ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Αντιμικροβιακά φάρμακα στα ζώα – Αιτιολογημένη συνταγή

Τα αντιμικροβιακά φάρμακα χορηγούνται στα ζώα για την αντιμετώπιση πλήθους παθολογικών καταστάσεων.

Για τη διατήρηση, ωστόσο, της αποτελεσματικότητας των αντιμικροβιακών, ιδιαίτερα των αντιβιοτικών, και τον περιορισμό της ανάπτυξης και διασποράς της μικροβιακής αντοχής, είναι επιβεβλημένη η ορθολογική χρήση τους στα ζώα.

Η συνετή χρήση των αντιμικροβιακών, δηλαδή τόσο η χορήγηση στοχευμένης αντιμικροβιακής θεραπείας όσο και ο περιορισμός της άσκοπης συνταγογράφησης αυτών, σε συνδυασμό με την τήρηση των κανόνων υγιεινής, την πρόληψη και τον έλεγχο των λοιμώξεων, συμβάλλουν καθοριστικά στη μείωση των λοιμώξεων από ανθεκτικά παθογόνα.

Για το σκοπό αυτό τα αντιμικροβιακά θα πρέπει να χορηγούνται στα ζώα μόνον όταν είναι απολύτως αναγκαίο και μόνον με κτηνιατρική συνταγή. Να χορηγούνται στο σωστό θεραπευτικό επίπεδο, στην ενδεδειγμένη δοσολογία και για το αναγκαίο χρονικό διάστημα.

Να χρησιμοποιούνται μόνο για θεραπευτικούς σκοπούς. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις επιτρέπεται η χρήση τους για προφύλαξη και μεταφύλαξη.

Συστήνεται η χρήση τους να βασίζεται στα αποτελέσματα των εργαστηριακών δοκιμών, όταν αυτό είναι εφικτό (μικροβιολογικές καλλιέργειες και δοκιμή ευαισθησίας στα αντιβιοτικά), καθώς και στην κλινική εμπειρία.

➢ Όταν απαιτείται θεραπεία με αντιβιοτικά, τα αντιβιοτικά στενού φάσματος θα πρέπει να είναι η πρώτη επιλογή.

➢ Ειδικά στα ζώα συντροφιάς τα αντιβιοτικά που έχουν αναγνωριστεί ως κρίσιμης σημασίας για την ανθρώπινη υγεία, ιδιαίτερα οι νεότερες κινολόνες (φθοριοκινολόνες) και οι κεφαλοσπορίνες τρίτης και τέταρτης γενιάς, θα πρέπει να χορηγούνται μόνον εφόσον δικαιολογείται απόλυτα η χρήση τους, με την ειδική «Αιτιολογημένη συνταγή χορήγησης νεότερων κινολονών και κεφαλοσπορινών γ΄ γενεάς».

Η αιτιολογημένη συνταγή απαιτείται τόσο στην περίπτωση συνταγογράφησης κτηνιατρικών φαρμακευτικών προϊόντων όσο και στην περίπτωση φαρμακευτικών προϊόντων για ανθρώπινη χρήση.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Υγεία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video