μικροσκοπικές εκδορές από τις οποίες εισέρχονται άμεσα επιβλαβείς οργανισμοί στην κυκλοφορία του αίματος.

«Μόλις παραβιαστεί αυτό το φράγμα, υπάρχει απευθείας το στρώμα των τριχοειδών αγγείων, το οποίο γίνεται ο αγωγός για ιογενή μόλυνση σωματιδίων«, δήλωσε στο CNN ο Cedric Buckley, της ειδικής ομάδας της City of Jackson για την COVID-19 στον Μισισιπή.

Κορωνοϊός: Αυξημένος κίνδυνος αν τρως τα νύχια σου

Πολλοί δεν μπορούν να αντισταθούν στην επιθυμία να δαγκώνουν τα νύχια τους. Το κάνουν όταν είναι νευρικοί, ενθουσιασμένοι ή απλά βαριούνται. Αλλά εκτός από μια καθόλου κολακευτική κίνηση, είναι και εστία μόλυνσης και μετάδοσης του κορωνοϊού.

Η δρ. Ellie Murray, καθηγήτρια επιδημιολογίας στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου της Βοστώνης, δήλωσε στο WGBH ότι το δάγκωμα των νυχιών επιτρέπει στον ιό να εισέλθει στο στόμα σας.

«Οτιδήποτε κάνετε για να βοηθήσετε τον ιό να εισέλθει από τον έξω κόσμο σε αυτά τα υγρά μέρη του προσώπου σας, αυξάνει τον κίνδυνο να κολλήσετε«, είπε.

Πηγές: https://bestlifeonline.com, https://edition.cnn.com, https://www.wgbh.orgΠηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Υγεία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video