ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Κορωνοϊός: Τι σημαίνουν οι νέες μεταλλάξεις για τα παιδιά, σύμφωνα με τον Π.Ο.Υ.

Κορωνοϊός: Τι σημαίνουν οι νέες μεταλλάξεις για τα παιδιά, σύμφωνα με τον Π.Ο.Υ.

Τι γνωρίζουν οι επιστήμονες έως τώρα για τις επιπτώσεις των μεταλλάξεων του νέου κορωνοϊού στα παιδιά. Τι λέει εμπειρογνώμονας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Ο κορωνοϊός Covid-19 έχει μεταλλαχθεί και τρεις μεταλλάξεις που ανησυχούν τους επιστήμονες (αυτές της Βρετανίας, της Νότιας Αφρικής και της Βραζιλίας) εξαπλώνονται ταχύτατα στον πλανήτη. Τι σημαίνουν όμως για την νόσο Covid-19 στα παιδιά; Και πόσο πρέπει να ανησυχούν οι γονείς τους;

Στο θέμα αναφέρθηκε προ ημερών η Dr Maria Van Kerkhove, επιδημιολόγος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Όπως είπε, κατ’ αρχάς ήταν αναμενόμενο να μεταλλαχθεί ο νέος κορωνοϊός, καθώς προσαρμόζεται στις συνθήκες που αντιμετωπίζει.

Πολλές από τις μεταλλάξεις που έχουν ανιχνευθεί δεν έχουν αντίκτυπο στην ικανότητά του να μεταδίδεται. Ούτε επηρεάζουν την σοβαρότητα της νόσου που προκαλεί. Ωστόσο, «μερικές μεταλλάξεις μας ανησυχούν και πρέπει να μελετηθούν περαιτέρω», είπε.

Ήδη οι επιστήμονες εξετάζουν τον τρόπο μετάδοσης και τη νόσο που προκαλούν οι μεταλλαγμένοι κορωνοϊοί. «Ευτυχώς, προς το παρόν οι μεταλλάξεις αυτές δεν φαίνεται να προκαλούν πιο σοβαρή νόσο σε οποιαδήποτε ηλικιακή ομάδα», εξήγησε η Dr Van Kerkhove. «Η κλινική εικόνα και η σοβαρότητα μοιάζουν ίδιες με εκείνες που προκαλεί ο αρχικός κορωνοϊός».

Άλλο θέμα η μεταδοτικότητα

Ωστόσο η μετάλλαξη που αναγνωρίστηκε στη Βρετανία, «έχει αυξημένη μεταδοτικότητα σε όλες τις ηλικιακές ομάδες», συνέχισε. «Αυτό συμπεριλαμβάνει τα μικρά παιδιά. Στις περιοχές της Βρετανίας όπου πρωτοκυκλοφόρησε ο μεταλλαγμένος κορωνοϊός έτυχε τα σχολεία να είναι ανοικτά. Ο κορωνοϊός κυκλοφόρησε γρήγορα ανάμεσα στους μαθητές και τους δασκάλους».

Τα έως τώρα ευρήματα, όμως, δεν δείχνουν να στοχεύει ο κορωνοϊός αυτός ειδικά τα μικρά παιδιά. Απλώς είναι και σε αυτά περισσότερο μεταδοτικός απ’ ό,τι η μη-μεταλλαγμένη μορφή του, πρόσθεσε.

Η Dr Van Kerkhove επισήμανε ότι τα στοιχεία αυτά είναι προκαταρκτικά. Επομένως, μπορεί να αλλάξουν καθώς οι επιστήμονες θα μαθαίνουν περισσότερα για τις μεταλλάξεις του νέου κορωνοϊού.

Τα συμπτώματα στα παιδιά

Σε κάθε περίπτωση, όμως, οι γονείς πρέπει να θυμούνται ότι ο νέος κορωνοϊός συνήθως (όχι πάντοτε) προκαλεί ήπια νόσο στα παιδιά και τους εφήβους. Με τα έως τώρα στοιχεία, αυτό δεν φαίνεται να αλλάζει.

«Οι περισσότεροι άνθρωποι που αρρωσταίνουν από τον κορωνοϊό δεν νιώθουν καλά, έχουν αναπνευστικά συμπτώματα και πυρετό. Μερικοί μπορεί να έχουν και γαστρεντερικά συμπτώματα. Άλλοι χάνουν την όσφρηση και τη γεύση τους», είπε η Dr Van Kerkhove. «Τα παιδιά συχνά είναι ασυμπτωματικά. Κι αν όμως εκδηλώσουν συμπτώματα, αυτά συνήθως δεν είναι τόσο πολλά, ενώ τείνουν να είναι ηπιότερα. Μερικά παιδιά έχουν έμετο και διάρροια, αλλά κι αυτά τείνουν να είναι ήπια».

Ο καλύτερος τρόπος για να παραμείνουν τα παιδιά ασφαλής είναι η πρόληψη, πρόσθεσε. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να ενθαρρύνονται από τους γονείς να τηρούν όλους τους κανόνες ασφαλείας, στο σπίτι και στο σχολείο, ώστε να αποφύγουν να μολυνθούν από τον επικίνδυνο ιό.

Πηγή: iatropedia.grΠηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Υγεία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video