ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Ποια συμπτώματα δείχνουν ότι ίσως έχετε τη μετάλλαξη του κορωνοϊού

Η μετάλλαξη του κορονοϊό σκορπά ανησυχία και όλοι αναζητούν τρόπους να σταματήσουν τη διασπορά. Ποια είναι τα συμπτώματα που πρέπει να σας θορυβήσουν και το ένα που αυξάνει τις πιθανότητες.

Τα παρακάτω συμπτώματα της νέας μετάλλαξης είναι φυσικά ίδια με εκείνα του αρχικού στελέχους του κορονοϊού. Ωστόσο, αν εμφανίζεται ειδικότερα ένα από αυτά, αυξάνονται οι πιθανότητες να έχετε μολυνθεί με το νέο στέλεχος.

Όσοι λοιπόν έχουν βρεθεί θετικοί στη νέα μετάλλαξη είναι πιθανό να εμφανίζουν -σύμφωνα με βρετανική μελέτη:

βήχα

πονόλαιμο

κόπωση

Είναι λιγότερο πιθανό να εμφανίσουν:

αγευσία

ανοσμία

Ποια είναι η διαφορά στα συμπτώματα

Η μετάλλαξη εμφανίστηκε τον Δεκέμβριο στη νοτιοανατολική Αγγλία και θεωρείται περισσότερο μεταδοτική αλλά και ενδεχομένως να συνδέεται με υψηλότερα ποσοστά θνησιμότητας.

Η Βρετανική Στατιστική Υπηρεσία ανακοίνωσε ότι έχουν παρατηρηθεί και άλλες διαφορές μεταξύ όσων έχουν μολυνθεί από τη μετάλλαξη και άλλων που έχουν διαγνωστεί με COVID-19.

«Η απώλεια της γεύσης και η απώλεια της όσφρησης ήταν σημαντικά λιγότερο κοινές στα θετικά τεστ που ήταν συμβατά με την νέα μετάλλαξη παρά στα τριπλά θετικά» αναφέρει η Υπηρεσία. Τα στατιστικά αφορούν την περίοδο από 15 Νοεμβρίου 2020 ως 16 Ιανουαρίου 2021.

Το στοιχείο που δείχνει ότι είσαι θετικός αλλά όχι στη μετάλλαξη

Ένα «τριπλά θετικό» αποτέλεσμα σε PCR (δηλαδή μοριακό τεστ) υποδηλώνει ότι κάποιος έχει μολυνθεί με τον κορονοϊό, αλλά όχι με τη βρετανική μετάλλαξη.

«Άλλα συμπτώματα ήταν περισσότερο κοινά στους θετικούς στη νέα μετάλλαξη με τις μεγαλύτερες διαφορές να είναι ο βήχας, ο πονόλαιμος, η κόπωση, η μυαλγία και ο πυρετός» επισημαίνει η Υπηρεσία.

«Δεν υπάρχουν αποδείξεις για διαφορές αναφορικά με τα συμπτώματα του γαστρεντερικού συστήματος, της δύσπνοιας και των πονοκεφάλων» προστίθεται.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Υγεία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video