ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Σημάδια που δείχνουν ότι έχετε αργό μεταβολισμό

Καθώς η φυσική κατάσταση εξακολουθεί να γίνεται πιο εξατομικευμένη, τα επιστημονικά θέματα, όπως ο μεταβολισμός, θα συνεχίσουν να γίνονται όλο και πιο συνηθισμένα. Η καλύτερη κατανόηση του τρόπου λειτουργίας του οργανισμού σας είναι απαραίτητη για τη βελτιστοποίηση της υγείας, αλλά είναι σημαντικό να λάβετε αυτές τις πληροφορίες από αξιόπιστες πηγές. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το μεταβολισμό και τους δείκτες ενός αργού μεταβολισμού, συνεχίστε την ανάγνωση.

Καταρχάς οι τρεις βασικοί παράγοντες που επηρεάζουν το μεταβολισμό είναι: Ο βασικός μεταβολισμός, η θερμότητα που εκπέμπει το σώμα μας και οι καθημερινές δραστηριότητες. Από αυτούς τους 3 παράγοντες αυτός που παίζει τον πιο καθοριστικό ρόλο είναι ο Βασικός Μεταβολισμός γνωστός και ως B.M.R (Basal Metabolic Rate).

Τι είναι ο B.M.R;

Είναι ελάχιστο ποσό ενέργειας που χρειάζεται ο οργανισμός μας για να επιτελέσει τις βασικές του λειτουργίες (αναπνοή, μεταβολισμός των κυττάρων, λειτουργία καρδιάς) και να μας διατηρήσει στη ζωή και διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο ανάλογα με την ηλικία, το φύλο και τη μυϊκή μάζα. Παράλληλα, όμως επηρεάζεται και από άλλους παράγοντες όπως η λειτουργία του θυρεοειδούς, το κάπνισμα, ο πυρετός, η κύηση.

Πώς λειτουργεί ο μεταβολισμός;

Τώρα που έχουμε ξεκαθαρίσει τι είναι ο μεταβολισμός σας, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πώς λειτουργεί. Στην πιο απλοϊκή μορφή του, ο μεταβολισμός είναι η διαδικασία του σώματός κατά την οποία λαμβάνει καύσιμα από τις τροφές και τα υγρά και τη μετατρέπει σε ή αποθηκευμένη ενέργεια στο σώμα. Αυτό σημαίνει ότι κάθε φορά που τρώτε κάτι - μια πίτσα, το αγαπημένο σας σνακ - το σώμα σας μετατρέπει το φαγητό σε ενέργεια και στη συνέχεια η εν λόγω ενέργεια είτε θα χρησιμοποιηθεί αμέσως είτε θα αποθηκευτεί.

Σημάδια του αργού μεταβολισμού

Εάν κάποιος έχει αργό μεταβολισμό, μπορεί να εμφανίσει συμπτώματα όπως αύξηση βάρους, κόπωση, χαμηλή ενέργεια και δυσκολίες να ολοκληρώσει απλά καθημερινά καθήκοντα.

Μπορεί επίσης να παρατηρήσετε μερικές φυσικές ενδείξεις όπως το ξηρό δέρμα, τα εύθραυστα νύχια και τριχόπτωση.

Μπορεί να πάσχετε από ημικρανίες και να θέλετε να καταναλώνετε πολλά γλυκά.

Τα συμπτώματα όπως χαμηλή ενέργειας και εύθραυστα νύχια συμβαίνουν επειδή το σώμα σας δεν επεξεργάζεται σωστά την ενέργεια.

Δεν μπορεί να αφομοιώσει, να σπάσει και να απορροφήσει ορισμένα θρεπτικά συστατικά που είναι ζωτικής σημασίας.

Οι άνθρωποι τείνουν να βγάζουν πολύ γρήγορη το συμπέρασμα ότι έχουν αργό μεταβολισμό, όμως στην πραγματικότητα κάτι τέτοιο είναι σπάνιο. Γι αυτό και εάν εμφανίζετε τα παραπάνω συμπτώματα, στις περισσότερες περιπτώσεις οι ένοχοι είναι η έλλειψη ύπνου, η κακή διατροφή  και η έλλειψη σωματικής δραστηριότητας. Οι κυριότεροι παράγοντες που συμβάλουν στον αργό μεταβολισμό είναι ιατρικοί, όπως η ορμονική ανισορροπία και η  ασθένεια του θυρεοειδούς. Εάν υποπτεύεστε ότι έχετε αργό μεταβολισμό, θα πρέπει να συμβουλευτείτε έναν ενδοκρινολόγο.

Εάν ο μεταβολισμός κολλάει, τι μπορείτε να κάνετε; Όταν ο μυϊκός ιστός μειώνεται επηρεάζεται και ο μεταβολισμός, ο οποίος μειώνει τους ρυθμούς λειτουργίας του. Η μείωση του μυϊκού ιστού συνήθως παρατηρείται  μετά από πολύ αυστηρές δίαιτες. Μπορείτε όμως αν αλλάξετε αυτή την κατάσταση εάν σταματήσετε να ακολουθείτε στερητικές δίαιτες και ένα αυξήσετε τη φυσική σα δραστηριότητα.

Πόσο γρήγορα αυξάνεται ο μεταβολισμός; Όπως ανέφερα παραπάνω για να αυξηθεί ο μεταβολισμός πρέπει να αυξηθεί η μυϊκή μάζα. Αυτή όμως η διαδικασία δεν μπορεί αν συμβεί από τη μια μέρα στην άλλη. Αντίθετα απαιτεί χρόνο και φυσικά αφού επιτευχθεί πρέπει να υπάρχει η συντήρηση της μέσω της άσκησης. Ιδανική γυμναστική είναι ο συνδυασμός αερόβιας όπως το τρέξιμο και αναερόβιας όπως είναι τα βάρη.

Ο μεταβολισμός λοιπόν θα έλεγα πως είναι σύμμαχός μας στην προσπάθεια απώλειας κιλών, αρκεί να τον φροντίζουμε καθημερινά μέσω της ισορροπημένης διατροφής και της φυσικής δραστηριότητας.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Υγεία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video