ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Δείτε πόσο αλκοόλ ανεβάζει τη χοληστερόλη

Δείτε πόσο αλκοόλ ανεβάζει τη χοληστερόλη

Πόσα ποτηράκια κρασί αρκούν για να απογειωθούν οι τιμές της χοληστερόλης και πόσα για να... μειωθούν; Το κρασί φαίνεται ότι πετυχαίνει και τους δύο στόχους. Όλα είναι θέμα δόσης...

Το αλκοόλ ανεβάζει ή μειώνει την χοληστερόλη; Πρέπει ή όχι να φοβόμαστε αυτό το ποτηράκι κρασί σε ό,τι αφορά την υγεία της καρδιάς μας και το προφίλ των λιπιδίων του οργανισμού μας; Ας δούμε τι απαντούν οι ειδικοί βάσει των διαθέσιμων ερευνών.

Φαίνεται ότι οι μικρές δόσεις αλκοόλ  και ιδιαίτερα κρασιού  -δεδομένου ότι οι περισσότερες έρευνες αφορούν το  κόκκινο κρασί-  σχετίζονται με μια μικρή αύξηση της καλής HDL χοληστερίνης σε ποσοστό που προσεγγίζει ακόμη και το 20% και συνακόλουθα με μείωση της κακής LDL χοληστερίνης έως και κατά 10%. Επομένως ένα με δυο ποτηράκια κρασί την ημέρα – για όσους ήδη το πίνουν – μπορεί να αποδειχθεί επωφελές για τα λιπίδια του αίματος.

Απέχουμε πολύ ωστόσο από μια επίσημη σύσταση από τους καρδιολόγους για την κατανάλωση αλκοόλ με σκοπό το καλό της καρδιάς μας. Σημειώνεται ότι η ρύθμιση της χοληστερόλης επιτυγχάνεται  κατά κύριο λόγο, με την αποφυγή των ζωικών λιπαρών και την κατανάλωση άφθονων φρούτων και λαχανικών.

Επίσης όσοι έχουν ήδη υψηλές τιμές χοληστερόλης , πρέπει να περιορίσουν έως και να αποφεύγουν το αλκοόλ. Αυτό συμβαίνει επειδή μεγάλο ποσοστό ασθενών με ασθενών με αυξημένη χοληστερόλη έχουν αρκετά κουρασμένο ήπαρ –  παρουσιάζουν λιπώδη διήθηση του ήπατος. Aυτό σημαίνει ότι το ήπαρ  δεν μπορεί να μεταβολίσει εύκολα το αλκοόλ, όπως στους υγιείς. Kατά συνέπεια, η κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση της χοληστερόλης.

Τονίζεται ακόμη ότι η αυξημένη κατανάλωση αλκοολούχων ποτών – πρακτικά πάνω από ένα ποτηράκι κρασί την ημέρα για τις γυναίκες και δυο για τους άνδρες – επιφέρει τα αντίθετα από τα επιθυμητά αποτελέσματα στις τιμές της χοληστερόλης. Έρευνες έχουν δείξει ότι η υπερκατανάλωση αλκοόλ αυξάνει τα τριγλυκερίδια τα οποία με τη σειρά τους επηρεάζουν αρνητικά τις τιμές της καλής HDL χοληστερόλης. Ένας ακόμη λόγος λοιπόν για να μην το παρακάνετε όταν πίνετε αλκοόλ.

Πηγή: ygeiamou.grΠηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Υγεία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video