ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Αναμένεται μεγάλη αύξηση της μυωπίας λόγω κορωνοϊού. Γιατί συμβαίνει αυτό

Μία νέα ερευνητική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο American Journal of Ophthalmology ανακάλυψε ότι οι πολλές ώρες μπροστά στην οθόνη μπορεί να οδηγήσουν σε μυωπία. Πιο συγκεκριμένα, ειδικοί οφθαλμίατροι από τη Σιγκαπούρη, τη Γερμανία και την Ιαπωνία, που πραγματοποίησαν την εν λόγω έρευνα, φοβούνται ότι η πανδημία της COVID-19 μπορεί να εκτοξεύσει τα ποσοστά της οφθαλμικής αυτής πάθησης.

Οι γιατροί ανέλυσαν δεδομένα 120.643 παιδιών και βρήκαν ότι ο αυξημένος χρόνος μπροστά στις ψηφιακές οθόνες και οι περιορισμένες δραστηριότητες σε εξωτερικό χώρο συνδέθηκαν με την ανάπτυξη μυωπίας. Υποστήριξαν, μάλιστα, ότι και οι δύο παράγοντες θα μπορούσαν ενδεχομένως να ενταθούν τόσο κατά τη διάρκεια όσο και μετά την περίοδο της πανδημίας του κορoνοϊού.

Αναλυτικότερα, μία από τις μελέτες που επανεξέτασαν οι ειδικοί, η οποία περιελάμβανε 5.000 νέους στην Ολλανδία, βρήκε μια ισχυρή σύνδεση ανάμεσα στην αυξημένη χρήση υπολογιστή και στη μυωπία. Άλλη μελέτη 418 παιδιών στην Ιρλανδία αποκάλυψε ότι η χρήση smartphone σχετιζόταν και αυτή με τη μυωπία.

Και σε μια επανεξέταση διάφορων μελετών που περιελάμβαναν 25.025 παιδιών από έξι έως 18 ετών βρέθηκε πως όσο λιγότερο χρόνο περνούσαν διαβάζοντας, τόσο μικρότερος ήταν ο κίνδυνος μυωπίας.

Σύμφωνα, όμως, με τα αποτελέσματα, ο αυξημένος χρόνος μπροστά στην οθόνη δεν συνδεόταν άμεσα με τη μυωπία, καθώς τα παιδιά ανέφεραν μόνα τους τις μετρήσεις για το χρόνο μπροστά στην οθόνη, όποτε τα αποτελέσματα μπορεί να μην είναι σαφή και ακριβή.

«Οι συμπεριφορικές αλλαγές που παρατηρήθηκαν από την αυξανόμενη εξάρτηση από τις ηλεκτρονικές συσκευές μπορεί να παραμείνουν ακόμα και μετά το τέλος της καραντίνας για την πανδημία. Υπάρχει μια πιθανότητα ότι η παρατεταμένη μάχη απέναντι στον ιό μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση των περιστατικών μυωπίας», σημειώνουν οι επιστήμονες από το Ερευνητικό Ινστιτούτο Οράσεως της Σιγκαπούρης, το Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης στη Γερμανία και την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Τόκυο .

Η ερευνητική ομάδα προειδοποιεί ότι τα δραστικά μέτρα που ελήφθησαν για τον περιορισμό του ιού μπορεί να σχηματίσουν μακροπρόθεσμες συμπεριφορικές αλλαγές που ευνοούν την έναρξη και την εξέλιξη της μυωπίας.

Οι ειδικοί τονίζουν ότι τον μεγαλύτερο κίνδυνο αντιμετωπίζουν τα παιδιά, δεδομένων των αμφιλεγόμενων αποφάσεων για το κλείσιμο των σχολείων και την ενσωμάτωση των ηλεκτρονικών συσκευών στη διαδικασία της μάθησης.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Υγεία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video