ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Δείτε τι γίνεται με τα διάφανα πλαστικά μπουκάλια όταν εκτίθενται στον ήλιο

Δείτε τι γίνεται με τα διάφανα πλαστικά μπουκάλια όταν εκτίθενται στον ήλιο

Το ζήτημα των μπουκαλιών νερού και της έκθεσης στον ήλιο εστιάζει στην παρουσία μιας χημικής ουσίας στα πλαστικά που ονομάζεται διφαινόλη Α ή BPA.

Έρευνα σε ποντίκια έδειξε μια σχέση μεταξύ της έκθεσης των διάφανων πλαστικών μπουκαλιών στον ήλιο και των ανεπιθύμητων ενεργειών στον εγκέφαλο και την ανάπτυξη του αναπαραγωγικού οργάνου. Αν και τα περισσότερα πλαστικά μπουκάλια νερού δεν περιέχουν BPA, τα μπουκάλια νερού με πολυανθρακικό πλαστικό περιέχουν αυτήν τη χημική ουσία.

Ανάπτυξη βακτηρίων

Μια άλλη ανησυχία που μπορεί να έχετε είναι η ανάπτυξη δυνητικά επιβλαβών βακτηρίων σε ένα ανοιχτό μπουκάλι νερό που εκτίθεται στον ήλιο. Η θερμότητα μπορεί να επιταχύνει την ανάπτυξη βακτηρίων. Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις, ισχύει το αντίθετο.

Η Eawag, το Ελβετικό Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Υδατικών Επιστημών και Τεχνολογίας, ανέπτυξε μια διαδικασία που ονομάζεται ηλιακή απολύμανση νερού (SODIS). Η υπόθεση είναι απλή: έξι ώρες έκθεσης στον ήλιο ενός πλαστικού μπουκαλιού PET με νερό, που συνήθως είναι και αυτό που θα βρείτε στα περισσότερα καταστήματα και περίπτερα, ουσιαστικά σκοτώνει βακτήρια που προκαλούν ασθένειες. Η απάντηση βρίσκεται στην υπεριώδη ακτινοβολία.

Βακτήρια και κανονική χρήση

Αν και η μέθοδος SODIS μπορεί να είναι αποτελεσματική, ενδέχεται να μην μπορείτε να επαναλάβετε τη διαδικασία εύκολα. Εκτός από το χρόνο, η κατάσταση των πλαστικών μπουκαλιών νερού μπορεί επίσης να επηρεάσει την ανάπτυξη βακτηρίων.

Μεταχειρισμένα μπουκάλια με γρατσουνιές από φθορά μπορεί να φιλοξενήσουν βακτήρια. Επιπλέον, η ένταση της υπεριώδους ηλιακής ακτινοβολίας είναι ένας παράγοντα που δεν μπορείτε να ελέγξετε. Αν και σε ορισμένες συνθήκες η έκθεση στον ήλιο μπορεί να εμποδίσει τα βακτηρίδια, αυτά μπορεί να αναπτυχθούν ξανά όταν το μπουκάλι μείνει εκτός ηλιακού φωτός.

Μέτρα ασφαλείας

Επειδή η έκθεση σε BPA παραμένει υπό διερεύνηση, είναι σώφρον να επιλέγετε πάντοτε εκείνα τα διάφανα μπουκάλια νερού που σίγουρα δεν περιέχουν BPA.

Τα πλαστικά μπουκάλια που φέρουν τους κωδικούς ανακύκλωσης Νο. 3 ή Νο. 7 ενδέχεται να περιέχουν αυτήν BPA. Αυτά είναι που πρέπει να αποφεύγετε. Αναζητήστε τον κωδικό στο κάτω μέρος του μπουκαλιού.

Ως γενική προφύλαξη, κρατήστε τα πλαστικά μπουκάλια νερού μακριά από τον ήλιο, κατά προτίμηση σε δροσερό μέρος, για να διατηρήσετε τις θερμοκρασίες χαμηλότερες και να αποτρέψετε την απελευθέρωση της BPA από εκείνα τα μπουκάλια που την περιέχουν.

Πηγή: iatropedia.gr

 Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Υγεία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video