ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Κορωνοϊός: Τι ρόλο παίζει το στοματικό διάλυμα στην μετάδοση του SARS-CoV-2

Κορωνοϊός: Τι ρόλο παίζει το στοματικό διάλυμα στην μετάδοση του SARS-CoV-2

Υψηλά ιικά φορτία μπορούν να ανιχνευθούν στη στοματική κοιλότητα και στο λαιμό ορισμένων ασθενών με Covid-19.

Έτσι, η χρήση στοματικών πλύσεων που είναι αποτελεσματικά έναντι του ιού Sars-Cov-2 (νέος κορονοϊός) θα μπορούσε να βοηθήσει στη μείωση του ιικού φορτίου και ενδεχομένως του κινδύνου μετάδοσης του κορονοϊού, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα.

Αυτό θα μπορούσε να είναι χρήσιμο, για παράδειγμα, πριν από τις οδοντιατρικές θεραπείες. Ωστόσο, τα ξεπλύματα στο στόμα δεν είναι κατάλληλα για τη θεραπεία λοιμώξεων με Covid-19 ή για την προστασία από τον ιό.

Ο ιός Sars-Cov-2 (νέος κορωνοϊός) μπορεί να απενεργοποιηθεί χρησιμοποιώντας στοματικά διαλύματα του εμπορίου.

Αυτό αποδείχθηκε σε πειράματα κυτταρικής καλλιέργειας από ιολόγους στο Ruhr-Universität Bochum με τη συνεργασία επιστημόνων από την Jena, το Ulm, το Duisburg-Essen, τη Νυρεμβέργη και τη Βρέμη.

Τα αποτελέσματα της μελέτης περιγράφονται από την ομάδα με επικεφαλής τον καθηγητή Toni Meister στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Infectious Diseases.

Οκτώ στοματικά διαλύματα σε πειράματα κυτταρικής καλλιέργειας

Οι ερευνητές δοκίμασαν οκτώ στοματικά διαλύματα του εμπορίου με διαφορετικά συστατικά που διατίθενται σε φαρμακεία στη Γερμανία. Ανάμιξαν κάθε στοματικό διάλυμα με σωματίδια του ιού και μια παρεμβατική ουσία, η οποία είχε σκοπό να αναδημιουργήσει την επίδραση του σάλιου στο στόμα. Το μίγμα στη συνέχεια ανακινήθηκε για 30 δευτερόλεπτα για να προσομοιωθεί το αποτέλεσμα της πλύσης που κάνει ο κάθε άνθρωπος στο σπίτι του. Στη συνέχεια χρησιμοποίησαν κύτταρα Vero E6, τα οποία είναι ιδιαίτερα δεκτικά στον ιό Sars-Cov-2, για να προσδιορίσουν το ιικό φορτίο.

Όλα τα στοματικά διαλύματα μείωσαν το αρχικό ιικό φορτίο.

Τρία στοματικά διαλύματα το μείωσαν σε τέτοιο βαθμό που δεν μπορούσε να ανιχνευθεί καθόλου ο ιός μετά από πλύση διάρκειας 30 δευτερολέπτων. Εάν αυτό το αποτέλεσμα επιβεβαιωθεί και στις επικείμενες κλινικές μελέτες και πόσο διαρκεί, μένει να διερευνηθεί.

Οι συγγραφείς επισημαίνουν ότι το στοματικό διάλυμα ΔΕΝ είναι κατάλληλο για τη θεραπεία της νόσου Covid-19.

«Το γαργάρισμα με στοματικό διάλυμα δεν μπορεί να εμποδίσει την παραγωγή ιών στα κύτταρα», εξηγεί ο Toni Meister, «αλλά θα μπορούσε να μειώσει το ιικό φορτίο βραχυπρόθεσμα από όπου προέρχεται το μεγαλύτερο δυναμικό μόλυνσης, δηλαδή στην στοματική κοιλότητα και στον λαιμό. Αυτό θα μπορούσε να είναι χρήσιμο σε ορισμένες καταστάσεις, όπως στον οδοντίατρο ή κατά τη διάρκεια της ιατρικής περίθαλψης των ασθενών Covid-19».

Κλινικές μελέτες σε εξέλιξη

Η επιστημονική ομάδα εξετάζει τις πιθανότητες μιας κλινικής μελέτης σχετικά με την αποτελεσματικότητα των στοματικών πλύσεων στους ιούς Sars-Cov-2, κατά τη διάρκεια των οποίων οι επιστήμονες θέλουν να δοκιμάσουν εάν το αποτέλεσμα μπορεί επίσης να ανιχνευθεί σε άτομα που ήδη έχουν τον ιό και πόσο διαρκεί. Παρόμοιες μελέτες βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη στο Σαν Φρανσίσκο. Η επιστημονική ομάδα του Μπόχουμ είναι σε επαφή με τους Αμερικανούς ερευνητές.

Πηγή: sciencedaily.comΠηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Υγεία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video