ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Η βιταμίνη που μειώνει τις πιθανότητες θανάτου από καρκίνο

Τον κίνδυνο θανάτου από καρκίνο φαίνεται να μειώνει η βιταμίνη D, σύμφωνα με τρεις νέες έρευνες που παρουσιάστηκαν στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας Κλινικής Ογκολογίας στο Σικάγο. 

Η πρώτη έρευνα πραγματοποιήθηκε, από το Πανεπιστήμιο Michigan State και το Ιατρικό Κέντρο Hurley, σε σχεδόν 80.000 ενήλικες καταλήγοντας στο συμπέρασμα πως η πρόσληψη ενός συμπληρώματος βιταμίνης D για τουλάχιστον τρία χρόνια σχετιζόταν με μείωση της θνησιμότητας από κάθε είδος καρκίνου κατά 13%.

 «Το κυριότερο μήνυμα αυτών των ευρημάτων είναι πως η βιταμίνη D μπορεί να είναι ωφέλιμη για την καταπολέμηση του καρκίνου. Οι ασθενείς που έλαβαν συμπληρώματα βιταμίνης D για τουλάχιστον τρία χρόνια σε κάθε μορφή είχαν σημαντικά χαμηλότερο αριθμό θανάτων που προήλθαν από καρκίνο», δήλωσε ο Δρ. Tarek Haykal επικεφαλής του Πανεπιστημίου Michigan State.

Στη δεύτερη μελέτη ερευνητές από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Μαδρίτης βρήκαν πως ο συνδυασμός πρόσληψης ενός χαπιού βιταμίνης D και στατινών  είχε συσχετιστεί με μείωση κατά 38% των θανάτων από Καρκίνο του Προστάτη. Οι ερευνητές δήλωσαν ότι η βιταμίνη D και οι στατίνες δρούσαν ανεξάρτητα καταλήγοντας πως ο συνδυασμός τους ενίσχυε την επιβίωση των πασχόντων.

Η τρίτη μελέτη διεξήχθη από ερευνητές του Ινστιτούτου για τον Καρκίνο Allegheny Health Network και έδειξε ότι η έλλειψη βιταμίνης D διπλασίαζε τον κίνδυνο για καρκίνο του παγκρέατος, ενώ αύξανε και τον κίνδυνο για καρκίνο του παχέος εντέρου.

«Ζούμε σε μία μοντέρνα κοινωνία με διαρκώς επιταχυνόμενους ρυθμούς ζωής. Οι άνθρωποι σπαταλούν σημαντικό μέρος του χρόνου τους στο κτίριο της δουλειάς τους και έχουν πολύ λιγότερο χρόνο για χαλάρωση στη φύση και τον ήλιο, έτσι τα περιστατικά έλλειψης βιταμίνης D είναι όλο και περισσότερα», είπε από την πλευρά του ο Δρ. Shifeng Mao από το Ινστιτούτο για τον Καρκίνο Allegheny Health Network.

Οι ερευνητές δεν γνωρίζουν ακόμα πώς η βιταμίνη D πολεμά τον καρκίνο αλλά ορισμένοι επιστήμονες πιστεύουν ότι είναι υπεύθυνη για την παραγωγή ενός ενζύμου που αποτοξινώνει φυσικά οξέα στο σώμα. Η μείωση της ισχύος αυτών των οξέων ενδεχομένως παρεμποδίζει την πρόκληση βλάβης στα εσωτερικά όργανα, γεγονός που με τη σειρά του μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Υγεία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video