ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Κλασικές ατάκες για την υγεία που δεν είναι μύθος

-Μάνα βγαίνω – Ζακέτα να πάρεις μαζί σου, θα κρυώσεις. Μην κάθεσαι τόσο κοντά στην τηλεόραση, θα χαλάσουν τα μάτια σου. Αλήθεια, πόσες φορές δεν είχαμε ακούσει τα παραπάνω, αλλά και διάφορα άλλα να μας λένε οι μαμάδες όταν ήμασταν μικροί;

Άλλα τα κάναμε, με άλλα δυσανασχετούσαμε και άλλα τα απορρίπταμε –με την απαραίτητη γκρίνια – ως μύθους. Είναι, όμως, μύθοι; Μήπως, είχαν δίκιο οι μαμάδες;

Δείτε παρακάτω όσα συνήθιζαν να μας λένε όταν ήμασταν μικροί σχετικά με την υγεία μας και δεν είναι καθόλου μύθοι.

Ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα

Και ναι είναι μια από τις μεγαλύτερες αλήθειες. Σύμφωνα με σχετικές έρευνες, το μήλο έχει ευεργετικά για την υγεία οφέλη, όταν το καταναλώνουμε καθημερινά. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο JAMA Internal Medicine το 2015, όσοι έτρωγαν κάθε μέρα από ένα μήλο, επισκέφτηκαν λιγότερες φορές τον γιατρό από εκείνους που έτρωγαν λιγότερα ή καθόλου. Επίσης, σύμφωνα με άλλη έρευνα εκείνοι που καταναλώνουν μήλα, παίρνουν λιγότερα φάρμακα στη ζωή τους, σε σχέση με τους υπόλοιπους, αφού δεν αρρωσταίνουν συχνά.

Αν τρώτε αργά το βράδυ, παχαίνετε

Όσοι τρώνε αργά το βράδυ στην πλειοψηφία ζυγίζουν περισσότερο από εκείνους που τρώνε πιο νωρίς. Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη, αν συνηθίζετε να τρώτε αργά ή να τρώτε σνακ λίγο πριν τον ύπνο, έχετε περισσότερες πιθανότητες για παχυσαρκία. Όπως εξηγούν οι ερευνητές, αυτό συμβαίνει επειδή το φαγητό μπορεί να διαταράξει τους κιρκαδικούς ρυθμούς αλλά και τη δυνατότητα του οργανισμού να ρυθμίζει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Αν βγεις έξω χωρίς ζακέτα, μπορεί να κρυώσεις

Και ναι, η κλασική ατάκα της Ελληνίδας μάνας για τη ζακέτα, μπορεί να έχει εξελιχθεί σε αστείο, ωστόσο, σύμφωνα με μελέτες, είναι σωστή. Κι αν βγεις έξω χωρίς αυτήν, μπορεί να κρυώσεις. Σύμφωνα με τους ερευνητές, τα μικρόβια στο κρύο γίνονται πιο ανθεκτικά και είναι πιο εύκολο να μεταδοθούν. Γι’ αυτό όταν βγαίνετε έξω και είστε ζεστά ντυμένοι, είστε περισσότερο προστατευμένοι από το κρύο. Και έχετε λιγότερες πιθανότητες να αρρωστήσετε.

Αν βλέπεις κοντά τηλεόραση, θα δημιουργήσεις πρόβλημα στα μάτια

Το γνωστό «μην κάθεσαι κοντά στην τηλεόραση, θα χαλάσουν τα μάτια σου». Αν και σε αυτή την περίπτωση είναι και μισός μύθος, αφού αν βλέπεις σε πιο κοντινή απόσταση τηλεόραση, δεν θα κουραστούν τόσο εύκολα τα μάτια. Ωστόσο, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε το 2018, το μπλε φως από ένα smartphone ή υπολογιστή μπορεί να βλάψει τα κύτταρα στον αμφιβληστροειδή. Μάλιστα, επιστήμονες ανησυχούν για τις πιθανές επιπτώσεις στα παιδιά, ιδίως λόγω της πρώιμης έκθεσής τους.

Η άσκηση σάς κάνει πιο έξυπνους

Δεν είναι μόνο το σώμα που ωφελείται από την άθληση, αλλά και το μυαλό. Η ιριδίνη, που παράγεται κατά τη διάρκεια της άσκησης, φαίνεται να λειτουργεί θετικά και για την άσκηση του εγκεφάλου. Σύμφωνα με μία νέα μελέτη, όταν αυξάνονται τα επίπεδα της ιριδίνης, ενεργοποιούνται τα γονίδια που σχετίζονται με τη μάθηση και τη μνήμη. Επίσης, η άσκηση μπορεί να μειώσει τα επίπεδα της κορτιζόλης, της ορμόνης του στρες, αλλά και να βελτιώσει την κριτική σκέψης.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Υγεία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video