ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Στεφανιαία νόσος: Τα ευρέως χρησιμοποιούμενα φάρμακα που αυξάνουν τον κίνδυνο

Τα αντιβιοτικά συνδέονται με υψηλότερο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων σε άτομα που πάσχουν από διαβήτη τύπου 1 υποστηρίζει νέα επιστημονική μελέτη
Τα αποτελέσματα μίας νέας μελέτης που δημοσιεύθηκε στο Journal of Internal Medicine υποδεικνύουν ότι οι βακτηριακές λοιμώξεις μπορεί να αυξάνουν τον κίνδυνο στεφανιαίας νόσου σε άτομα με διαβήτη τύπου 1.

Όπως φαίνεται από τα ευρήματα, ανάμεσα στους 3.781 ανθρώπους που συμμετείχαν στη μελέτη και έπασχαν από διαβήτη τύπου 1, οι 370 ανέπτυξαν στεφανιαία νόσο σε μια μέση περίοδο 13,7 ετών.

Οι αγορές των αντιβιοτικών, που είναι ενδεικτικές της ιατρικής φροντίδας των βακτηριακών λοιμώξεων εκτός νοσοκομείου, ήταν σημαντικοί παράγοντες κινδύνου για τη στεφανιαία νόσο, με τον αυξημένο κίνδυνο να φτάνει το 21% για κάθε ετήσια αγορά αντιβιοτικών.

Το υψηλό επίπεδο βακτηριακών λιποπολυσακχαριτών στο αίμα (μεγάλα μόρια που προέρχονται από το εξωτερικό στρώμα gram αρνητικών βακτηρίων) ήταν επίσης παράγοντας κινδύνου για στεφανιαία νόσο.

«Σε γενικές γραμμές, η παρούσα μελέτη δείχνει τον τρόπο με τον οποίο οι λοιμώξεις συνδέονται με την μεταγενέστερη ανάπτυξη διαβητικών επιπλοκών. Ακόμη πιο σημαντική είναι ίσως η σύνδεσή τους με την ανάπτυξη στεφανιαίας νόσου, καθώς η τελευταία σχέση έχει αμφισβητηθεί εκτενώς τα τελευταία χρόνια», αναφέρει ο επικεφαλής συγγραφέας Johan Rasmus Simonsen από το Κέντρο Ερευνών Folkhälsan, στη Φινλανδία και καταλήγει:

«Αξιόλογο είναι, τέλος, ότι στη μελέτη μας αυτή η συσχέτιση με τα περιστατικά στεφανιαίας νόσου παρατηρήθηκε συγκεκριμένα στις αγορές αντιβιοτικών, καθιστώντας τους πιθανούς παθοφυσιολογικούς μηχανισμούς πίσω από αυτό το εύρημα ενδιαφέροντες και δικαιολογώντας περαιτέρω μελέτες».

Πηγή: ygeiamou.gr 

Ετικέτες: 

Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Υγεία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video