ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Στις ΗΠΑ ξεκινά νέα κλινική μελέτη με ρεμντεσιβίρης και ιντερφερόνη σε ασθενείς με κορονοϊό

Πρόσφατα ξεκίνησε τυχαιοποιημένη κλινική δοκιμή που αξιολογεί την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του θεραπευτικού συνδυασμού της ρεμντεσιβίρης και του ανοσοτροποποιητικού παράγοντα ιντερφερόνη βήτα-1α σε ασθενείς που νοσούν από το νέο κορωνοϊό. 

Οι Ιατροί της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Μαρία Γαβριατοπούλου και Θάνος Δημόπουλος (Καθηγητής Θεραπευτικής και Πρύτανης ΕΚΠΑ), συνοψίζουν την κλινική δοκιμή.

Η μελέτη με το όνομα ACTT 3, αναμένεται να εντάξει περισσότερους από 1000 νοσηλευόμενους ασθενείς σε ΗΠΑ και άλλες ηπείρους και έχει σχεδιαστεί από το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας των ΗΠΑ. Η μελέτη είναι η τρίτη μεγάλη πολυκεντρική μελέτη που ερευνά το ρόλο της ρεμντεσιβίρης μόνης ή σε συνδυασμό σε ασθενείς που έχουν προσβληθεί από το νέο κοωνοϊό.

Η ρεμντεσιβίρη έχει δείξει ευνοικά αποτελέσματα μειώνοντας το χρόνο έως την ανάρρωση από τη νόσο. Η υποδόρια ιντερφερόνη-βήτα-1α είναι ένα φάρμακο εγκεκριμένο σε πολλές χώρες για την αντιμετώπιση της πολλαπλής σκλήρυνσης, ενώ ταυτόχρονα έχει αντιικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Σε εργαστηριακά πειράματα έχει φανεί πως η ιντερφερόνη μπορεί να αναστείλει τον ιό SARS-CoV-2, ενώ ενθαρρυντικά ήταν και τα αποτελέσματα από δύο μικρές τυχαιοποιημένες κλινικές δοκιμές. Ο συνδυασμό της ρεμνετσιβίρης με την ιντερφερόνη δεν έχει μελετηθεί έως τώρα.

Οι ασθενείς που θα ενταχθούν στη μελέτη αυτή θα πρέπει να έχουν τεκμηριωμένη λοίμωξη από τον ιό με εμφανή πνευμονική συμμετοχή, ευρήματα στην ακτινογραφία, ανάγκη για υποστήριξη με οξυγόνο ή και μηχανικό αερισμό. Οι ασθενείς θα τυχαιοποιηθούν να λάβουν το συνδυασμό ρεμντεσιβίρης και ιντερφερόνης-βήτα-1α ή μόνο ρεμντεσιβίρη. Το πρωτεύον καταληκτικό σημείο της μελέτης είναι ο χρόνος έως την ανάρρωση του ασθενούς. Το δευτερεύον καταληκτικό σημείο της μελέτης είναι η κλινική εξέλιξη των ασθενών την ημέρα 15 και η θνητότητα από τον ιό.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Υγεία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video