ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Δείτε τι θα συμβεί στον οργανισμό σας αν δεν πιείτε καφέ ένα πρωί

Η αλήθεια είναι πως ο καφές για πολύ κόσμο αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς τους. Μέρος της ρουτίνας τους και δη της πρωινής, αφού θα έχετε ακούσει πολλούς να τονίζουν εμφατικά πως δε μπορούν να ξεκινήσουν τη μέρα τους ή να ξυπνήσουν, αν προηγουμένως δεν έχουν πιει καφέ.

Κι αν για εσάς που δεν έχετε τέτοια εξάρτηση με τον καφέ, σας ακούγεται ως υπερβολή, όμως, μόνο τέτοια δεν είναι. Εκείνοι που έχουν συνηθίσει να ξυπνάνε και να πίνουν τον πρωινό τους καφέ αν τον παραλείψουν έστω και μια ημέρα, μπορεί τις υπόλοιπες ώρες να αισθάνονται ζαλισμένοι, να έχουν ατονία, να μπερδεύονται, ακόμη και να εμφανίσουν πονοκέφαλο.

Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι κυρίως γιατί η καφεΐνη προκαλεί μερικές φυσικές αλλαγές στο σώμα μας από τις οποίες μπορούμε εύκολα να εξαρτηθούμε. Με την πρώτη γουλιά καφέ, η καφεΐνη εισέρχεται στην κυκλοφορία του αίματος και αρχίζει να οδεύει στον εγκέφαλό όπου μπλοκάρει έναν ανασταλτικό νευροδιαβιβαστή που ονομάζεται αδενοσίνη, σύμφωνα με το National Academy of Sciences.

Αυτή η διαδικασία έχει ως αποτέλεσμα την απελευθέρωση ορμονών, όπως η ντοπαμίνη και η σεροτονίνη, οι οποίες έχουν διεγερτική δράση. Το χρονικό διάστημα που απαιτείται για τη μείωση της ποσότητας της καφεΐνης στο σώμα μας κατά 50% είναι περίπου πέντε ώρες κατά μέσο όρο. Αυτό εξηγεί γιατί μπορεί να θελήσουμε έναν ακόμη καφέ μετά από μερικές ώρες.

Ωστόσο, το πόσο γρήγορα η καφεΐνη φεύγει από το σύστημά μας εξαρτάται από πολλά πράγματα. Η ηλικία, οι ιατρικές παθήσεις, οι αλληλεπιδράσεις με φάρμακα και συνήθειες, όπως το κάπνισμα, επηρεάζουν το πόσο γρήγορα φεύγει η καφεΐνη από τον οργανισμό μας.

Επομένως, δεν θα πρέπει να προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι όταν παραλείπουμε τον πρωινό μας καφέ, μπορεί και να υποφέρουμε από τις αλλαγές που βιώνει ο οργανισμός μας.

Σύμφωνα με μια ανασκόπηση μελετών που δημοσιεύθηκαν το 2020 στο StatPearls, πέρα από το γεγονός ότι δεν θα ενεργοποιήσετε τον μεταβολισμό σας, θα αισθάνεστε κουρασμένοι, νωθροί, ζαλισμένοι και σωματικά αδύναμοι. Μάλιστα, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι όσο περισσότερη καφεΐνη καταναλώνετε, τόσο πιο σοβαρή είναι η αλλαγή που θα βιώσετε.

Πάντως, όπως τονίζουν οι ειδικοί, η κατανάλωση του καφέ μέσα στην ημέρα, θα πρέπει να γίνεται με μέτρο, ενώ η ημερήσια κατανάλωση δεν πρέπει να ξεπερνά τα 400 mg καφεΐνης.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Υγεία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video